GREENKEEPERS CORNER MAJ 2023

Silkeborg den 17.05.2023

 

GREENKEEPERS CORNER
Foråret burde have været, og det er den sådan set også, og vi kom rigtig godt fra start på begge baner😊 Vi har dog haft 10 dage med hård og tør vind fra øst, som blev efterfulgt af høj sol og høje temperaturer og det satte banerne lidt tilbage, og væksten er der ikke helt endnu. Allerede nu er tørke indexet højt og vi har ikke fået regn siden den 24. april, og vi mangler vand for at væksten for alvor kommer i gang. Golfbox er booket godt op og det er dejligt, at banerne bliver så flittig brugt. Når der er pres på banen af både spiller og medarbejdere, skal vi alle passe på hinanden. Når en greenkeeper arbejder på hullet, må der ikke slås før der gives signal fra greenkeeperen.

https://www.skyfish.com/sh/85d26e750d7cf4cfe3fcc79d5216e9ceb9b959ae/17b3035c/670515/viewer/24475069

 

Silkeborg
Vi har ændret lidt strategi i forhold til at fjerne filten i greens, hvilket vi har for meget af. I år har vi valgt at bruge en dybde vertikalskæring som fjerner væsentlig mere filt end de traditionelle ”propper”. Det er planen ved vi har gjort det inden opstart (med en afvigelse på Øst, da vejret ikke var med os) at vi kan undgå at tage propper op i sommerperioden, men vente til efteråret. En omgang dybdevertikalskæring fjerner ca. tre gange så meget filt som når der tages propper op. Der er stadigvæk linjer efter vertikalskæringen, men de vil snart være væk når væksten sætter ordentlig ind.

Teestederne er også blevet vertikalskåret og eftersået, men generelt halter teestederne meget, så vi har fuld fokus på at få dem op i ”gear”

Fairways er kommet utrolig godt igennem vinteren, men de mangler vækst pga. vejret som beskrevet ovenfor, men vi er foran vores normale niveau på dette tidspunkt, men som greenkeeper vil vi altid godt lige være lidt bedre 😊 og det er lidt det samme for semiroughen, men her har vi også været ramt af gåsebiller som har været hårde i kanten mellem fairways og semiroughen.

I skoven har vi fræset alle stubbe fra de træer vi har fældet, og inden længe vil vi være færdige med at rydde helt op.

I den kommende uge vil vi gennemgå alle bunkers for sand, og efterfylde eller helt udskifte de bunkers som mangler.

 

Ry
Vi er kommet rigtig godt fra land i Ry, takket være Jarl og det nye teams dedikerede arbejde.

Greens er er blevet dybde vertikalskåret på kryds og tværs (ikke samme maskine som i Silkeborg) for at fjerne filt, herefter er de blevet prikket og topdresset. Vi kan allerede nu se en tydelig forbedring af greens.

Roughen har vi klippet lidt længere ud, og vi håber at vi i år kan have en fornuftig rough hvor man kan finde sin bold 6-8 meter ind i roughen, slår man længere ud vil der ikke være en ændring og bolden kan være svær at finde.

Vi har til den nye sæson fået to nye medarbejdere, Søren og Patryk som I vil møde på banen, de har aldrig arbejdet med golf men allerede nu levere de et fantastisk stykke arbejde.

Robotterne på P&P er kommet i gang og justeret ind (der kommer nok flere justeringer) og de kører rigtig fornuftigt, så det bliver spændende at følge dem igennem sæsonen og se om de lever op til forventningerne som jeg tror de gør, men det vil tiden vise?

 

Med venlig hilsen
Jeppe Krogh Kristensen
Chefgreenkeeper Silkeborg Ry Golfklub