FACTS OG FAQS

Her finder du både generel information – facts – omkring Silkeborg Ry Golfklub, samt svar på mange oftede stille spørgsmål – FAQ’s. Finder du ikke det du søger her på hjemmesiden, er du altid velkommen til at kontakte klubbens sekretariat.

FAQ

FACTS

OM SILKEBORG RY GOLFKLUB

1966 Silkeborg Golfclub blev etableret, som golfklub nr. 16 i Danmark
2007 Silkeborg-banen blev udvidet med 9 huller til 27 huller.
2013 Skiftede klubben navn til Silkeborg Ry Golfklub ved udvidelse med 27 huller i Ry.
Læs mere under klubbens historie.

54 ratede golfhuller, heraf
27 golfhuller i Silkeborg på de tre sløjfer Øst, Syd og Vest.
18 golfhuller i Kildebjerg-Ry
9 Pay & play golfhuller i Kildebjerg Ry

412.000 potentielle golfrunder årligt
90.000 runder golf spilles årligt på alle baner (2020), heraf ca.
9.000 runder spillet af gæster årligt

1.955 aktive medlemmer pr. 30/9-2020
156 passive medlemmer pr. 30/9-2020
2.111 medlemmer i alt pr. 30/9-2020
150 Erhvervs- og Business partnere (sponsorer)

Internationale turneringer
2019: Challenge Tour – Made in Denmark (Ry)
2018: European Tour – Made in Denmark (Silkeborg)
2013: European Team Championship (Silkeborg)
2016 og 2017: Long Drivers European Tour (Ry)
2014-2019: ECCO Tour (Silkeborg og Ry)
2000-2019: Danish International Amateur Championship, DIAC/DILAC (Silkeborg)

Europa Tour spillere
1996- Thomas Bjørn (15 sejre), Ryder Cup kaptajn 2018
2013-2015 Morten Ørum Madsen (1 sejr)

FAQ

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Er der venteliste for medlemskab

Nej. Med 54 golfhuller har vi også plads til dig, og vi glæder os meget til at byde dig velkommen!

Er det svært at få spilletider

Med 54 golfhuller er her altid mulighed for at spille golf. Potentielt kan der spilles ca. 412.000 golfrunder årligt fordelt på alle klubbens baner. Der spilles ca. 90.000 runder årligt, hvilket betyder at der er ca. 78% ledig kapacitet. På visse tidspunkter og visse baner er der dog mere aktivitet end andre. På de mest attraktive tidspunkter, typisk lørdag og søndag formiddag i sommerperioden, bør man på 18-hullers banerne reservere tee-tid i god tid før. På disse tidspunkter opfordrer vi til at sammenlægge 1 og 2-bolde, ellers vil sekretariatet eller baneservice ofte gøre det, så flest muligt får glæde af golfbanen og et godt flow på runden. I det hele taget opfordrer vi til at tage godt imod andre spillere i din flight, og medvirke til at både gæster og nye medlemmer får en god oplevelse i Silkeborg Ry Golfklub.

Er medlemskab dyrt

Golf er slet ikke så dyrt som mange tror. Vi tilbyder fleksible medlemskaber, hvor pris på kontingent er tilpasset de behov vores medlemmer har. Du kan se de forskellige medlemskaber her. Som fuldt medlem i SRG får du områdets absolut billigste medlemskab pr. golfhul, og så inkluderer medlemskabet endda gratis adgang til indendørs trænings- og fitness center. I det hele taget får du som medlem mange værdifulde fordele inkluderet i dit kontingent, se hvilke her.

Hvordan melder jeg mig ind i klubben

Vi byder alle velkomne, både nybegyndere og øvede golfspillere. Har du ikke taget golfkørekort skal du først melde dig ind som prøvemedlem, så du kan få dit golfkørekort og mærke om golf er noget for dig. Har du allerede dit golfkørekort fra SRG eller anden DGU-klub, kan du melde dig ind her. Du er også altid velkommen til at kontakte klubben og høre om dine muligheder.

Hvornår skal man “lukke igennem” på golfbanen ?

SRG ønsker at bidrage til en højere spilhastighed og bedre golfoplevelser for alle. Som golfspiller har du et ansvar for, at alle har det sjovt og rart på hele golfbanen.

