JUNIOR / ELITE

Lad talentet blomstre

Optimale rammer for unge stjernefrø

Silkeborg Ry Golfklub har igennem årene udviklet flere af landets dygtigste golfspillere, helt fra de var juniorer. Det var på Silkeborg-banen at den senere Ryder Cup kaptajn og mange-dobbelte European Tour vinder Thomas Bjørn startede sin karriere. Det samme gælder European Tour vinderen Morten Ørum Madsen og flere andre unge talenter. Elite-golf er således en del af klubbens DNA.

Derfor samarbejder vi også tæt med DGU’s landshold, EliteSilkeborg og Golfklinikken, og har nogle af landets dygtigste golftrænere tilknyttet samt nogle af de bedste træningsfaciliteter til rådighed. Men mest af alt handler det om at skabe et positivt og trygt miljø, hvor det er gode venskaber, lysten og glæden ved golfsporten der uanset ambitionsniveau udvikler de unge talenter til dygtige og glade golfspillere – og hvem ved, måske den næste Thomas Bjørn.

Junior

Venskaber, fællesskab og masser af sjov

I Silkeborg Ry Golfklub er den overordnede målsætning at skabe et godt fundament for at udvikle dygtige og glade golfspillere. Det er højt prioriteret at skabe trygge rammer, hvor juniorer – på tværs af alder og køn – kan finde gode venskaber. Vi vægter professional træning, som både kan være med til at udvikle de bedste spillere, men også fastholde de juniorer, som bare gerne vil spille golf og have det hyggeligt. Følg Silkeborg Rys juniorer på facebook

Ny junior (Hjælp dit barn – særligt i starten!)
Tag med dit barn ud for at træne på driving range og de andre træningsfaciliteter uden for de fastlagte træningstider.

Det er trænerens opgave at lære junioren at spille golf – ikke at opdrage eller være pasningsordning.

Indmeldelse
Er du ikke allerede medlem, men gerne vil være en del af vores fælleskab, kan du se mere her.

Udstyr
Juniorerne vil få brug for eget udstyr såsom golfbag, golfvogn, golfjern og putter. Udstyret er tungt at bære, og det er ikke godt for et barns ryg. Det er derfor en god idé for særligt de yngre juniorer at få en vogn til bag’en. Brugt udstyr vil kunne købes for ca. 500-1.000 kroner for et helt sæt der er næsten så godt som nyt. Man kan bruge almindeligt fritidstøj til golf.

Træning
Læs om træningstider her, eller følg med på vores Facebook-gruppe, hvor du løbende kan følge information om arrangementer og info om træning.

Turneringer
Når en spiller er tilmeldt en turnering, er det vigtigt, at spilleren også møder op. Det er spillernes og forældrenes eget ansvar at sørge for transport af spilleren til og fra de tilmeldte turneringer.

I forbindelse med turneringer er der nogle regler for forældres opførsel fra DGU. Det er vigtigt at I, som forældre, er bekendt med disse regler. Reglerne kan ses her.

Træning
Juniorgruppen er opdelt i tre grupper. Grupperne er tilpasset juniorernes ambitionsniveau og ønske om udvikling af egen formåen.

1. Junior Basis
Denne gruppe henvender sig til alle juniorer uanset alder og niveau. Der lægges vægt på at skabe et attraktivt miljø – såvel sportsligt som socialt. Træningen er en kombination af slag-træning og spil på banen.
Der er træning for Junior Basis både i Silkeborg og i Ry – se træningstider her – link til faste træningstider.

Træningen varetages af træner teamet bestående af Rasmus Rolighed, Christian Nordby og Jan Henriksen

2. Junior Plus
Holdet henvender sig til de juniorer som vil lidt mere. Træningen her sætter stor fokus på:

• teknisk træning
  • mental træning
  • taktisk strategi på banen.

Træningen for Junior Plus foregår i Silkeborg – se træningstider her.

Træningen varetages primært af Jan Henriksen

3. Silkeborg Ry Golf Team
SRG Golf Team er for udvalgte juniorer. Træningen er mere individuel, med stor fokus på 5 områder:

• Teknisk træning
  • Fysisk træning
  • Mental træning
  • Taktisk strategi på banen
  • Ernæring

Der vil desuden være forskellige heldagssamlinger bl.a. med eksterne eksperter.

Træningen varetages primært af Rasmus Rolighed.

Ønsker du at vide mere, kontakt Rasmus på mail: rasmus@srgolf.dk

Udmeldelse
Det er værd at bemærke, at de fleste golfklubbers regler om udmeldelse fungerer væsentligt anderledes end de gymnastikforeninger og fodboldklubber som mange unge har været medlem af. Dette skyldes bl.a. at golfklubber, i modsætning til de fleste andre foreninger, selv ejer og drifter baner og klubhuse mv. og derfor har et større behov for at planlægge fremtiden.

BEMÆRK: Udmeldelsesreglerne for Silkeborg Ry Golfklub fremgår af klubbens vedtægter §5. Der skelnes heri ikke imellem børn, unge og voksne. Udmeldelsesreglerne for alle er, at udmeldelse til udgangen af den igangværende sæson (slutter 30/9) skal ske skriftligt til klubben senest d. 30/8. Læs mere her. Har man ikke udmeldt sit barn inden den 30/8 er barnet således automatisk medlem hele næste sæson, og kan ikke udmeldes igen før udgangen af næste sæson.

Elite

Repræsenter klubbens farver

Silkeborg Ry Golfklub går ind til Made in Denmark-sæsonen 2018 med en stærk elite. Klubben er repræsenteret på herresiden i Elitedivisionen, 3. og 4. division og damerne her et hold i 1. division.

Træning
Se faste træningstider her.

Resultater
Du kan følge elitens resultater her***link.

Sportsudvalget
Torben Nyehuus Formand tnyehuus@gmail.com 8685 3497