GREENKEEPERS CORNER 28.06.2021

 In Greenkeeper, Nyheder

Sommeren har endelig gjort sit indtog og vi nyder at vejret er med os, og DIAC er over os. For os greenkeepere er turneringer som DIAC altid sjove, spændende og giver en masse inspiration som kan bruges videre i sæsonen.

Silkeborg-banen er på rette vej. Selvom vi er tidlig på sommeren, bruger vi meget tid på at vande og holde det gamle vandingsanlæg i gang. Sprinklerne som vi har på banen er ikke tilstrækkeligt, og derfor bruger vi meget tid på at håndvande især greens i den varme periode.

Greens er blevet mere faste (firm), og det er et godt tegn på at vores arbejde bærer frugt. Dog betyder det ikke, at man ikke laver nedslagsmærker – de er bare ikke helt så synlige som hidtil. Vi bemærker at der er kommet rigtigt mange nedslagsmærker, som ikke er rettet op, og de skader det efterlader kan vi ikke nå at afhjælpe. Det er spillerens ansvar. HUSK derfor at rette dine egne og andres nedslagsmærke op, se her hvordan:

I Ry har vi tilrettet semirough og native rough, for at give en bedre oplevelse når man spiller banen. Semirough omkring greens bliver gjort større, så der er mere plads omkring greens, og golfspilleren ikke bliver straffet så hårdt hvis bolden ruller af green. Semiroughen omkring fairways vil blive gjort lidt smallere, dog vil der som noget nyt blive klippet ”kontrolleret” rough rundt om semiroughen så bolden er nemmere at finde i næste klipning. Vi arbejder stadigvæk videre med at tynde den høje rough, og gøre den mere spilbar, dog er vi lige nu i en periode hvor roughen er rigtig strid. Derfor klipper vi også en del af den høje rough indenfor meget kort tid. Klipningen vil give nogle gener i tiden efter, da det først skal klippes og dernæst presses i hø baller så det kan fjernes.

På driving range i Silkeborg og Ry er der indkøbt nye udslagsmåtter, men som mange andre ting i denne tid er der leveringsproblemer, men det forventes at de ankommer indenfor kort tid, så vi kan få begge steder op på et højere niveau.

Med venlig hilsen
Jeppe Krogh Kristensen
Chefgreenkeeper Silkeborg Ry Golfklub