SILKEBORG RY GOLFKLUB KØBER RY-BANEN FOR 20 MIO. KR.

 In Nyheder

Formanden for Silkeborg Ry Golfklub, Poul Hansen, på talerstolen ved klubbens generalforsamling. Foto: Per PedersenKøbet blev vedtaget med stort flertal på de ordinære generalforsamlinger den 30. november.
af Frits Christensen

Med stort flertal besluttede en velbesøgt generalforsamling med 450 medlemmer i Silkeborg Ry Golfklub tirsdag aften at godkende bestyrelsens forslag om klubbens køb af golfanlægget i Kildebjerg Ry for 20 mio. kr. Sælger er byudviklingsselskabet Kildebjerg Ry A/S, der ejes af Skanderborg Kommune og Lønmodtagernes Dyrtidsfond.

For at gennemføre handlen har Silkeborg Golf A/S, der ejer golfanlægget i Resenbro ved Silkeborg, oprettet datterselskabet Ry Golf ApS med en anpartskapital på 80.000 kr. Det er det selskab, der per 1. oktober 2021 overtager Ry-banen for 20 mio. kr. Købet finansieres af Skanderborg Kommune til en rente på 3,5 pct. i perioden fra 2021-2022 til 2056-2057. Konstruktionen med det nye anpartsselskab betyder, at Silkeborg Ry Golfklub lejer sig ind hos Ry Golf ApS for en husleje, der gradvist over de næste fire år stiger fra 100.000 kr. i 2021-2022 til 1,5 mio. i regnskabsåret 2025-2026.

Silkeborg Ry Golfklub, der er en af landets største med næsten 2.200 medlemmer, kan dog opsige lejeaftalen med tre måneders varsel. Samtidig forpligter Skanderborg Kommune sig til med tre måneders varsel at købe golfanlægget tilbage til restgælden. Silkeborg Golf A/S, der har stået for driften af golfbanen i Ry siden 2013, har ifølge aftalen også mulighed for at sælge Ry Golf ApS til anden side.

Efter en livlig debat blev forslaget om at overtage Kildebjerg-banen i Ry vedtaget med hele 397 stemmer for og 40 imod.

-Jeg er meget imponeret over det store fremmøde på generalforsamlingen. Det vidner om en klub med gode og engagerede medlemmer. Og i bestyrelsen er vi naturligvis glade for resultatet, der efter vores opfattelse sikrer en stabil og langsigtet aftale for Silkeborg Ry Golfklub, siger formand Poul Hansen.

Formanden kunne samtidig glæde sig over konstant stigende medlemstal og et koncernregnskab, der udviser et overskud på 3,7 mio. kr.

Som medlem kan du med log-in læse det fulde forslag som blev vedtaget på hjemmesiden her som også snarligt vil blive opdateret med beslutningsreferater fra generalforsamlingerne i Silkeborg Ry Golfklub og Silkeborg Golf A/S.