FACTS OG FAQ

Her finder du både generel information – facts – omkring Silkeborg Ry Golfklub, samt svar på mange oftede stille spørgsmål – FAQ’s. Finder du ikke det du søger her på hjemmesiden, er du altid velkommen til at kontakte klubbens sekretariat.

FACTS

OM SILKEBORG RY GOLFKLUB

1966 Silkeborg Golfclub blev etableret, som golfklub nr. 16 i Danmark
2007 Silkeborg-banen blev udvidet med 9 huller til 27 huller.
2013 Skiftede klubben navn til Silkeborg Ry Golfklub ved udvidelse med 27 huller i Ry.
Læs mere under klubbens historie.

54 ratede golfhuller, heraf
27 golfhuller i Silkeborg på de tre sløjfer Øst, Syd og Vest.
18 golfhuller i Kildebjerg-Ry
9 Pay & play golfhuller i Kildebjerg Ry

412.000 potentielle golfrunder årligt
78.000 runder golf spilles årligt på alle baner (2019), heraf ca.
9.000 runder spillet af gæster årligt

1.828 aktive medlemmer pr. 30/9-2019
171 passive medlemmer pr. 30/9-2019
1.999 medlemmer i alt pr. 30/9-2019
140 Erhvervs- og Business partnere (sponsorer)

Internationale turneringer
2019: Challenge Tour – Made in Denmark (Ry)
2018: European Tour – Made in Denmark (Silkeborg)
2013: European Team Championship (Silkeborg)
2016 og 2017: Long Drivers European Tour (Ry)
2014-2019: ECCO Tour (Silkeborg og Ry)
2000-2019: Danish International Amateur Championship, DIAC/DILAC (Silkeborg)

Europa Tour spillere
1996- Thomas Bjørn (15 sejre), Ryder Cup kaptajn 2018
2013-2015 Morten Ørum Madsen (1 sejr)

FAQ

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Er der venteliste for medlemskab

Nej. Med 54 golfhuller har vi også plads til dig, og vi glæder os meget til at byde dig velkommen!

Er det svært at få spilletider

Med 54 golfhuller er her altid mulighed for at spille golf. Potentielt kan der spilles ca. 412.000 golfrunder årligt fordelt på alle klubbens baner. Der spilles ca. 78.000 runder årligt, hvilket betyder at der er ca. 81% ledig kapacitet. På visse tidspunkter og visse baner er der dog mere aktivitet end andre. På de mest attraktive tidspunkter, typisk lørdag og søndag formiddag i sommerperioden, bør man på 18-hullers banerne reservere tee-tid i god tid før. På disse tidspunkter opfordrer vi til at sammenlægge 2-bolde, ellers vil sekretariatet eller baneservice gøre det, så flest muligt får glæde af golfbanen og et godt flow på runden. I det hele taget opfordrer vi til at tage godt imod andre spillere i din flight, og medvirke til at både gæster og nye medlemmer får en god oplevelse i Silkeborg Ry Golfklub.

Er medlemskab dyrt

Golf er slet ikke så dyrt som mange tror. Vi tilbyder fleksible medlemskaber, hvor pris på kontingent er tilpasset de behov vores medlemmer har. Du kan se de forskellige medlemskaber her. Som fuldt medlem i SRG får du områdets absolut billigste medlemskab pr. golfhul, og så inkluderer medlemskabet endda gratis adgang til indendørs trænings- og fitness center. I det hele taget får du som medlem mange værdifulde fordele inkluderet i dit kontingent, se hvilke her.

Hvor lang tid løber samarbejdsaftalen med Ry-banen

Aftalen med Kildebjerg-Ry blev oprindeligt indgået i 2013 for en 5-årig periode og er siden forlænget med 1 år af gangen. Den nuværende aftale løber frem til den 31.09.2020, imens der i fælles interesse løbende arbejdes på en mere langsigtet løsning, som er bæredygtig for alle parter. Der har igennem hele samarbejdet været en positiv dialog og fælle sinteresse imellem parterne, og vi forventer således at nyde godt af de fantastiske Ry-baner mange år endnu.

Hvordan melder jeg mig ind i klubben

Vi byder alle velkomne, både nybegyndere og øvede golfspillere. Har du ikke taget golfkørekort skal du først melde dig ind som prøvemedlem, så du kan få dit golfkørekort og mærke om golf er noget for dig. Har du allerede dit golfkørekort fra SRG eller anden DGU-klub, kan du melde dig ind her. Du er også altid velkommen til at kontakte klubben og høre om dine muligheder.

Kan man spille golf om vinteren

Ja, hos SRG kan man spille golf året rundt – og stå på ski hvis der er for meget sne til golf. I modsætning til mange golfklubber er banerne her åbne året rundt. I vintersæsonen spilles til vintergreens i Silkeborg, imens der i Ry kan spilles til sommergreens året rundt når blot der ikke er frost. Herudover er der indendørs træningscenter i Silkeborg med udslagsmåtter og fitness center. Er der sne til det, trækker vi spor til langrend. Du har således glæde af dit medlemskab året rundt!

Kan man tilkøbe “fritspilsordning” med andre klubber

Som medlem i SRG kan du uden tilkøb spille gratis i flere af Nordens andre top klubber via vores TopNordic samarbejde. Herudover kan du spille greenfee med 33% rabat på flere andre af Danmarks allerbedste baner. Læs mere om TopNordic og vores samarbejdsklubber her. Og så har du jo til dagligt adgang til Danmarks største og mest varierede golfanlæg med 54 golfhuller i Silkeborg og Ry.

Made in Denmark

Made in Denmark European Tour blev afholdt på Silkeborg-banen (SYD-VEST) den 30. august til 2. september 2018, og blev vundet af Engelske Matt Wallace foran bl.a. Lee Westwood, Eric Van Rooyen og Lucas Bjerregaard. Fra Silkeborg Ry Golfklub deltog Thomas Bjørn og Morten Ørum Madsen.

Made in Denmark Challenge Tour blev afholdt på AVK Ry-banen den 7. august til 10. september 2019. Skotske Calum Hill vandt i 22 under par. Undervejs satte Engelske Richard Bland uofficiel banerekord i 11 under par. Fra Silkeborg Ry Golfklub deltog Oliver Hundebøll Jørgensen, Anders Emil Ejlersen og Morten Ørum Madsen.

I 2019 indgik Made in Denmark en 5-årig aftale med European Tour, som afvikles i Himmerland både i 2019 og 2020. Der er ikke indgået aftaler om evt. gentagelse af Made in Denmark i Ry eller Silkeborg.

Læs mere på www.madeindenmarkgolf.dk

Skal man have en aktie for at være medlem af SRG

Alle medlemmer over 26 år skal også være aktionærer i ejerselskabet Silkeborg Golf A/S, som ejer golfbanen i Silkeborg på ca. 115 ha. samt klubhus og driftsmidler i Silkeborg. Som medlem over 26 år er du dermed også medejer. Aktuelt har vi dog et særlige aktietilbud som betyder, at din aktieinvestering reelt er udgiftsneutral – læs mere her.