Marts 2021 GREENKEEPERS CORNER

 In Baneinfo, Nyheder

Silkeborg den 15.03.2021

Foråret og Påsken står for døren, og vi forventer at kunne åbne sommerbaner den 29/3-2021. Dog skal vi være opmærksomme på, at temperaturen stadigvæk er meget lav, og vi har haft nattefrost helt ned til – 10 grader i den forgangne uge. Det gør at der ikke er den store vækst i græsset. De lave temperaturer og en Påske der falder tidligt i år udfordrer os på at få greens klar som vi gerne vil have dem til opstart.

Når vi åbner, og vi alle skal ud og nyde en god runde forårsgolf, vil vi meget gerne have jeres hjælp til at passe på banen: Husk jeres pitchfork og ret nedslagmærker op, riv efter jer i bunkers og husk at bruge affaldsspande (også til cigaret skodder og snus poser). Der er nyt system på vej til pant og dåser, som også hører til i affaldsspandene.  Tænk i det hele taget over hvordan i færdes på banerne og undgå fx at trække trolleys imellem greens og hazarder, henover tees osv.

Selv hvis sommerbaner åbner den 29. marts, vil det stadig være med forbehold for frost på selve dagen, fx morgen- eller rimfrost. Ved frost eller rimfrost på greens SKAL der ALTID spilles til vintergreens, uanset om der er skiltet hermed eller ej på 1. tee. Særligt som medlem forventes det, at du passer rigtigt godt på vores golfbaner, og er opmærksom på at spil og færdsel på frosne greens laver varige skader – se denne video.

Påbegyndes en sløjfe af 9 huller til vintergreens, så færdiggøres de 9 huller i udgangspunktet også til vintergreens – uanset at man selv synes at greens nu er tøet op. Sol, skygge, vind og vejr kan betyde store variationer fra green til green, så selvom greens omkring klubhuset, eller enkelte greens ude på banen, måske ser grønne ud for dig, er det ikke nødvendigvis gældende for hele golfbanen. Er du i tvivl, så spil til vintergreens for en sikkerheds skyld, eller ombook din flight til et ledigt tidspunkt senere på dagen, hvor greens forhåbentligt er tøet op i mellemtiden.

Maskinparken i Ry & Silkeborg er blevet serviceret så de er klar til den nye sæson. Og vi har indkøbt nye maskiner både til Silkeborg og til Ry, og det skulle gerne løfte kvaliteten væsentlig. I Ry har vi indkøbt nye maskiner til at klippe semirough og roughen, så vi kan få bedre styr på den høje rough, især omkring greens.

Vi er ved at være færdige med at tynde ud i skoven i Silkeborg, hvor der er blevet fjernet mange træer og buske. Det var et af de områder vi måtte nedprioritere sidste år pga. personalemangel, men vi håber du nu bedre kan finde dine bolde i 2021.

Der er desuden ansat 3 nye greenkeepere, som starter til den nye sæson, og vi glæder os meget til at vi kommer op på det antal som vi minimum skal være for at passe golfbanerne. Det betyder dog ikke, at vi ikke sagtens kunne bruge flere hænder – her er altid nok at lave 😉. Tag godt imod greenkeeperne, og især de nye kollegaer, så de kan føle sig godt tilpas hos os, og pas på os når i møder os på jeres runde. Se denne video omkring god etikette overfor greenkeeperne på banen.

Med venlig hilsen
Jeppe Krogh Kristensen
Chefgreenkeeper Silkeborg Ry Golfklub