DANSK DIAC-VINDER I REKORDSCORE

 In Nyheder, Turneringer

Årets DIAC-vindere Gustav Frimodt fra Great Northern og Christina Touber fra Kokkedal. Foto: F-Communication
Pressemeddelelse af: Frits Christensen

Fynboen Gustav Frimodt fra Great Northern lod sig ikke skræmme af fortidens koryfæer, Morten Ørum Madsen og Lucas Bjerregaard, der begge har vundet Danish International Amateuer Championship (DIAC) i Silkeborg Ry Golfklub to gange – og siden vundet på den professionelle European Tour.

I en imponerende score på 15 slag under banens par (273) satte Gustav Frimodt rekord for turneringen, der blev afviklet for 21. gang med deltagelse af 43 udlændinge fra 10 forskellige lande i feltet på 96 spillere i herrerækken. Den hidtidige rekordscore var sat af Anton Albers (Tyskland) med 8 under. Den tidligere rekord havde Morten Ørum Madsen med syv slag under par i 2010.

Gustav Frimodt førte fra start til slut i en turnering, der blev afviklet under perfekte konditioner på Silkeborg-banen, der for kort tid siden blev kåret som Danmarks bedste. De første regndråber kom, netop som præmieoverrækkelsen var afsluttet. Med en score på finaledagen i fem slag under par uden en bogey på scorekortet sluttede han i overlegen stil syv slag bedre end Jacob Worm Agerschou fra Stensballegaard Golf i otte slag under par (280), mens Kristoffer Max fra Søllerød Golfklub blev nummer tre et slag dårligere.

Fra den arrangerende klub, Silkeborg Ry Golfklub, sluttede både Philip Sillesen Nisson og Oskar Ambrosius i top10, da de delte niendepladsen med et resultat i banens par (288). Klubkammeraterne Kasper Nyland og Michael Kjærgaard Nielsen sluttede henholdsvis som nummer 17 og 30 tre og ni slag over par.

Puk Lyng Thomsen slået
I damerækken var Puk Lyng Thomsen fra Frederikshavn meget tæt på at gentage sejren i DIAC i 2019. I et meget tæt opløb med Christina Touber fra Kokkedal var der spænding til det sidste, da begge spillere sluttede turneringen i fire slag over par, hvilket var tre slag bedre end Nicole Bonde Lørup fra Smørum Golfklub.

For Puk Lyng Thomsen blev det kostbart, at hun fra en klar førerposition på finaledagen gik en runde i fire slag over par, mens Christina Toubers runde sluttede i et slag over par. Der måtte to omspilshuller til, før Christina Touber fortjent kunne kåres som vinder med en flot birdie på andet omspilshul.