Følgende regler er derfor gældende i SRG:

 1. En flight har ansvar for at holde trit med flighten foran. Opstår der et ledigt golfhul foran, og flighten bagved forsinkes eller er åbenlyst hurtigere, SKAL der “lukkes igennem” ved først kommende lejlighed.
 2. Selvom der ikke er et ledigt golfhul foran, men det er åbenlyst at flighten bagved kan spille hurtigere, BØR der “lukkes igennem” ved først kommende lejlighed. Udvis hensyn og god golfetikette.

Andre anbefalinger og hensyn:

 • Turneringer: Deltagelse i en turnering, større gruppe eller ”klubber i klubben” ændrer ikke ovenstående regler.
 • Max. tid: For en flight med 4 spillere bør en runde på 18 huller ikke overstige 4 timer eller den tidsangivelse som er angivet på scorekortet. At man overholder tiden er ikke en undskyldning for at undlade at lukke hurtigere flights igennem igennem.
 • Travle dage: På weekend –og helligdage, samt andre dage med mange spillere på banen, kan flights med 2 eller færre spillere ikke forvente at blive ”lukket igennem” medmindre der er et ledigt golfhul foran. Dette udelukker dog ikke at langsommere flights viser hensyn og god etikette ved at lukke igennem på et hensigtsmæssigt tidspunkt, uanset antallet af spillere i flighten.
 • Opfyld flights: Der henstilles til at der spilles i flights af 3- eller 4 spillere, så ujævnt flow undgås. For at udnytte banens kapacitet bedst muligt vil klubben på travle tidspunkter flytte i reservationer, så flights fyldes op til 3 eller 4 spillere.
 • Spil med andre: Du er altid velkommen til at booke dig på en flight med en eller flere ledige pladser. Bliv dog ikke fornærmet hvis de første på tiden flytter deres reservation – det kan der være mange årsager til, og skyldes meget sjældent dig.
 • Tag godt imod andre der booker sig på ”din” flight. I skal gå sammen de næste 4 timer, og er der ledig plads i din flight er andre altid velkomne til at booke sig på.
 • Spil ready golf: Gå I rask tempo, vær klar på din tur, ved green placeres din bag ved udgang til næste green, skriv scorekort på teested, gå i vifteformation, spil egen bold før du leder efter andres osv.
 • Begræns ledetid ved at benytte Standard Lokalregel E5 om ”Alternativ til spil fra forrige sted for mistet bold eller out of bounds”. Flights der søger efter en bold bør “lukke igennem” så snart det står dem klart, at bolden ikke let kan findes. Der bør ikke søges i samfulde 3 minutter, før der “lukkes igennem” (de 3 minutter er alene tidsgrænsen for, hvornår en bold er tabt).
 • Baneservice: For at sikre et godt flow på golfbanen, kan klubbens baneservice endvidere sammenlægge flights allerede fra 1. tee samt i løbet af golfrunden. Hvis en flight forsinker flow på banen kan klubbens baneservice forlange at flighten sætter tempoet op, lukker igennem, eller i særligt grove tilfælde at flighten skal springe et eller flere golfhuller over uden kompensation af evt. greenfee.

Sådan lukker du hurtigere flights igennem:

Du kan ”lukke igennem” på et tee sted hvor flere flights er samlet og venter, eller i løbet af et golfhul ved tydeligt at ”vinke” flighten bagfra frem og selv træde til side og i sikkerhed. Du kan med fordel lukke igennem ”flydende” fx ved at begge flights slår sammen ud fra tee, og lader den hurtigere flight gå hurtigt videre, eller ved at man følges op ad fairway men lader den hurtigere flight putte først ud og videre til næste tee. Så sparer du selv tid, sikrer et godt flow, og din flight vil ikke straks blive indhentet af den næste hurtige flight bagfra. Det er god etikette at spillerne i den flight der lukkes igennem ”takker” for at blive lukket igennem, og skynder sig videre uden unødige ophold, samt at begge flights ønsker hinanden ”fortsat god tur”.

Kan man spille golf om vinteren

Ja, hos SRG kan man spille golf året rundt – og stå på ski hvis der er for meget sne til golf. I modsætning til mange golfklubber er banerne her åbne året rundt. I vintersæsonen spilles til vintergreens i Silkeborg (med måtter), imens der i Ry kan spilles til sommergreens året rundt når blot der ikke er frost. Herudover er der indendørs træningscenter i Silkeborg med udslagsmåtter, fitness center og Trackman Simulatorer. Er der sne til det, trækker vi spor til langrend. Du har således glæde af dit medlemskab året rundt!

