CORONA – SÅDAN FORHOLDER GOLFKLUBBEN SIG

 In Formanden, Kontor, Medlemsinfo, Nyheder

Corona Update: Det meste er lukket, men fra 2. april åbnes for private golfrunder i 2-bolde under særligt restriktive regler – OPDATERET 2/4

Som varslet har DGU nu lempet lidt på sine anbefalinger, og Silkeborg Ry Golfklub følger trop således, at der fra og med den 2. april igen kan spilles private runder i 2-bolde under særligt restriktive regler og foranstaltninger. DGU’s nye anbefaling kan ses her og nedenfor kan du læse de særlige regler og retningslinjer, som vil være gældende for spil i Silkeborg Ry Golfklub, og som skal overholdes af alle.

Vi ved, at mange golfspillere har ventet på genåbning og sommerbaner med længsel, men vi minder om, at alle golfspillere stadig skal udvise ekstra ansvarlighed, forsigtighed og overholde de mange særregler som muliggør, at golf kan spilles selv i denne tid. Det er helt afgørende, at alle regler efterkommes af alle golfspillere, så vi undgår at smitte hinanden, og så vi undgår at golfbanerne må lukkes ned igen.

Der er nu åbnet for booking af 2-bolde, og vi opfordrer til, at man kun spiller sammen med medlemmer af egen husstand. Alternativt alene eller med den samme faste spillemakker for at undgå smittespredning. Klubber-i-klubben og klubturneringer vil i denne periode være aflyst, og der er således heller ikke noget der hedder ”Damedag” eller ”Herredag”. Tværtimod skal man jo netop gerne spille med medlemmer af egen husstand.

Det hele er nyt – også for os. Derfor endnu engang: Hold dig til reglerne, og hold dig løbende opdateret på hjemmeside og i klubben, så du altid følger de aktuelle anvisninger og viser hensyn til dine klubkammerater. Også i golfklubben står vi sammen ved at holde afstand.

SPIL PÅ BANEN

 • Max 2 spillere pr. flight, dvs. KUN en- eller to-bolde. Må ikke sammenlægges til flere.
 • Spil foregår blandt spillere fra samme husstand eller med den samme faste spillemakker. Book derfor ikke på anden 1-bold uden samtykke med vedkommende.
 • Golfbanen er forbeholdt klubbens egne medlemmer. Ingen greenfee gæster.
 • Flaget skal blive i hullet, og må ikke berøres eller løftes.
 • Hulkopperne fyldes op, så en bold i hullet hæves til græskanten og nemt kan samles op uden at berøre hulkanten. Undlad at berøre hulkanten eller fyldet.
 • Vi anbefaler at give putts indenfor en putters længde. Ingen handicap regulering.
 • Ingen scorekort, brug evt. mobil. Scorekort og beregning af spillehandicap kan hentes på hjemmesiden her: Silkeborg og Ry
 • River er fjernet i bunkers. Spilles som waste area. Brug gerne din fod til at udjævne din spor.
 • Ankomst til golfbanen sker tidligst ti minutter før reserveret starttid og spillerne kører hjem umiddelbart efter afsluttet spil.
 • Undgå kø på golfbanen. Hold tempo, og hold behørig afstand såfremt en hurtigere bold må lukkes igennem.
 • Overhold God Corona-etikette (se nedenfor)

GOD CORONA ETIKETTE – SKAL OVERHOLDES

 • Bliv hjemme hvis du er utryg, syg, har symptomer eller forøget risiko grundet anden sygdom.
 • Ingen adgang uden reserveret tid. Brug udelukkende elektronisk booking og bekræft din tid på egen mobil ved ankomst.
 • Der kan max. bookes 7 dage frem og max 2 bookinger ad gangen.
 • Hold min. 2 meters afstand til andre golfspillere.
 • Hold min. 2 meters afstand til ansatte, frivillige og greenkeepere. Efterlev deres anvisninger.
 • Ingen forsamling af mennesker: Ankomst tidligst 10 minutter før starttid og kør hjem umiddelbart efter at runden er færdigspillet.
 • Undgå fysisk kontakt med andre golfspillere, deres bolde og udstyr. Undlad at give hånd eller kramme før og efter runden.
 • Host i ærme og undgå kontakt med næse øjne og mund. Benyt håndsprit løbende.
 • Følg sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger ift. at minimere smittespredning.

KLUBHUS OG ØVRIGE TILTAG

 • Klubhus og indendørs faciliteter er lukket. Kun adgang for personale.
 • Alle toiletfaciliteter holdes lukket, og vaskepladser afspærres.
 • Boldvaskere er fjernet / tildækkes og vandhaner lukkes.
 • Alle træningsfaciliteter holdes lukket.
 • Ryd op efter dig selv.
 • Højest én person i bag rum ad gangen.

Pas godt på jer selv og respekter anvisningerne. Så normaliseres golfspillet hurtigere. Manglende overholdelse kan medføre total banelukning til gene for alle, hvorfor uhensigtmæssig adfærd vil kunne medføre bortvisning eller mistet spilleret for den enkelte.

Vær opmærksom på følgende øvrige tiltag og ændringer – OPDATERES LØBENDE:

Kontor og administration:
Alle administrative medarbejdere er blevet bedt om at arbejde hjemmefra og begrænse mødeaktivitet, og enkelte er hjemsendt med lønkompensation for at kunne tilpasse os til den økonomiske situation. Kontorerne og klubhus er således lukket, men telefonen vil være åben indenfor normal “vinter” åbningstid og hovedmailen welcome@srgolf.dk vil løbende blive tjekket – men forvent længere svartid end normalt.

