SOMMERÅBNING DEN 29. MARTS

 In Baneinfo, Kontor, Nyheder

”Sommerbaner” åbner forventeligt til Påsken med få tilpasninger på tee steder især

En langsom og kontrolleret genåbning er oppe i tiden. Således også i golfklubben, hvor vi længe har haft en ambition om at kunne åbne til ”sommerbaner” fra mandag den 29. marts. Det har vi stadig. Når vi åbner den 29. marts og ca. 14 dage frem vil det dog være med følgende tilpasninger:

 • GUL tee i Silkeborg vil være fremrykket til BLÅ tee. Der kan således ikke spilles fra den normale gule teeboks.
 • Teested på Kvickly Pay & Play banen i Ry vil fortsat være fra vintermåtter.
 • Forvent ikke at golfbanernes stand er optimale fra start. Greenfee nedsættes derfor også generelt i perioden.

Tilpasningerne skyldes en kombination af det usædvanligt store aktivitetsniveau der har været vinteren igennem, med deraf følgende ekstra slitage på golfbanerne, samt manglende varme og vækst i græsset. Samtidigt ønsker vi snarest muligt at kunne tilbyde vores golfspillere så ”normale” forhold som muligt, herunder med mulighed for at kunne spille tællende runder med handicapregulering.

Vi ved at åbning af sommergreens medfører markant øget aktivitetsniveau på Silkeborg-banen især, hvor særligt de gule tee steder (ca. 5.850 m) udsættes for stort slid fra vrid i sko og turfmærker. Uden vækst i græsset vil for tidlig åbning af GUL tee derfor medføre risiko for en længerevarende nedlukning af disse tee steder senere i højsæsonen. Derfor flyttes GUL tee midlertidigt til den mindre brugte BLÅ tee boks (ca. 5.550 m) som svarer til længden på almindelig ”herre” klubtee i de fleste danske golfklubber. I Silkeborg bemærkes endvidere, at greens og flere områder af fairways heller ikke er optimale for sæsonen endnu pga. den manglende vækst. Ønsker man gode greens i forårs opstarten, bør man derfor spille på AVK Ry-banen, hvor greens for tiden roses til skyerne. I Ry vil man også som normalt kunne spille fra tee 59 (ca. 5.850 m.) for de som ønsker netop denne afstand.

Fun Fact – valg af tee sted:
I det hele taget anbefaler vi, at man benytter lejligheden til at opleve sin golfbane fra en ny vinkel ved fx at spille et tee sted eller to længere fremme end man plejer. Ud over at det skaber et bedre flow og tempo på golfbanen, så vil det for langt de fleste golfspillere give en helt ny og måske bedre oplevelse, hvor golfbanens design faktisk passer bedre til de længder man slår. Eksempel: En gennemsnitlig herrespiller i SRG har ca. hcp. 21 og driver ca. 180 meter fra tee. Ved dette handicap og teeslag er den anbefalede længde til en 18-hullers golfrunde max 5000 meter, svarende til Rød tee i Silkeborg. Statistisk set burde de fleste herrespillere i SRG således spille fra rød (eller evt. blå) tee, for at få den bedste golfoplevelse – og mange herrespillere vil således også kunne spare udgiften til ”dame-øl” på terrassen efterfølgende 🙂

Stadig vinterbaner ved frosne greens:
Bemærk at vi stadig er afhængig af at vejret arter sig, og der på visse dage i foråret også kan opleves frost eller rimfrost på greens. I så fald skal der stadig spilles til vintergreens – læs mere her: SOMMERBANER FORVENTELIGT FRA 29. MARTS, MEN… – Silkeborg Ry Golfklub (srgolf.dk)

Ordentlighed og Imødekommenhed fra start:
Golfbranchen og øvrige udendørs aktiviteter oplever et boost som følge af Corona, og ligesom sidste år mærker vi allerede den store efterspørgsel i golfklubben. Vi forventer således stor aktivitet i foråret, og dermed også øget slid og pres på vores golfbaner. Det stiller ekstra store krav til os alle og den fælles adfærd. Vi genopfrisker derfor den gode etikette her:

 • Hav altid en pitchfork i lommen før du starter din golfrunde. Ret alle dine nedslagsmærker op + et par ekstra på hver green.
 • Læg dine egne turfs på plads – og andres.
 • Riv bunkers efter dig og placer riven i bunker
 • Træk altid trolleys og buggies udenom greens og greenside bunkers (aldrig over eller imellem).
 • Følg skiltning – også på træningsområder og driving range.
 • Spil ’Ready Golf’, luk hurtigere flights igennem og vær imødekommende overfor andre spillere i ”din” flight – læs her hvorfor og hvordan.
 • Book & Bekræftaltid din golftid. Uden en bekræftet golftid har du ikke ret til at være på golfbanen.
 • Begræns ledetid ved at benytte Standard Lokalregel E5om ”Alternativ til spil fra forrige sted for mistet bold eller out of bounds”.
 • Overhold de aktuelle Corona regler og anbefalinger.

Vi har en ambition om at levere gode golfbaner og gode golfoplevelser til alle. Er vi åbne og imødekommende, og hjælpes ad med at huske ovenstående, går vi endnu en fantastisk golfsæson i møde.

Mvh. Greenkeeperne og Administrationen