Kan man tilkøbe “fritspilsordning” med andre klubber

Som medlem i SRG kan du uden tilkøb spille gratis i flere af Nordens andre top klubber via vores TopNordic samarbejde. Herudover kan du spille greenfee med 33% rabat på flere andre af Danmarks allerbedste baner. Læs mere om TopNordic og vores samarbejdsklubber her. Og så har du jo til dagligt adgang til Danmarks største og mest varierede golfanlæg med 54 golfhuller i Silkeborg og Ry.

Må man booke sig på “andres” bold ?

Du er altid velkommen til at booke dig på en flight med en eller flere ledige pladser i. Det opfordrer vi faktisk til at man gør, da opfyldning til 3 eller 4 spillere i hver flight giver et bedre flow på banen, og frigiver ledige tider, til glæde for alle. Samtidigt er golf en social sport, hvor en del af oplevelsen også er at møde andre glade golfspillere. For at udnytte banens kapacitet bedst muligt vil klubben på travle tidspunkter også flytte i reservationer, så flights fyldes op til 3 eller 4 spillere. Gør du det selv, er du selv med til at vælge hvem du spiller med og hvornår.

Langt de fleste golfspillere i SRG er gode til at byde velkommen til andre i deres flight og synes det er fantastisk hyggeligt med selskab. Sådan skal det også være. Alligevel vil du kunne opleve, at spillerne i den flight du booker dig på sletter eller flytter sig. Det kan der være mange gode årsager til, og meget sjældent vil det skyldes dig, din person eller dit golfhandicap. Så bliv ikke fornærmet, og føl dig heller ikke til besvær, hvis det sker – du er i din gode ret. Men måske passede tidspunktet alligevel ikke vedkommende, måske er vedkommende forfængelige omkring sit eget golfspil eller handicap, måske er vedkommende del af en intern turnering, eller måske havde vedkommende netop denne dag et ønske om at gå for sig selv, en social fobi eller en anden årsag.

Ligeledes opfordrer vi til at du tager godt imod andre der booker sig på ”din” flight. Er der ledig plads i din flight er andre altid velkomne til at booke sig på. I skal gå sammen de næste par timer, så værdsæt at andre har lyst til dit selskab og har valgt netop din flight. Særligt greenfee-gæster er ofte glade for at spille sammen med lokale spillere, så de kan lære mere om golfbanen og klubben med dig som god ambassadør og guide. Ønsker du ikke gæster i din flight, anbefaler vi at vælge tidspunkter med lavere aktivitetsniveau. I helt særlige situationer kan klubben være behjælpelig med at indsætte en ‘pedro’ (blind makker) så din flight er fyldt helt ud fx. ifm. med mindre turneringer hvor det er uhensigtsmæssigt med spillere som ikke er en del af turneringen.

Made in Denmark

Made in Denmark European Tour blev afholdt på Silkeborg-banen (SYD-VEST) den 30. august til 2. september 2018, og blev vundet af Engelske Matt Wallace foran bl.a. Lee Westwood, Eric Van Rooyen og Lucas Bjerregaard. Fra Silkeborg Ry Golfklub deltog Thomas Bjørn og Morten Ørum Madsen.

Made in Denmark Challenge Tour blev afholdt på AVK Ry-banen den 7. august til 10. september 2019. Skotske Calum Hill vandt i 22 under par. Undervejs satte Engelske Richard Bland uofficiel banerekord i 11 under par. Fra Silkeborg Ry Golfklub deltog Oliver Hundebøll Jørgensen, Anders Emil Ejlersen og Morten Ørum Madsen.

I 2019 indgik Made in Denmark en ny 5-årig aftale med European Tour, som afvikles i Himmerland både i 2019 og 2020 (Corona-aflyst) og 2021. Der er ikke indgået aftaler om evt. gentagelse af Made in Denmark i Ry eller Silkeborg.

Læs mere på www.madeindenmarkgolf.dk

Skal man have en aktie for at være medlem af SRG

Alle medlemmer over 26 år skal også være aktionærer i ejerselskabet Silkeborg Golf A/S, som ejer golfbanen i Silkeborg på ca. 115 ha. samt klubhus og driftsmidler i Silkeborg. Som medlem over 26 år er du dermed også medejer.