GREENKEEPERS CORNER – NOVEMBER

Efteråret har budt på nogle fantastiske dage med temperaturer helt op til 18 grader! De høje temperaturer giver perfekt efterårsvejr til at spille golf, men det medfører også en luftfugtighed på over 90%, som er de perfekte forhold for svampesygdomme, så vi skal være på stikkerne, opmærksomme og udnytte de få redskaber vi kan bruge til optimering af banen, så vi ikke får for mange sygdomsangreb.

I efterårsferien havde vi årets første nattefrost (-4 grader). Sammen med nattefrost vil der forekomme rimfrost, hvor der skal spilles til vintergreens også selvom der ikke er frost hjemme på  græsplænen 😊 Information herom vi vil forekomme i klubhuset.

Vil man have større sikkerhed for at kunne spille til sommergreens skal man booke en tid efter kl. 11.00 både i Silkeborg og i Ry.

Vi begynder at vinterklargøre vores vandingsanlæg, og vi er så småt gået i gang med at klargøre alle ventilbokse, skære sprinkler fri for græs osv. så vi er klar til at blæse alle rør tomme for vand. Vi begynder mandag den 7/11 i Silkeborg og den 8/11 i Ry, og vi forventer at være helt færdige den 9/11. i perioden vil der være sprinkler der kommer op (vi gør alt hvad vi kan for at I ikke bliver ramt) for at vi kan blæse alt vand ud, det larmer en del, men er helt normalt. Håber på jeres forståelse for de gener det kan give.

Silkeborg
Selv med høje temperaturer er banen ved at være våd, og derfor er vi begyndt at lede trafikken, både biler og gående væk fra de områder som er meget våde, og vi håber at I vil være med til at respektere vores afspærringer, så vi har en god bane til foråret.

Efter en lang sæson med lange arbejdsdage, fortsætter vi arbejdet igennem vinteren hvor vi har mange opgaver vi skal have udført. Et udpluk af vores opgaver er:

  • Beskæring af træer
  • Oprydning i underskoven
  • Rensning af søer
  • Dybde luftning af greens
  • Tees og fairways

Listen er lang, men vi knokler på for at nå igennem alle pkt. inden den nye sæson.

Vinterspil
Normalt lukker vi greens omkring den 1/11, men i år satser vi på at de kan holdes dem åbent frem til og med onsdag d. 30/11. Det er selvfølgelig KUN hvis vejret tillader det og skulle det ændre sig vil det kunne blive nødvendigt at gå over til vintergreens tidligere. Lykkedes dette bliver sæsonen forlænget med ca. 4 uger! Den længere åbning er banen hænger sammen med de mange tiltag vi har gjort igennem de sidste par sæsoner: Prikle, topdresse, vertikalskære og efterså.

”Så husk når greenkeeperne ”igen” har priklet huller eller spredt sand ud over det hele, så er det både for at forbedre banen og gøre det muligt at spille så langtid som muligt” 😊

Når vi lukker greens, skal der også benyttes måtter på alle klippede arealer, og de kan købes i shoppen eller på kontoret.

Teesteder vil blive lukket ned fra d. 11/11, hvorefter vi går på måtterne lige udenfor teestederne.

Fra senest den 11. november vil anvendelse af buggy kræve lægeerklæring og vil være helt udelukket en betydelig del af vinteren. Tjek baneinfo på dagen.

Trolley-sti
Som noget NYT vil vi prøve at skåne banerne lidt ekstra igennem vinteren, ved indføre en sti langs skovkanten markeret med orange pæle, hvor man skal gå med sin trolley. Det betyder at man ikke må køre med sin trolley på fairways, men kun i det anviste område, hvorefter man tager sit jern/kølle/putter og går ind på fairway og slår sin bold. Vi har ladet os inspirere af Aalborg GK, som har haft stor succes med dette koncept.

Ønsker man at kunne færdes frit på alle områder med sit udstyr skal man benytte bærebag.

Ry
I Ry er det samme udfordring med våde områder som i Silkeborg, derfor bedes alle respektere de områder, som vi afspærrer.
Vi har også en lang liste i Ry, som vi skal have udført inden den nye sæson og et udpluk fra listen er: ’

  • Klippe den høje rough i udvalgte områder
  • Beskære træer
  • Dræne udvalgte områder omkring tees og greens.

Vinterspil

I Ry spiller vi som normalt. Det vil sige at greens vil være åbne og der spilles til sommergreens hele vinteren, dog skal der spilles til vintergreens når der er rimfrost.

Teestederne vil blive flyttet ud på måtterne, men vi har ikke en eksakt dato, da vi vil vurdere løbende, hvornår teestederne ikke længere kan holde til spillet.

Der skal ikke bruges måtter på fairways, men der skal lægges op på klippede arealer.

Med venlig hilsen
Jeppe Krogh Kristensen
Chefgreenkeeper Silkeborg Ry Golfklub