GREENKEEPERS CORNER august 2021
Igen i år har golfbanerne været brugt flittigt. Dejligt at se den store aktivitet og glæde ved golfsporten.
I dagligdagen bruger vi Golfbox til at planlægge hvordan vi skal få dagen til at ”glide” bedst, hvor skal vi starte med at arbejde, hvor meget mandskab skal på opgaverne, og er der huller imellem flights som vi kan køre i for at genere så få golfspillere som muligt. Vi gør alt hvad vi kan for ikke at være i vejen. Men det kan ikke altid undgås, for arbejdet skal jo udføres, og her håber jeg på jeres forståelse og lidt tålmodighed. Vi har desværre haft flere episoder denne sommer hvor en greenkeeper er blevet ramt (heldigvis uden alvorlige skader), så jeg vil igen gerne appellere til at man ikke slår før greenkeeperen har vinket frem: https://www.danskgolfunion.dk/video/greenkeeper-etikette.
Hjælp os desuden ved at booke og bekræfte jeres tider i Golfbox. Både af hensyn til vores planlægning og din egen golfoplevelse, beder vi jer desuden holde jer til den bookede starttid, også selvom der er ledig plads foran. Og start aldrig jeres runde før kl. 7.00.
Både på driving range i Silkeborg og Ry er der indkøbt nye udslagsmåtter. Men som mange andre ting i denne tid er der leveringsproblemer. Vi forventer nu at måtterne ankommer inden udgangen af august. Nye range bolde er som bekendt også forsinkede siden april, men skulle nu også være tæt på at lande.
Silkeborg
Vi har i foråret fået lavet en række forskellige test af vores greens, og testene viser at vi har nogle punkter som vi skal arbejde med for at få greens op til den standard som vi ønsker. Den største udfordring er vores filt-lag som består af uomsat organisk materiale, som gør at greens holder meget på vandet når det er vådt, og tørrer meget hurtigt ud når det er tørt. Faktisk har vi 2,5 gange mere filt end anbefalet. Derfor har vi i uge 31 taget propper op på greens og forgreens, topdresset og eftersået med en græssort som er stærkere og passer bedre til vores miljø. Alt dette gør vi igen og igen for at vi på sigt kan opnå den ønskede kvalitet. Se her
Greens er allerede blevet mere faste (firm), og det er et godt tegn på at vores arbejde bærer frugt. Dog betyder det ikke, at man ikke laver nedslagsmærker – de er bare ikke helt så synlige som hidtil. Vi bemærker at der er kommet rigtigt mange nedslagsmærker, som ikke er rettet op, og de skader det efterlader kan vi ikke nå at afhjælpe. Det er spillerens ansvar. HUSK derfor at rette dine egne og andres nedslagsmærke op, se her hvordan.
Vi er opmærksomme på at rough i skoven er blevet højere end vi ønsker den. Særligt på ØST-sløjfen hvor vi har den udfordring at vandingsanlæggets placering også giver næring til roughen, som bliver for tyk og saftig. Vi er nu begyndt at klippe i landingsområder og der hvor græsset er meget tykt, og forventer at være hele vejen rundt indenfor en uges tid.
Ry
Den høje native rough er blevet klippet godt ned de fleste steder, så vi nu kun mangler lidt justering hist og pist, som udføres snarest. At klippe den u-kontrolleret rough hjælper nu og her, men er ikke en løsning som kan stå alene, for at få en endnu bedre oplevelse på længere sigt. Roughen er en stor del af designet i Ry, og det er roughen som ”skaber” hullerne. Derfor kan vi ikke bare klippe alt ned hele tiden, da det vil få banen til at flyde ud i ét og fjerne elementet af, at golf også skal være spændende og en smuk naturoplevelse. Så det handler om at finde den rette balance imellem spilbarhed, spænding og æstetik. I den kommende tid vil få udarbejdet en langsigtet strategi for at ramme et passende niveau af rough, herunder klipning af den høje rough en eller flere gange årligt, samt yderligere justering af den klippede/kontrollerede rough, og holde den nede de steder hvor den er meget i spil. Vi starter snarest med at få justeret og klippet semirough/klippet rough på strategiske steder.
Med venlig hilsen
Jeppe Krogh Kristensen
Chefgreenkeeper Silkeborg Ry Golfklub