GREENKEEPERS CORNER, SEPTEMBER

 In Nyheder

GREENKEEPERS CORNER

Efteråret nærmere sig med hastige skridt, men forhåbentlig har vi stadigvæk mange gode uger både til golf og ikke mindst stor vækst på banerne, så klar til vinter. Vi har haft en god sæson med forholdsvis godt vejr, dog har der været uger hvor varmen har været meget høj, og minimal regn og der har vores vandingsanlæg ikke kunne følge helt med.

Vi er begyndt med at renovere fairways i Silkeborg, og vi har allerede fået taget Syd og Vest og i den kommende uge renovere vi Øst-sløjfen. I samme ombæring har vi renoveret greens, forgreens og teesteder, som virkelig var nødvendigt. Det er et stort arbejde og alle mand i staben arbejder mange timer for at komme i mål. I den kommende uge vil vi tage propper op på greens i Ry, hvilket er meget vigtig da vi har et efterslæb fra flere år tilbage! I videoen nedenfor kan I høre lidt om arbejdet.

https://www.danskgolfunion.dk/sites/default/files/styles/472×293/public/media-oembed/assets-jpcust.jwpsrv.com/thumbnails/hiojggl1-720.jpg?itok=zArVOUMj

Vi har i den seneste tid desværre haft nogle angreb af gåsebilder i Silkeborg, som kan ses på især  Vest-sløjfen.   Desværre er det måske noget vi skal vende os til at se, da vi pt. ikke har nogen  former for bekæmpelse af gåsebiller.  Endnu være bliver det fra d. 20 september 2022, hvor der kommer yderligere restriktioner. Disse restriktioner betyder at  vi ikke kan bekæmpe  stankelbenslarver længere. Detbliver således en kæmpe udfordring for de kommende år, at bekæmpe  insekter som lægger æg i græsset.

Så måske det er  noget der vil blive værre med tiden, og man kan forstille sig skader på især greens, som ikke rigtig kommer i gang pga. larver der spiser rødderne. Der har desværre heller ikke i 1. omgang været nogen hjælp at hente fra DGU.  Umiddelbart virker det ikke vigtigt for DGU at komme klubberne og os som greenkeepere til hjælp med at få godkendt et middel , som vi kan bruge ved angreb. Men både jeg og mange af mine kollegaer håber de kommer på bedre tanker og får godkendt et nyt middel, så vi stadig kan bekæmpe disse angreb.

Silkeborg
Som beskrevet ovenfor er vi godt i gang med at renovere fairways, og det er gået fornuftigt selvom vejret ikke helt har været med os.  Men det er jo livet som Greenkeeper 😉. Vi har til renoveringen i år testet to forskellige typer sand: Testen foregår i Skotland og det er for at sikre os, at det sand vi bruger lever op til de forventninger vi har.  Ud fra de tests vi har fået udført, har vi således skiftet sand, som er nemmere for os at arbejde med, og samtidig vil det være til mindre gene for golfspillet. Nuværende Renovering vil vi få stor glæde af, da vi får fjernet en masse organisk materiale, som giver bedre vækstbetingelserne for græsset. Alle fairways er efter sået med græsser som kan modstå vores klima, og leverer det optimale under vores forhold. En anden vigtig årsag til også at fjerne organisk materiale er udfordringen med larver. Jo mindre organisk materiale, jo færre larver, da larverne lever af de organiske materialer.  Dog vil vi ikke undgår angreb af larver og gåsebiller, uanset hvor meget organisk materiale vi fjerner.

Ry
Generelt synes jeg er at Ry i år, har rykket sig utrolig meget, og det er uden tvivl det store, hårdtarbejdende og meget passionerede arbejde som Jarl og staben ligger for dagen. Vi fortsætter med at tage propper op i Ry den 19.-20. september, så vi håber på godt vejr så vi kan få hullerne fyldt helt op med sand efterfølgende.
I efteråret vil vi begynde at fjerne 6-8 meter af den høje rough, og de steder hvor der strategisk er meget spil.
Vi har i 14 dage testet en robot til at klippe både fairways og semirough på P&P-banen, og indtil videre ser det rigtig lovende ud, og er måske noget som vi skal investere i fremtiden?
Vi har nu haft vores nye golfbiler i et stykke tid, og min fornemmelse er at de er rigtig gode og giver en god oplevelse, når man bruger dem. Vi har et problem med opbevaring og kørsel frem og tilbage hver dag, derfor vil vi inden længe begynde at bygge et buggyskur ved klubhuset, hvor golfbilerne kan opbevares.

Med venlig hilsen
Jeppe Krogh Kristensen
Chefgreenkeeper Silkeborg Ry Golfklub