FORMANDENS INDSPIL MAJ 2023

Kære alle

Så er sæsonen for alvor skudt i gang. Åbningstuneringerne er afholdt, og der er kommet godt gang i både ”Klubber i klubben” og holdturneringerne.

Det er bare så skønt at se den aktivitet der er på vores baner, og jeg må sige – jeg er dybt imponeret over så flotte de står. Jeg ved godt at greens er blevet vertikalskåret, og at dette kan påvirke boldens rul en smule, men vi kan så glæde os over at dette bare gør dem endnu bedre senere på sæsonen.

Jeg har allerede selv været ude at se andre baner, og jeg må sige det samme som mange af jer gør – ”det er nu rart at komme hjem igen”!

Derudover at det SÅ skønt at se den aktivitet der er i vores cafeer. Rigtig mange benytter sig af de fantastiske og varierede spisetilbud der udbydes – det er godt for vores cafeer og for vores klubliv.

Tak for støtten og opbakningen!

I dette Indspil vil jeg tage jer med ind i Bestyrelseslokalet, og give jer et indblik i, hvad der er vores fokusområder lige nu.

Hvis jeg starter med medlemsudviklingen, så er den desværre ikke som vi ønsker den. På trods af et konservativt budget baseret på erfaringerne fra gennemsnitssæsonen 2017-18, er tilgangen af aktive medlemmer på 50% af det forventede, og tilgangen af tunge medlemmer er på 63% af det forventede. Ser vi på de faktuelle tal pr. den 27. april, er der siden den 1. oktober 2022 realiseret en nettotilgang på 61 aktive medlemmer, en nettotilgang på 40 ”tunge” aktive medlemmer samt en tilbagegang på 9 passive medlemmer.

Det samlede medlemstal er dermed 2.246, hvilket inkluderer 71 prøvemedlemmer. Medlemstilgangen er stadig utilfredsstillende. Den makroøkonomiske situation og inflationskrisen, der medførte en voldsom opbremsning af nye medlemmer fra februar 2022, ser imidlertid ud til at vende igen i form af en betydelig vækst i prøvemedlemmer, hvilket naturligvis er positivt. Antallet af aktive prøvemedlemmer, der er i pipeline, vil imidlertid ikke ændre væsentligt på kontingentindtægterne i dette regnskabsår, mens der er basis for en fremtidig medlemsfremgang, der vil få positiv indvirkning på de kommende sæsoner.

At vi kan se denne positive udvikling af prøvemedlemmer i vores pipeline, får os ikke i Bestyrelsen og ledelsen til at læne os tilbage. Som jeg beskrev det, har denne pipeline ikke den store indflydelse på indeværende års økonomi. Vi har derfor afholdt både et ordinært Bestyrelsesmøde den 27. april, og et ekstraordinært Bestyrelsesmøde den 10. maj, hvor vores fokus er på prioritering og likviditet.

Hovedkonklusionen på disse møder er, at vi vil prioritere det absolut nødvendige. Dette betyder vores ejendomsmasse, herunder klubhuset og greenkeepergården i Silkeborg.

Dette betyder også, som jeg tidligere har beskrevet i mine Indspil, at større investeringer i baneomlægning (Philip Spogárd planerne) i Silkeborg og vores drivingrange er sat på ”hold”.

Selvom der således ikke kommer til at ske ”revolutioner” på vores baner, er vi af den overbevisning, at det kæmpe store arbejde der gøres af greenkeeperstaben i dagligdagen, gør at vi fortsat har et af de allerbedste baneanlæg i Danmark.

Bestyrelsen og ledelsen fortsætter dialogen på det kommende Bestyrelsesseminar den 2. og 3. juni.

Jeg vil i øvrigt altid anbefale jer at læse referaterne fra vores Bestyrelsesmøder som I kan finde på vores hjemmeside. Skulle der opstå spørgsmål specifikt til disse eller i al almindelighed, er I som altid velkommen til at henvende jer vores forretningsledelse, Steen, Jan eller Mads.

Alt skal ikke handle om økonomi. En ny sæson står for døren, og derfor er der alle muligheder for at vi kan dyrke vores skønne sport ”golfen”.

Jeg håber I må få nogle dejlige runder derude, møde nye bekendtskaber og i det hele taget nyde livet i klubben.

Rigtig god sæson til jer alle

Vi ses derude.

Poul