Bjørn udpeger britisk kvartet som sine vicekaptajner

 In Nyheder

På Billedet:

Thomas Bjørn flankeret af (fra venstre) Graeme McDowell, Lee Westwood, Robert Karlsson, Padraig Harrington og Luke Donald.

Foto: Getty Images

22/05 – 2018 | Claus Rødgaard Thomsen

Danske Thomas Bjørn valgte britisk, da han i dag udpegede de sidste fire af sine vicekaptajner. Han valgte også ungt, da han har peget på fire personer, der ganske vist har masser af Ryder Cup-erfaring, men som aldrig selv har været kaptajner (Darren Clarke havde eksempelvis den tidligere kaptajn Sam Torrance med som vicekaptajn i 2016).

Padraig Harrington, Luke Donald, Graeme McDowell og Lee Westwood blev præsenteret som Bjørnens sekundanter under et pressemøde på Wentworth, hvor BMW PGA Championship bliver spillet i denne uge.

– De er alle stærke personligheder, men hver eneste af dem tilfører holdet noget forskelligt. Dermed får vi en god balance. De er ærlige omkring deres meninger, og det er vitalt i Ryder Cup og noget, som kun kan være en hjælp, når vi skal forsøge at vinde trofæet tilbage, sagde Thomas Bjørn under præsentationen.

Der er som nævnt tale om fire relativt unge vicekaptajner. Ingen af dem er rundet de 50 endnu, og de er alle spillere, som for få måneder siden kunne have været kandidater til en plads som spillende medlem af holdet.

De er alle mellem 38 og 46 år. Især for Lee Westwood er der tale om en forandring. Han har været med som spiller hver eneste gang siden 1997 på Valderrama. Men hans form har været nedadgående. Det erkender han også ved at have sagt ja til jobbet som vicekaptajn, omend Westwood på pressemødet sagde, at han stadig drømte om at spille sig på holdet.

Svenske Robert Karlsson blev allerede for 11 måneder siden præsenteret som den første vicekaptajn i anledning af Nordea Masters på Barsebäck.

– Det er altid lidt tricky at spørge nogen, om de vil være vicekaptajn. For hvis de egentlig havde tænkt sig, at de ville spille på holdet, så gør man det lidt svært for dem, sagde Thomas Bjørn til Golf.dk ved den anledning.

Derfor forstår man godt, at Thomas Bjørn havde svært ved at spørge folk som Westwood, Harrington, Donald og McDowell før nu, om de ville være vicekaptajner.

Padraig Harrington har ikke spillet Ryder Cup siden 2010. Luke Donald spillede sidst i 2012, mens Graeme McDowell var med som spiller så sent som i 2014.

Ryder Cup bliver spillet på Le Golf National de sidste tre dage af september.