Formandens indspil april ’18

 In Formanden

Jeg vil indlede dette ”Indspil” med at sige alle Jer der mødte op til årets første medlemsmøde en stor tak!

Det var fantastisk igen at se alle pladser fyldt op – det vidner jo om stor interesse og opbakning til vores klub. Hvis jeg skal ramme min personlige oplevelse af mødet ind, kan jeg bedst gøre det ved at gentage Thomas Nielsen fra MiD`ord da han ved mødets afslutning direkte blev adspurgt til klubben og til mødet: ”Jeg har sjældent set så stor en opbakning til et møde for en klubs medlemmer, og med så stor en positivitet, det lover godt for fremtidens samarbejde”.

Jeg kan jo kun give ham ret, god stemning og en lang række gode spørgsmål i en konstruktiv ånd. Jeg håber I alle fik svar på det der lå Jer på hjerte angående MiD – Thomas kunne fortælle at 60.000 allerede havde indløst billet, og erfaringen fra Himmerland var at der kom rigtig mange der købte direkte på dagene, så ambitionerne er høje.

Medlemsmødet var jo samtidigt det første hvor vort nye initiativ ”Åben medlemsdialog” så dagens lys, et af vore initiativer til at komme i endnu tættere i dialog med Jer som medlemmer. Som indledning til denne dialog, viste jeg klubbens ”typologier” som afspejler de typer af medlemmer som findes i vores klub. Det er data vi har fra vores medlemsundersøgelse ”Golfspilleren i Centrum”, og som cirka 600 har svaret på. Der er to hovedtyper den ”Klub Uafhængige” som udgør 58% og den ”Klub Afhængige” som udgør 42%. Som bilag (længere nede i teksten) kan I læse mere om kendetegn ved de to typer. Et af spørgsmålene på mødet var ”om vi i ledelsen havde en præference for en af de to målgrupper”.

Mit og vort klare svar til dette er ”nej”. Vi er en klub der vil favne alle. Det stiller naturligvis krav til os som ledelse at kunne indfri dette og det vil vi gøre os umage med. Du vil derfor måske også en gang imellem opleve at vi tager nogle beslutninger som ikke lige nøjagtig indfrier dine behov, men se det som et ønske om at kunne ramme bredt i vores klub. Det skal ikke forhindre jer som medlemmer i at udfordre os, det er kun med til at udvikle.

Bare det sker i en konstruktiv ånd hvor vi taler ”til hinanden” og ikke ”om hinanden”. Jeg vil sige tak for de mange gode spørgsmål på mødet, og også de konkrete tilbagemeldinger fra flere af Jer om at I er godt tilfredse med den indsats vi gør. Allerede på det førstkommende Bestyrelsesmøde d. 3. april vil vi følge op på Medlemsmødet, og aftale hvordan vi kan sikre den fortsatte aktivitet med den direkte dialog med Jer. Det skal samtidigt også være en opfordring til alle til at svare på undersøgelsen ”Golfspilleren i Centrum” når I modtager den, det er et vigtigt input til os som ledelse.

Siden mit seneste ”Indspil” har Mads F og jeg haft det første møde med et af klubbens mange underudvalg. Det var et møde med Damekomiteen for tirsdagsdamerne. Det var et rigtig positivt møde, hvor jeg personligt fik et endnu bedre indblik i det store og uegennyttige arbejde der gøres. Det var blandt andet en stor fornøjelse med den konstruktive tilgang der er til hvordan komiteen vil løse lukningen af banen i den periode hvor MiD afholdes og også dialogen om hvordan vi som klub og ledelse kan hjælpe komiteen. Det var et godt og lærerigt møde, og jeg vil her endnu engang opfordre andre til at invitere til direkte dialog.

Vi står helt sikkert alle og tripper for, for alvor at komme i gang med den nye sæson. Åbningsturneringen er lige om hjørnet, og håber at se rigtig mange af Jer der. Jeg vil derfor slutte dette ”Indspil” med at ønske jer alle en rigtig god sæson 2018.
Mange hilsner
Poul Hansen

TYPOLOGIER på golfmedlemmer i Danmark og SRG

Typologierne er udarbejdet af DGU ud fra medlemmernes svar i Golfspilleren i Centrum, og opdelt i de fire nedenstående medlemstyper. Adfærden hos hhv. ”Den sociale” og ”Den sportslige”, samt hhv. ”Klubspilleren” og ”Den aktive” er dog så ens, at der hos DGU reelt kun arbejdes med to typer: De ”Klub uafhængige” og de ”klub afhængige” medlemmer:

Den Klub Uafhængige (SRG 58%)

Har en række nære venner i golfklubben, som er omdrejningspunktet for dennes aktivitet i golfklubben. De klubarrangerede aktiviteter er ikke vigtige for denne persontype, medmindre ”stammen” af nære venner tilfældigvis er deltager i disse aktiviteter.

Udfordringer – generelt: Klubber i klubben og klubturneringer optager banen på tidspunkter hvor jeg skal ud og spille golf. Alle vigtige beslutninger i golfklubben bliver truffet henover hovedet på denne målgruppe og med udgangspunkt i de klubafhængige. At skabe nok værdi i medlemskabet.

Den gode klub – generelt: Er du ikke med i en klub i klubben eller deltager i klubturneringer, skal du fortsat have mulighed for at få adgang til golfbanen samt deltage i aktiviteter, som matcher dine behov. Husker for denne målgruppe, at balancere rettigheder og aktiviteter, så der er plads til personer, som spiller deres golf uden for de formaliserede og organiserede strukturer i golfklubben.

Den Klub Afhængige (SRG 42%)

Er orienteret i retning af golfklubben og aktivitetsniveauet er højt i de klubarrangerede aktiviteter. Ofte medlem af klubber i klubben, deltager på generalforsamlingen og det er også i denne gruppe, vi finder de fleste af klubbens frivillige.

Udfordringer – generelt: Ledelsesbeslutninger som skubber til kulturbærende elementer og selvforståelsen i golfklubben. Splittelse i golfklubben, uro i klubber i klubben, misforhold til baneejer, fraktioner i medlemsgrupperne eller udskiftning i medarbejderstaben Usynlig og lukket ledelse
Den gode klub – generelt: Er kendetegnet ved velfungerende klubber i klubben, turnerings- og aktivitetsudvalg, en synlig og lyttende ledelse samt styr på faciliteterne i golfklubben. Det sociale miljø i golfklubben er vigtigst og har første prioritet, når golfklubben skal udvikles
NB: Man er velkommen til at kontakte Mads Faber for uddybende information om de to medlemstyper.