UDFORDINGER MED GOLFBILER OG MONOBUGGIES

 In Kontor, Nyheder

Bremsesvigt og stigende efterspørgsel på kørsel med golfbiler.
Aktuelt er alle vores golfbiler i Silkeborg ude af drift pga. bremsesvigt. Dette skyldes en mekanisk fejl, som udbedres hurtigst muligt af leverandøren, således at golfbilerne forventes klar til udlejning igen fra lørdag den 29. maj. Indtil da er bilerne i Silkeborg taget ud af drift af sikkerhedsmæssige hensyn. Vi har undersøgt muligheder for at låne reservebiler fra leverandøren, men alt er optaget pga. Made in Himmerland og det generelt høje aktivitetsniveau på golfbanerne rundt i landet. Vi beklager ulejligheden, og henviser i mellemtiden til Ry-banen, såfremt man har behov for at køre i buggy. Er der en ledig golfbil på din tee tid, kan du reservere den direkte i Golfbox under ”tilføj vare” (reservation anbefales). Efterlad altid golfbilen tømt for affald, og sprit af på berøringsflader, så bilen er klar til næste bruger.

Golfbiler er ikke legetøj:
Bremsesvigt er dog ikke årsag til den ødelagte golfbil på billedet ovenfor. En bruger har kørt golfbilen frontalt ind i noget, hoppet på taget, eller har på anden vis mishandlet bilen. Vi ved det ikke, for vedkommende har endnu ikke givet sig til kende med en forklaring på, at hele fronten nu er bøjet bagover og taget trykket ned. Kender du til årsagen, bedes du kontakte klubben så vi kan afklare forsikringsspørgsmål. Denne skade er den værste vi har set i år, men langt fra den eneste. Mange af vores relativt nye golfbiler har desværre allerede fået mange ridser, skrammer og skader fra dårlig kørsel, påkørsler, kørsel i skoven udenfor stierne, ind i kantsten, eller måske fordi de er blevet kørt af personer under påvirkning eller uden påkrævet kørekort? Uanset årsag, er det pt. en rigtig dyr og ressourcekrævende fornøjelse at stille golfbiler til rådighed. Vi beder derfor alle brugere vise bedre hensyn og adfærd, samt meddele straks såfremt der opstår skader eller fejl, så vi kan få dem rettet. Golfbiler er ikke legetøj.

Monobuggies (2-hjulede):
Vi har oplevet en øget efterspørgsel på brug af 2-hjulede buggies (monobuggies) og andre køretøjer fra både medlemmer og gæster. Udgangspunktet er, at al kørsel med andre køretøjer, end de som klubben stiller til rådighed, kræver helbredsoplysninger og en særlig dispensation og aftale med klubben, som bl.a. omfatter at klubbens chefgreenkeeper skal godkende køretøjet ift. tryk, vrid, acceleration mv. Hidtil har man i visse tilfælde bl.a. kunne opnå særlig dispensation til 2-hjulede monobuggies, men vi oplever nu desværre stigende problemer med at netop disse modeller kan efterlade skader på golfbanen. Det skyldes en kombination af de små hjul, høj hastighed, hurtig acceleration og i visse tilfælde desværre også dårlig adfærd. Det har vi nu taget konsekvensen af, og uddeler ikke længere nye dispensationer til brug af 2-hjulede køretøjer (monobuggies) ej heller til gæster. Har man som medlem ansøgt og modtaget skriftlig dispensation før den 1. maj, vil man dog fortsat kunne benytte sin monobuggy på vilkår om tilpasset adfærd, hvor man bl.a. kun kører på langsomste trin og færdes på stierne på lige vilkår med 4-hjulede modeller. Ved evt. senere udskiftning vil man skulle forvente at overgå til 3-4 hjulede modeller efter forudgående godkendelse. Hjemmesiden er tilrettet hermed under baneinfo.

Hjælp hinanden til den gode adfærd, så vi i fællesskab passer godt på vores golfbaner. Kør forsigtigt og pas på hinanden, biler og baner. På forhånd tak.