Greenkeepers Corner, august 2022

 In Nyheder

Silkeborg den 19.08.2022

 

GREENKEEPERS CORNER

Sæsonen er i fuld gang, men vi er nu på et vendepunkt i greenkeeperstaben hvor vi begynder at kigge frem mod efteråret, og de ting vi skal have udført inden vinteren ankommer, så banerne kan komme så godt igennem en lang vinter som muligt. Vi skal f.eks have eftersået og topdresses fairways i Silkeborg og taget propper op på greens både i Ry og Silkeborg for at fjerne U-omsat organisk materiale som nedsætter dræningseffekten, og er med til at tiltrække sygdomme.

SURE OPSTØD
Vi har desværre i år oplevet flere gange (5 gange) at der er nogle som lader deres frustrationer gå udover greens, ved at slå et tørv af med et jern! Og det synes vi er lidt træls og jeg vil anbefale at man finder et stort træ at slå på i stedet for…

 

HUSK man altid skal booke en tid når man spiller, og kan man ikke booke en tid kan man heller ikke spille, således må der f.eks. ikke startes før kl. 7.00.

Sikeborg
Vi er kommet fornuftigt igennem sommeren selvom der har været nogle uger med meget varme, og især en meget høj luftfugtighed som gør os meget, udsatte for sygdomme. Der har været nogle uger hvor vandingsanlægget ikke har haft den nødvendige kapacitet til at kunne følge med til fordampning, og derfor har især fairways været lidt tørre. Vi har en del teesteder, greens områder og semirough langs skoven, som har det meget svært hele året pga. af træernes rødder som er vandret langt i det klippede græs, og de suger alt næring og vand ud af jorden, så græsset ikke kan overleve, vi har derfor planer om at rodskære nogle af rødderne væk, så der igen kan komme græs på de udsatte steder.

Fairways skal igen i år vertikalskæres, eftersås og topdresses så vi kan fortsætte med at forbedre vores bane. Arbejdet starter den 12.-13. september på VEST sløjfen hvor vi lukker sløjfen i 2 dage, så vi kan udføre arbejdet effektiv med det bedste resultat. SYD og ØST vil blive gjort i forlængelse af VEST sløjfen, men i kan se mere i klubhuset og Golfbox hvornår de enkle sløjfer er lukket.

RY
Greens er på vej i den rigtige retning, men vi vil gerne have dem endnu bedre og det kræver mere arbejde. Den største udfordring med greens er det tykke filtlag der kommet henover mange år. Vi har mellem 60-70 mm filtlag hvilket er alt for meget, og det gør at greens er meget modtagelig overfor sygdomme, samt at når der er vådt kan vandet ikke trænge igennem, og når det er tørt, har vi problemer med at hold det tilpas fugtig, da filten tørrer meget hurtigt ud. Derfor fortsætter vi med at tage propper op, hvor vi fjerner så meget materiale som muligt. Vi begynder med at tage propper op den 19.-20. september, og det er før end sidste år, men vi skal have lidt vækst efterfølgende så de huller vi laver, kan nå at etablere sig, og ikke som sidste år hvor vi har kæmpet alt for langt ind i det nuværende år for at få dem etableret. For at få en forståelse for hvor meget man skal tage propper op, er det som tommelfingerregel, at man skal fjerne 20% af overfladen om året for at holde trit med filten, den behandling vi laver i september, fjerner vi ca. 8 % så der skal egentlig 3 gange af denne behandling til om året.

Vi vil i starten af september teste robotter på Pay & Play banen, så der vil i se nogle store robotter tage over på klippe arbejdet, den nye teknologi er noget vi følger nøje, og det vil være noget som vil kunne frigive nogle ressourcer til andre opgaver, f.eks bunkers. Og nu når vi nævner bunkers, har der været meget ukrudt og de har ikke været som vi gerne vil have dem, men bunkers tager utrolig mange ressourcer og vi gør alt hvad vi kan for at fordele de ressourcer vi har bedst, men jeg beklager at der til tider har været for meget ukrudt.

Med venlig hilsen
Jeppe Krogh Kristensen
Chefgreenkeeper Silkeborg Ry Golfklub