CORONA-ANBEFALINGER OPDATERET 01.05.2020

 In Kontor, Nyheder

Bl.a. med Bunkers, buggies, poletter, proshop, klubber-i-klubben osv.

Silkeborg Ry Golfklubs Corona håndtering er i den seneste uge opdateret med flere små lempelser og præciseringer. Det er ’mange bække små’ men heldigvis alt sammen i retning af en normalisering, samtidigt med at vi sikrer, at golf fortsat kan dyrkes betryggende og på den sikre side af Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Vi anbefaler alle medlemmer at holde sig orienteret om de mange anbefalinger og forholdsregler her, både nu og inden hver golfrunde, idet siden løbende opdateres. Opdater altid din browser på srgolf.dk, så får du seneste version. Blandt de nye opdateringer er:

 • Indførsel af dropperegel i bunkers, som pt. er uden river. Se også midlertidige lokalregler.
 • Booking nu mulig 14 dage frem med 3 reservationer på hver bane.
 • Baneservice er tilbage. HUSK: Ingen adgang uden booking!
 • Tidligere anbefaling om spil med egen husstand eller fast makker bortfaldet.
 • Adgang til foyer kun for buggies, poletter og betaling med vouchers samt P&P greenfee (INGEN anden adgang).
 • Proshop åben til sommertid. Benyt håndsprit og bemærk ny prisgaranti – støt din lokale Proshop!
 • Mulighed for klubber-i-klubben uden gunstart, og med en række restriktioner.
 • Fysioterapeuterne er igen åbne for forhåndsbookede aftaler

Bemærk: Selvom der nu er adgang til foyer i klubhusene, er adgang KUN TILLADT ved leje af buggies, køb af poletter og betaling med vouchers. Der er endnu IKKE ADGANG til den øvrige del af klubhusene, ej heller toiletter eller omklædning. Vi ved og forstår, at der er behov og stor efterspørgsel på toiletadgang, men DGU anbefaler stadig at disse er lukkede. Endvidere vurderer vi pt. ikke at kunne opretholde et tilpas betryggende hygiejneniveau. Skal man derfor træde af på naturens vegne, skal man – ja… stadig gøre det i naturen.

Læs og overhold alle Corona-foranstaltninger her samt skiltning og anvisninger i klubben. Det er for din og andres sikkerhed, og så vi fortsat kan nyde vores sport i denne tid.

Antal tider og reservationer:

Vi har modtaget enkelte spørgsmål og ønsker til at kunne reservere flere tider. Alle tider skal i dag reserveres hjemmefra i Golfbox, hvor man pt. kan reservere 3 tider i Silkeborg + 3 tider i Ry og således reservere op til 6 tider i alt indenfor de næste 14 dage. Årsagen hertil er bl.a.:

 • Kun booking 14 dage frem (tidligere 7): Vi oplever konstante forandringer i Corona-regler og anbefalinger mv., som udfordrer os på langtidsplanlægning. Desuden er vi afhængig af, at alle disse regler overholdes, hvis vi ikke vil risikere at gå tilbage til 2-bolde, ingen greenfee, nedlukning igen osv. Den risiko er der stadig, og derfor duer det pt. ikke med bookinger 29 dage frem som hidtil. Men da Corona adfærden generelt er god på golfbanerne for tiden, og de fleste forandringer nu heldigvis er til det positive, har vi foreløbigt udvidet til 14 dage frem, så alle bedre kan planlægge deres golf.
 • Kun 3 tider (tidligere 2): Når vi pt. kun kan booke 14 dage frem, er det heller ikke hensigtsmæssigt med mulighed for eksempelvis 10 reservationer. Corona-situationen har endvidere medført, at vi siden banerne genåbnede har oplevet en 20% stigning i antal spillede golfrunder ift. normalen, endda selvom en del af runderne var begrænset til 2-bolde. Desuden er golfrunderne fordelt på 20% flere forskellige medlemmer. Altså, flere forskellige medlemmer der alle spiller mere golf. Begge dele er jo rigtigt positive, men øger samtidigt efterspørgslen på de mest ”attraktive” tider. Ved at begrænse antallet af bookinger fordeles de attraktive tider på flere hænder og baner, og dermed får flere medlemmer pt. større glæde af vores golfklub i en ellers trist Corona tid.

Reglerne er ens for alle, og vi evaluere løbende på statistik og tilbagemeldinger, således at vi kan tilpasse og balancere vilkårene i en svær tid, hvor vi ønsker at tage et bredt hensyn til de mange der gerne vil spille golf. Samtidigt glæder vi os over at golf, i modsætning til mange andre fritidsinteresser, kan dyrkes næsten normalt i denne tid, og at der til trods for den store efterspørgsel stadig er masser af ledige tider og plads på alle vores 54 golfhuller.

God fornøjelse til alle.

Showing 2 comments
 • 16-2821

  Dejligt, at vi er på vej mod en mere normaliseret situation også på golfbanen. Jeg og mange andre ærgrer os dog over den nuværende begrænsning med 3 reservationer pr bane. Jeg kan nok best vise, hvad jeg mener, ved et konkret eksempel.

  Jeg ville gerne have spillet 18 huller i Silkeborg sammen med min kone her i weekenden den 2-3 maj. Der var masser af ledige tider, men da jeg spiller med på herredagen de næste 2 uger, havde jeg allerede brugt 2 af mine 3 tider. Den sidste var brugt til at reservere en tid på fredag i den kommende uge sammen med at andet SRG-par. Så ingen muligheder for at reservere i denne weekend, selv om der er masser af ledige tider. Kunne vi så ikke bare tage ud på banen og “springe med” på en af de ledige bolde, jo det kunne vi godt, men det har klubben jo udtrykkeligt bedt os om at lade være med.

  Så hvis vi vil spille 18 huller i weekenden skal vi køre til Ry, hvor vi jo har mulighed for at reservere og folk fra Ry med samme situation som os, er tvunget til at drage til Silkeborg for at spille. Jeg vil opfordre klubben til at hæve antallet af mulige reservationen, så vi kan undgå, at folk, der spiller mere end 3 runder i løbet af 14 dage, bliver tvunget til at skulle køre mere end 20 km hver vej for at spille golf, selv om der er ledige pladser på den bane, de bor lige ved siden af.

  Mvh
  Bjarne Olesen

 • Mads Faber

  Hej Bjarne. Hvis den positive udvikling og adfærd fortsætter, forventer vi fra den 10. maj at åbne op for bookinger 29 dage frem og med 8 reservationer pr. spiller. Der vil kunne bookes fra kl. 20:00, og med 14 dages fortrinsret for hhv. damer og herrer til tirsdage og onsdage i Silkeborg.

  Mvh. Administrationen.