NYT FRA BESTYRELSEN

 In Nyheder

26. MARTS 2024


Organisation
Siden vores generalforsamling i november 2023 har vi arbejdet hårdt på at definere den fremtidige organisation. Undervejs har vi mødt lidt forskellige udfordringer, herunder opsigelser, som har forlænget processen af flere omgange. Senest har vores økonomichef og konstituerede direktør, Steen Lauridsen valgt at opsige sin stilling. Dette har medført grundige overvejelser fra bestyrelsen og ledelsens side om, hvordan vi bedst kan sikre en stabil drift af klubben og selskabet. Efter omhyggelige drøftelser og mange møder har vi besluttet at outsource økonomifunktionerne til ECOR Revision. ECOR varetager med succes lignende opgaver for flere andre golfklubber. Dette er bl.a. Esbjerg, Aalborg, Mollerup og Randers Golfklub. ECOR vil tage sig af bogholderiet i selskaberne, klubben, og caféen samt klargøringen til revision og månedsrapporter. Denne beslutning betyder at vores nuværende bogholder, Lene Munk, vil fratræde sin stilling den 30. juni 2024. Steen vil fratræde den 15. maj, og begge vil bistå med indkøringen af ECOR, som starter den 1. april 2024.

Vi oplevede også tidligere på året en afgang fra tidligere medarbejder Helle Munk, som havde ansvaret for Caféen og samtidig en stor del af det praktiske i forbindelse med sponsorarrangementer. Sammen med Steens opgaver har dette efterladt os med en del tunge administrative opgaver, som fremadrettet vil blive håndteret af Golfmanager Jan Henriksen, og Jan får derfor brug for hjælp til sponsorarbejdet og planlægningen af golfevents, herunder Company Days. Til at varetage disse opgaver har vi valgt at ansætte Jesper Kjeldsen som Golf & Event Koordinator fra den 1. maj 2024. Jesper har tidligere tilbage i 2014-2016 været ansat i Silkeborg Golfklub, som Golftræner/shopmanager. Jesper er uddannet Golfmanager og har tidligere siddet i PGA of Denmarks bestyrelse.

På baggrund af de organisatoriske ændringer og afhændelsen af Ry, har vi desværre ikke plads til to klubsekretærer, og vi har derfor desværre været nødt til at sige farvel til Christina, som fratræder den 30. juni 2024. Den fremtidige organisation for Silkeborg Golfklub vil således være:

Golfmanager: Jan Henriksen
Golf & Event Koordinator: Jesper Kjeldsen (tiltræder 1. maj)
Klubsekretær: Rikke Kristensen (vender tilbage i december efter sin barsel). Indtil Rikke er tilbage vil Martin Jørgensen være midlertidig klubsekretær.
PGA Proer: Rasmus Rolighed og Jógvan Jespersen

Udover ovenstående medarbejder vil man igennem denne sæson møde vores timeansatte administrationsmedarbejder Klaus Bilgrau, Kjeld Løvkvist, Marianne Laursen, Helle Grønne og Hanne Vrang. Disse vil alle på skift passe sekretariatet og shoppen i Ry både på hverdage og i weekenderne.

Samlet betyder det, at vi har organisationen på plads for indeværende sæson, men endnu vigtigere at vi har noget, der er holdbart fremadrettet.

Det betyder samlet, at der allerede i indeværende sæson er en betydelig omkostningsbesparelse, som vil slå fuldt igennem til det nye regnskab og nye budget.

 

Økonomi
Vi har brugt, og bruger også fremadrettet en del energi på at arbejde med økonomien. Vi har gennem en længere årrække været tynget af en betydelig kortfristet gæld. Det er målsætningen at vi inden 1/10 har en samlet økonomisk plan, der er bakket op af både realkreditten og banken. Vi er godt i gang, og, oder kommer yderligere info, når arbejdet er afsluttet.

Vi forventer, at der på generalforsamlingen i november præsenteres en samlet plan for Silkeborg Golfklub, med en langsigtet finansieringsplan, hvor der også skal kunne etableres anstændige forhold for vores ansatte med en ny greenkeepergård.

 

Status på Rybanen
3. store arbejdsområde har været afviklingen af Rybanen. Som bekendt ejes banen i Ry i det selvstændige datterselskab Ry ApS, ejet af Silkeborg Golf A/S. Initiativgruppen i Ry har stiftet Ry Golf, som har underskrevet en købsret med Silkeborg Golf A/S om køb af Ry ApS. Købsretten skal effektueres inden 15. juni og sker dette ikke vil Rybanen blive opsagt og afleveret til Skanderborg kommune med virkning fra 1. oktober. Ry er købt til 20 mio. kr. på en sælgerfinansiering, og i henhold til aftalen skal Skanderborg kommune overtage den til 1 kr. med 3 måneders varsel.

Primo januar, blev vi imidlertid ramt af en foreløbig ny ejendomsvurdering på Rybanen. Det har som konsekvens, at ejendomsskatten er steget med mere end 1.000.000 kr. (ca. en 6-dobling af tidligere). Selskabet har ikke mulighed for at betale denne ejendomsskat. Der er i forløbet hermed brugt store mængder af tid på at finde løsninger på denne problemstilling og der er lavet et gennemarbejdet oplæg til vurderingsstyrelsen i forhold til at få dem til at ændre den foreløbige vurdering, som er åbenlyst urimelig.

Uanset ovenstående mener vurderingsstyrelsen ikke at en foreløbig ejendomsvurdering på 187.000.000 kr. er forkert.

Der arbejdes dog fortsat på at finde løsninger, men der er i skrivende stund risiko for, at vi kan ende med at der bliver foretaget udlæg, som en konsekvens af manglende betaling af ejendomsskat og i yderste konsekvens en tvangsauktion. Nærmere info vil blive delt, når der er en endelig afklaring.


Referater fra bestyrelsesmøder
Der har gennem mange år været tradition for at referaterne fra bestyrelsesmøderne blev offentliggjort på hjemmesiden. Fremadrettet vil dette blive erstattet af en orientering fra bestyrelsesmøderne. Årsagen hertil er at der indimellem er strategiske og personrelaterede drøftelser i bestyrelserne som ikke er egnede til at stå på hjemmesiden.

Vi har allerede holdt markant flere møder end normalt og vores håb er at alle gode indsatser gerne skulle resultere i en endnu stærkere og sundere golfklub….

 

Med venlig hilsen,
Bestyrelserne