GREENKEEPERS CORNER – DECEMBER

GREENKEEPERS CORNER

Vinteren har taget sit indtog, og i år har den været mere på besøg end de sidste åringer til sammen. Vi har fået en del frost og sne, men det ser ud til, at vi får væsentligt højere temperaturer inden jul, og med den frosne jord dækket af sne vil der komme meget smelte vand som ikke kan komme væk pga. den frosne jord. Når jorden tør op, vil det øverste jord være optøet og jorden nedenunder vil fortsat være frossen. Det betyder at trafik på græsset vil rive rødderne over, hvilket vil sætte os væsentlig tilbage i foråret.  Herudover vil der være meget stående vand, da det ikke kan komme væk pga. frosten. Begge baner er således lukket indtil vandet er drænet væk.

På denne tid af året (uanset om der er plus eller minusgrader) vil de skader og slid der laves på banerne ikke reetablere sig igen. Derfor er det vigtigt at alle følger de anvisninger for vinter golf som klubben foreskriver. Gør alle dette, vil banerne komme godt igennem vinteren.

 

Silkeborg
Vinterbanen er klar, vintergreens er klippet og alle vintermåtter til tee´s er blevet vasket og rettet op, så alt er klar, dog skal det siges at nogle vintermåtter er og vil være glatte i frost og fugtigt vejr. Vi kan desværre ikke gøre så meget ved dette og således er det altid på eget ansvar at færdes på golfbanen igennem vinteren.

Normalt på denne tid af året har vi haft to traktorer kørende som har vertidrænet fairways, semirough, tee´s og greens, men pga. frosten har dette ikke kunne lade sig gøre, men vi håber at kunne starte op igen i det nye år. Grunden til at der vertidrænes på alle spilleoverflader er, dekomprimere jorden efter sæsonen spil, og det gør at græssets rødder får luft og at overfladevand bedre kan trænge væk.

Vi har også i den seneste tid arbejdet i skoven, hvor vi har klippet underskoven, trimmet træerne for at gøre det mere spilbar og så vi også kan få mere lys og luft til spilleoverfladerne.

Når vi er tilbage i det nye år, vil vi fortsætte med underskoven og at trimme og ”studse” træer, buske osv. Bunkerne på indspils-området skulle have været renoveret, men vi blev også her fanget af frosten, så vi håber at vi kan komme i gang i starten af det nye år.

 

Ry
Vi vil hen over vinteren fjerne roughen, som har været på bunker kanterne, ligesom vi er i gang med at klippe roughen ned langs hullerne. Vi er også begyndt at fjerne beplantninger omkring søerne, da det er ved at få overtaget. Der er nogle steder på banen hvor der er meget vådt, f.eks. ved hul 10 på backtees. Her begynder vi at dræne så vi kan få områder til at tørre op, og dermed mere fremkommelige.

Vinterbane i Ry, vil vi spille på almindelige greens hele året hvis vejret tillader det. Greens vil være åbne så længe der ikke er frost. Ved frost SKAL der spilles til vinter greens. Som i Silkeborg skal der spilles fra måtter på alle teesteder, men de mobile fairwaymåtter er ikke påbudt. Jeg håber at så mange som mulig vil gøre brug af de gode faciliteter vi har i Ry, ikke bare i vinter, men også i sommerperioden.

Som sidste år vil vi vende banen om, hver 14. dag, for at skåne 1-9, da det er dem som for mest spil hen over vinteren. Husk derfor at se skiltning herom og andre informationer i klubhuset.

Med venlig hilsen
Jeppe Krogh Kristensen
Chefgreenkeeper Silkeborg Ry Golfklub