Greenkeeperens Corner – september

 In Nyheder

Silkeborg den 23.09.2024

GREENKEEPERS CORNER
Vi har haft en god sæson, og forhåbentlig er vejret med os, så vi kan holde åbent i mange måneder endnu. Vi er nu i den sidste uge, hvor Ry er en del af Silkeborg, og vi er i gang med at adskille udstyret samt transportere de maskiner, der ikke skal være i Ry, til Silkeborg.

Silkeborg
Det har været en god sæson, hvor banen har stået flot med hjælp fra en del regn. Regnen har kunne udrette det, som vores gamle vandingsanlæg ikke kan – nemlig at fordele vandet jævnt over hele banen. Regnen har dog ikke kun været en fordel; for fem uger siden nåede vi den årlige gennemsnitlige mængde regn for hele året, og det kan mærkes både på greens, fairways og semirough, som nogle steder er blevet meget fugtige og bløde.

Vi har igen i år afsluttet vores “renoveringsuge” af banen, hvor vi har arbejdet intensivt. Fairways er blevet vertikalskåret, og greens har fået tilført cirka 700 tons sand, hvilket bidrager til at give os bedre og sundere fairways, der kan holde til en længere sæson.

Greens har også fået en grundig behandling. De er blevet vertikalskåret 3-4 gange og prikket med hulrør for at fjerne materiale, og der er tilført cirka 70 tons sand, som er blevet børstet og slået ned i hullerne for at fylde dem op. Det er en stor opgave, som påvirker spillet, men det er nødvendigt for at opretholde en sund og velfungerende bane. Vi har haft nogle problemer med alger på greens (især på Vest-sløjfen), som er opstået på grund af det våde og forholdsvis varme vejr. Den behandling, vi har givet greens, vil hjælpe med at afhjælpe problemet.

I den kommende tid vil vi begynde at klippe i skoven, så vi kan få tyndet underskoven ud, fjernet nye småskud og plejet lyngen. De områder, der er blevet våde efter den store mængde regn, vil vi begynde at dræne, så vandet kan sive væk, og vi kan bevæge os på banen uden at skade græsset.

Stierne vil også blive renoveret, især hvor de er blevet udvidet gennem årene og nu trænger til en genetablering.

Vi er i en periode med meget tåge i de tidlige morgentimer, og vi opfordrer til, at vi passer ekstra godt på hinanden, da det kan være svært at se i den tætte tåge.

Ry
Banen har præsteret godt, og vi nærmer os nu de sidste dage, inden vi skal overdrage stafetten til Ry Golf. Jeg er rigtig glad for, at Jarl fortsætter som chefgreenkeeper i Ry, og jeg ønsker ham og Ry Golf alt det bedste fremover.

Med venlig hilsen
Jeppe Krogh Kristensen
Chefgreenkeeper, Silkeborg Ry Golfklub