FORMANDENs INDSPIL AUGUST 2022

 In Formanden, Nyheder

Kære alle
Da jeg sad og skulle lave denne måneds indlæg, besluttede jeg mig for at se tilbage til mit Indspil for august 2021. Et af mine fokusområder dengang var vores Kerneværdier – Imødekommende, Rummelig, Ambitiøs, Relations skabende og Ordentlig. Dem har jeg tænkt mig at anvende igen denne gang, og derudover have fokus på Medlemsudviklingen, Organisationen, Banerne og de kommende Klubmesterskaber d. 27. og 28. august.

Når vi ser på vores medlemsudvikling pr. 31.7.22, har vi fået netto 21 aktive medlemmer i juli i år sammenlignet med 14 aktive i samme periode i referencesæsonen 2017-2018 (det er denne sæson vores budget er lagt ud fra). Vi har fået netto 13 tunge medlemmer i juli sammenlignet med 12 tunge medlemmer i samme periode i 2017-2018.
Dette betyder, at vi siden den 1. oktober 2021 har fået 130 nye aktive medlemmer mod 169 i referencesæsonen 2017-2018 og 76 nye tunge medlemmer mod 95 i referencesæsonen.
Medlemsudviklingen i juli udviser således en betydelig vækst i antallet af juniorer, og at tilgangen af tunge medlemmer – især nye 9-hullers-medlemskaber – er stabiliseret. Det er et område vi fortsat har rigtig meget fokus på, da det er en væsentlig del af vores økonomi. Også golfklubberne kan mærke stigende priser som følger af øget inflation, og det er derfor et naturligt fokuspunkt for os i både ledelsen og bestyrelsen.

Ser vi på vores Organisation, så er der ingen tvivl om at den har været udfordret. Vi har fået flere helt nye medarbejdere – det gælder på banerne, i sekretariatet og så har primært vores cafeer været ramt, dels af manglende arbejdskraft, dels af sygdom. Jeg er godt klar over, at alt ikke har været lige godt.
Når det er sagt, så har vi en organisation og nogle medarbejdere og ledere der har steppet op og knoklet alt hvad de kan for at levere det bedste for os som medlemmer og for vores gæster.
Stor tak for denne ekstraordinære indsats!

Når alt ikke er som det ”plejer” at være, så kan der opstå utilfredshed og mumlen i krogene, og igen vil jeg sige, den kan sagtens være berettiget. Det eneste jeg ønsker i den sammenhæng, er at vi opfører os ordentligt overfor hinanden, taler pænt og udviser respekt. Er du utilfredshed, så lad os tale ”til” hinanden og ikke ”om” hinanden. Kom med konkrete eksempler i stedet for rygter. På den måde er der chance for at ændre og forbedre, eller der kan gives et svar på hvorfor lige præcis dette ikke kan lade sig gøre.

Banerne står kniv skarpt og får berettiget mange roser – tak for det! Ry banen havde lidt opstartsudfordringer, men står nu utroligt flot. Tak til Jeppe og greenkeeperstaben – jeg ved, som ovenfor skrevet, at I også har været udfordret på ressourcer. Vi har 54 fantastiske huller, det er ikke mange i golf Danmark forundt.

Den 27. og 28 august har vi de årlige Klubmesterskaber på tværs af alle aldersgrupper. Lige nu er der tilmeldt 37 og vi kan sagtens være mange flere. Det er i denne weekend vi alle kan samles og spille på begge vore baner. Den 27.8. spilles på banen i Ry. Holdene blandes, så vi denne dag spiller på tværs af elite, bredde, alder og køn. Det er med til at give nye relationer, og så er det både sjovt og også lærerigt for mange af os. Om søndagen spiller vi i Silkeborg i vores respektive aldersgrupper. Tilmeldingen slutter den 21. august, så sørg for at få dig tilmeldt og tag del i en super hyggelig weekend.

Jeg håber dette Indspil (og naturligvis også de øvrige) har givet jer en indsigt i de tanker jeg gør mig. Jeg ved godt at afsnittet omkring vores organisation kan virke lidt bombastisk, men håber på jeres forståelse. Jeg/vi oplever langt flest positive og rare klubmedlemmer, men som I ved ”liden tue kan vælte et stort læs”.

Vi ses derude.
Poul