RY-BANERNE

RY-
BANERNE

Ved Kildebjerg Ry finder du en af Østjyllands bedste og mest spændende golfbaner

AVK banen, 18 huller

Kun 10 minutters kørsel fra Skanderborg Station og 20 minutters kørsel fra Aarhus. Her har golfbanearkitekt Line Mortensen, efter inspiration fra tour pro Søren Kjeldsen, skabt en moderne højkvalitets parkbane, der indenfor få år vil udvikle sig til en af landets allerbedste. 18-hullers banen har således allerede lagt græs til flere ECCO Tour finaler samt Long Drivers European Tour. De professionelle golfspillere er særligt begejstrede for banen spændende layout, som med mere end 130 strategisk velplacerede bunkers udfordrer spillere på alle niveauer i course management.

Silkeborg Ry Golfklub overtog driften af Ry-banen i 2014 og har siden udviklet banen til en høj standard med et layout der er fair og fornøjelig for golfspillere på alle niveauer. Fairways og semi rough er gjort markant bredere og der er tyndet ud i den højeste rough så du nemt kan finde vildfarne bolde. Desuden er indgange til flere greens gjort større til glæde for bredde spilleren.

Uanset om du har golfkørekort eller ej

Pay & Play – Kvickly banen, 9 huller

Du vil du have stor fornøjelse af at spille 9-hullers Pay & Play banen i Ry, som er blandt Danmarks bedste af sin slags. ’Pay & Play’ betyder, at du ikke behøver være DGU-medlem af en golfklub eller have taget golfkørekort for at spille banen. Alle er velkomne – uanset niveau – og udstyr kan lejes i klubhuset.

Selv dygtige golfspillere vil have glæde af banen, som er designet så spilleren på de 9 huller kommer igennem alle golfspillets facetter. Her er lange huller, korte huller, huller i vind og huller i læ, slag op ad bakke og ned ad bakke, søer, rough, skov og bunkers, som alt sammen holder en stand der matcher de fleste ’rigtige’ golfbaner. Banen består af seks par-3 huller, af forskellige længder fra 80-180 meter, samt to par-4 huller og et par-5 hul. Læs mere om Pay & Play golf her.

Til træning eller opvarmning, kan du benytte den velplejede indspilsgreen, driving range og øvegreen, også selvom du ikke er medlem eller golfspiller endnu.

Hvad leder du efter?

Baneguide og fly-over

Her kan du forberede din næste store golfoplevelse i Ry.

Find oversigt over golfanlægget her

Fly-over Ry

VÆLG SLØJFE OG HUL FOR DRONE FLYVNING OVER

Baneguide – når gode råd er billige

Den trykte baneguide indeholder opdaterede guider til banerne inkl. pro tips som hurtigt kan spare dig et par slag. Baneguiden kan købes enten i Proshopperne, på kontoret, eller i Probox24 automaterne og koster 30 kr.

Scorekort

Download scorekort her

Som gæst bekræfter du din tid i Probox24 automaten, som efterfølgende udskriver scorekort med dit handicap og antal tildelte slag.

Du kan også downloade scorekort her:

AVK Rybanen

Kvickly Pay and Play-banen Ry

Lokalregler

Generelle lokalregler på Ry-banen

Lokale regler (Regel 33-8)

1. Markeringspæle/Plader/Afstribninger:


Hvid:
Out of Bounds 
 

Blå:
Areal under reparation
 

Blå med sort top:
Areal under reparation – spilleforbud
 

Rød:
Parallel vandhazard
 Gul: Vandhazard

2. Træer med støttepæl(e) samt nyplantninger

Træer med støttepæl(e) samt nyplantninger med støttepæl og/eller net, betragtes som ikke flytbare forhindringer – lempelse efter regel 24-2.

3. Der må benyttes udstyr til afstandsmåling

Decision 14-3/0.5. Ved spil på banen må en spiller skaffe sig oplysning om afstand ved at bruge afstandsmåler. Hvis en spiller, under fastsat runde, bruger en afstandsmåler til at angive eller måle andre forhold, der kan påvirke spillet (f.eks. højdeforskel, vindhastighed, temperatur mv.), er dette et brud på regel 14-3. Det er således kun tilladt at måle afstand, men ikke forbudt at en benytte eller medbringe en afstandsmåler (f.eks. smartphone) der kan måle andet end afstand. Man må blot ikke anvende andre funktioner end afstandsmåling. Overtrædelse af denne lokalregel: Diskvalifikation.

4. Reglerne 18-2, 18-3 og 20-1, modificeres således

Når en spillers bold ligger på greenen, er der ingen straf, hvis bolden eller boldmarkeringsmærket uforsætligt flyttes af spilleren, hans partner, hans modstander, eller nogen af deres caddier eller udstyr. Den flyttede bold eller boldmarkeringsmærket skal genplaceres som foreskrevet i Reglerne 18-2, 18-3 og 20-1.

5. Handicapregulering 1. nov. til 30. april

Spilles der sommerbane i vinterperioden d. 1. november til 30. april (sommerbane defineret ved “fra sommertee til sommergreen”), kan der ske handicapregulering selvom der spilles med lejeforbedring (dvs. oplæg på tætklippede græsarealer i fairwayhøjde eller lavere). Dette gælder både på Silkeborg og Ry banerne.

6. Sten i bunker

Sten i bunkers er at betragte som en flytbar forhindring jvf. regel 24-1, og må som følge deraf fjernes, såfremt det kan ske uden at bolden derved flytter sig.

7. Straf for overtrædelse af lokal regel


Hulspil – tab af hul; slagspil – to straffeslag.

8. Midlertidige lokale regler

Se opslag i klubhus, hjemmeside og/eller på første tee.

Vinterbaneregler på Ry-banen

1. Generelt om vinterregler i Ry

“Nyd summergreens hele året – bare der ikke er frost!”
– Fra mandag den 30/10 spilles der vinterbane efter vinterregler.
– Læs vinterregler for Ry her, og læs altid lokalregler i klubhus.
– Der må lægges op på græs og i bunkers, og spilles til sommergreens når blot der ikke er frost.
– Er der frost/rimfrost på greens, SKAL der spilles til vintergreens

2. Teestedet

Du skal slå ud mellem teested markeringerne, men vælger her selv om udslaget foretages fra måtte eller græs.

3. Fairway, semirough mv:

Der må lægges op på græsset på alle tætklippede arealer (semi-rough eller lavere).

4. Greens

Er der frost/rimfrost på greens SKAL der spilles til vintergreens. Ellers må der i Ry spilles til sommergreens året rundt.

5. Bunkers

Alle bunkers betragtes som Waste Area hvor du, uden strafslag, har følgende to muligheder:
– Spille bolden som den ligger.
– Lægge op i bunkeren inden for 15 cm – dog ikke tættere på flaget.
– Ligger din bold i vand må du placere bolden nærmeste sted fri for lempelse, som stadig er i bunkeren.

BILLEDGALLERI

Golf skal opleves

Følesen af at slå det perfekte drive eller sænke det afgørende putt kan ikke fanges på kamera. Golf skal opleves i harmoni med naturen. Imens du glæder dig til din næste golfoplevelse er her nogle fotos fra Ry-banen.