Golfbaner og greenkeeping
Der kan spilles uden måtter og til sommerbaner som hidtil planlagt. ved frosne greens skal der spilles til vintergreens. Træningsfaciliteter, puttegreens, dring range og indendørs træningscenter er fortsat lukket for at forhindre smittespredning. Golfbanerne har haft godt af en pause efter den våde vinter og er nu bragt i rigtig god stand ift. sæsonen. Fra den 2. april vil flere greenkeepere dog blive hjemsendt med lønkompensation for at tilpasse udgifterne til en strammere økonomi. De tilbageværende greenkeepere vil herefter primært skulle håndtere kerneopgaver, og vil ikke have ressourcer til at kræse om de små detaljer. Greenkeeperne vil gøre alt hvad de kan med de begrænsede ressourcer der er til rådighed, men forvent ikke at banerne kan holdes i top stand med det nuværende set up. Vis hensyn og hold Corona-afstand til de ansatte, så de trygt kan passe din golfbane. Og hjælpe dem ved at lægge turfs på plads og rette nedslagsmærker op.

ProShoppen / Backtee:
Den superflotte nyeindrettede proshop i Silkeborg holdes foreløbigt lukket frem til den 14. april. I mellemtiden henvises til webshoppen på www.backtee.com.

Pro-center:
Vores proer er hjemsendt med lønkompensatin for at tilpasse vores udgifter tilden aktuelle aktivitet og økonomiske situation. Din pro giver besked ift. evt. aflysning af undervisningstimer. Som udgangspunkt aflyses samtlige gruppelektioner og indendørs lektioner frem til 13 april.

Fitness- og træningscenteret er pt. lukket ned, og alle aftalte behandlinger hos vores dygtige fysser er i samme periode aflyst (får direkte besked fra Golfklinikken eller Aktiv Krop). Dette følger anvisninger fra Danske Fysioterapeuter via Sundhedsstyrelsen.

Restaurant og Café:
Forpagtningsaftalerne med Ferdinand og Brasserie MATO ophørte den 31. marts, hvor Silkeborg Golf A/S selv har overtaget driften af de to caféer pr. 1. april. Som ansvarlig F&B Manager har vi ansat Charlotte Kivsmose med samlet ansvar for de to caféer. I Silkeborg er ansat flere kendte ansigter fra Ferdinand, med Sheila i spidsen, og i Ry er pr. 1. maj ansat Ian Hamilton som det nye ansigt udadtil. De fastansatte medarbejder er dog alle hjemsendt, eller hjemsendes, med lønkompensation for at tilpasse udgifterne til den manglende indtægt der følger af den påtungvne lukning

To lukkede caféer er naturligvis ikke den opstart vi havde håbet på, men vi er fortrøstningsfulde for fremtiden og meget begejstrede for det nye team af medarbejdere som står klar til at servicere klubbens medlemmer og greenfee gæster, når vi engang kan åbne op igen. De nye caféer vil have golfspillerne i fokus, og supplere med selskaber for både medlemmer og gæster i vores smukke lokaler og omgivelser. Når vi åbner, bliver der behov for stor støtte og opbakning fra klubbens medlemmer efter en svær opstart med lukketid. Kontakt os allerede nu, hvis du har et selskab planlagt ude i fremtiden – vi er klar til at tage imod og sikre dig en festlig dag. Læs mere om ‘Medlemmernes egen café’ her.

Vi vil gerne takke både Ferdinand og Brasserie MATO for deres tid og indsats i Silkeborg Ry Golfklub.

Turneringer og møder:
Åbningsturneringer, Ægte Parturneringen og Sponsor Spring Matchen er aflyst. Indbetalt turneringsfee tilbageføres automatisk. Om turneringerne gennemføres på andet tidspunkt er pt. uvist, men vi vil uanset hvad gerne takke for den store opbakning fra præmiesponsorerne TOFT Suits Men, Bilernes Hus, b conzept og WILA.

Foreløbigt er klubber-i-klubben også aflyst på ubestemt tid, og det er ikke muligt at afvikle turneringer eller større grupperinger med gunstart, herunder seniorklub og lign. Der er heller ikke noget der hedder hhv. “herredag eller “Damedag”, da vi opfordrer til at golf spilles med medlemmer af egen husstand.

Vi opfordrer frivillige udvalg til at udskyde al mødeaktivitet eller mødes over telefon / mail / Skype eller lign.

Øvrigt:
Som forening har vi som alle andre i samfundet et fælles ansvar for at efterleve de seneste anbefalinger fra myndighederne. Det kommer naturligvis meget ubelejligt, men vi bør alle tage det seriøst og ikke løbe unødvendig risici. Vi håber på fuld forståelse, opbakning og fortsat godt sammenhold blandt klubbens medlemmer, ansatte og samarbejdspartnere. Derved kan vi forhåbentligt snart vende tilbage til normal gænge. Vi følger derfor situationen nøje, og vil løbende opdatere.

Mvh. Administration & Bestyrelse
v/ Mads Faber & Poul Hansen

Comments
 • Jens Anker Tvedebrink

  Helt rigtig beslutning!
  Derfor også endnu mere vigtigt, at så mange (alle) infomationer kommer Golfklubbens hjemmeside og ikke kun på Facebook.
  Ikke alle medlemmer er på Facebook og søger i stedet for oplysninger på hjemmesiden.
  Mvh og på gensyn
  Jens Anker