GREENKEEPERS CORNER FEBRUAR 2024

Silkeborg den 27.02.2024

 

GREENKEEPERS CORNER

Det har været en lang vinter, med meget skiftende vejr og ikke mindst har vi haft besøg af vinteren, som både har bragt meget lave temperaturer og en del sne. Og det er ikke gået mange næser forbi, at det har været en utrolig våd vinter. Faktisk har hele efteråret være ekstrem våd. Det våde vejr har sat sine præg på begge baner, hvor jorden er så vandmættet at det simpelthen ikke kan dræne væk i det tempo det kommer! ☹

Så vi håber på at regnen snart for en ende, og banerne kan tørre op.

Foråret begynder at melde sin ankomst, men kigger man på langtidsprognoserne vil der igen komme lave temperaturer, og med en påske som falder meget tidligt, er koldt vejr det sidste vi har brug for, hvis vi skal kunne åbne helt til påske.

Men vi krydser fingre for vi igen i år kan åbne banerne tidligt!

 

Silkeborg

Vejret har også drillet de vinteropgaver vi skulle have lavet og det betyder at vi er lidt efter planen, men det håber vi at kunne få indhentet igen i løbet af de næste måneder.

Vi har arbejdet i skoven med trimme, fælde og fjerne træer som begynder at være i vejen for spillet. Sneen der kom, var meget tung og blandet med meget blæst, har det været meget hård ved træerne, således er der mange grene og toppe der er knækket af. Det betyder at der går rigtig mange mandetimer med oprydning på banen!

En er de nye ting vi skal vænne os til i kommende sæson bliver at skulle sortere alt affald, også det på banen. Derfor kommer der til den nye sæson nye skraldespande hvor man kan sortere! Mange andre  golfklubber har valgt at fjerne alle skraldespande og kun etablere et sted ved f.eks. klubhuset hvor man skal sortere. Vi gør det lidt anderledes og har valgt en løsning hvor vi stadigvæk vil have skraldespande på banen. Således vil der på banen være skraldespande på ca. hvert 3. hul. Samtidig med nye skraldespande kommer der også nye bænke, skilte og tee-markeringer med tal i stedet for farver. Alt nyt bane-udstyr har vi selv lavet, og det er Jørgen som har ført saven, og virkelig lavet nogle pæne ting.

Stierne skulle for længe siden have været færdige med at blive oprettet, men vinteren satte desværre en stopper for arbejdet. Vi forventer at genoptage arbejdet inden for kort tid, så vi kan få skåret alle kanter, oprette og tilført nyt materiale så de kommer op på niveau med resten af banen.

Hele banen er blevet dybde-luftet for at løsne kompakt jord og give luft til græssets rødder, det er en langsom proces som der skal gøres, og den er nu fuldført og klar til en ny sæson!

Bunkers skal også gennemgås for sand dybder, slidte kanter osv. og det arbejde håber vi også på at vi kan få fuldført inden sæsonstart, men det er ikke sikkert vi er nået helt i mål inden start, men vi gør alt hvad vi kan for at nå det inden!

Greens vil igen i år få en tur med vores ”graden” maskiner, som er en, vertikalskærer der kan skære dybt og fjerne filt (uomsat organisk materiale) og tilføre nyt sand i samme arbejdsgang. Det er en langsom proces som kræver meget arbejde, og ikke mindst tørvejr. Vi har stadigvæk for meget filt i toppen af vores greens, og det er nødvendigt at få det bragt ned hurtigst muligt, så vi kan få nogle fantastiske greens fremadrettet!

 

Ry

Banen har været og er stadigvæk meget våd, og det har selvfølgelig sat sine begrænsninger på spillet, så lidt tørvejr vil være kærkommen.

Alle de ”hårde” og våde steder er blevet dybdeluftet, så vandet bedre kan trænge væk og området ikke bliver helt så mudret. Vi mangler stadigvæk alle teestederne, men det arbejdes der videre på over de næste 2-3 uger.

Driving rangen er også meget våd, og det har været umulig at samle bolde. Der er flere og flere bolde som forsvinder ned i rangen pga. det våde vejr, så der er ikke ret mange bolde tilbage! Derfor skal vi ud at have manuelt samlet boldene op af jorden, og til det kunne vi godt bruge lidt hjælp mandag den 4/3-24 kl. 9.00 – 13.00 – Tilmelding hertil kan gøres til kontoret på welcome@srgolf.dk

Vi har som i Silkeborg også haft fat i alle skraldespande, bænke og skilte som har fået en renovering, det har virkelig pyntet. Vi har ikke ændret på den måde vi sortere affaldet i Ry, så det forbliver som tidligere.

Bunkers er som altid og en stor post i Ry, og de vil løbende blive gennemgået og oprettet, men her kan jeg garantere at vi når ikke hele vejen rundt inden sæsonstart, men vi gør alt hvad vi kan.

Med venlig hilsen

Jeppe Krogh Kristensen

Chefgreenkeeper Silkeborg Ry Golfklub