SOMMERBANER FORVENTELIGT FRA 29. MARTS, MEN…

 In Nyheder

Vi er stadig afhængige af vejret og kan ikke love noget med sikkerhed.

Vi har en ambition om at kunne spille til sommergreens fra den 29. marts og således også i Påsken. Det planlægger vi ud fra. I sidste ende er det dog vejret og golfbanens stand, der er afgørende for hvornår vi i samråd med greenkeeperne kan åbne til ”sommerbaner”. Vi håber derfor at kulden i indeværende uge er hurtigt overstået.

Vinterbane ved frost – VIGTIGT:
Selv hvis sommerbaner åbner den 29. marts, vil det stadig være med forbehold for frost på selve dagen, fx morgen- eller rimfrost. Ved frost eller rimfrost på greens SKAL der ALTID spilles til vintergreens, uanset om der er skiltet hermed eller ej på 1. tee. Særligt som medlem forventes det, at man passer ordentligt på vores golfbaner, og er opmærksom på at spil og færdsel på frosne greens laver varige skader – se video.

Påbegyndes en sløjfe af 9 huller til vintergreens, så færdiggøres de 9 huller i udgangspunktet også til vintergreens – uanset at man selv mener at greens nu er tøet op. Sol, skygge, vind og vejr kan betyde store variationer fra green til green, så selvom greens omkring klubhuset, eller enkelte greens ude på banen ser grønne ud, er det ikke nødvendigvis gældende for hele golfbanen. Er du i tvivl, så spil til vintergreens for en sikkerheds skyld, eller ombook din flight til et ledigt tidspunkt senere på dagen, hvor greens forhåbentligt er tøet op i mellemtiden.

Spil med oplæg:
Når der kan spilles sommerbane (fra sommertee til sommergreen) kan der frem til den 30. april iht. Lokalreglerne spilles med lejeforbedring, når bolden ligger i det generelle område klippet til fairwayhøjde eller lavere. I så fald vil der stadig kunne spilles med handicapregulering.

Ordentlighed og Imødekommenhed:
Golfbranchen og øvrige udendørs aktiviteter oplever et boost som følge af Corona, og ligesom sidste år mærker vi allerede den store efterspørgsel i golfklubben. Vi forventer således stor aktivitet i foråret, og dermed også øget slid og pres på vores golfbaner. Det stiller ekstra store krav til os alle og den fælles adfærd. Vi genopfrisker derfor den gode etikette her:

  • Hav altid en pitchfork i lommen før du starter din golfrunde. Ret alle dine nedslagsmærker op + et par ekstra på hver green.
  • Læg dine egne turfs på plads – og andres.
  • Riv bunkers efter dig og placer riven i bunker
  • Træk altid trolleys og buggies udenom greens og greenside bunkers (aldrig over eller imellem).
  • Følg skiltning – også på træningsområder og driving range.
  • Spil ’Ready Golf’, luk hurtigere flights igennem og vær imødekommende overfor andre spillere i ”din” flight – læs her hvorfor og hvordan.
  • Book & Bekræft altid din golftid. Uden en bekræftet golftid har du ikke ret til at være på golfbanen.
  • Begræns ledetid ved at benytte Standard Lokalregel E5 om ”Alternativ til spil fra forrige sted for mistet bold eller out of bounds”.
  • Overhold de aktuelle Corona regler og anbefalinger.

Vi har en ambition om at levere gode golfbaner og gode golfoplevelser til alle. Er vi åbne og imødekommende, og hjælpes ad med at huske ovenstående, går vi endnu en fantastisk golfsæson i møde.

Godt forår til alle – og rigtig god fornøjelse på golfbanen 🙂

Med venlig hilsen

Administrationen.