GREENKEEPERS CORNER JUNI 2022

 In Greenkeeper, Nyheder

Sæsonen er i fuld gang og vi har fået det regn som vi har ønsket og væksten er i gang, også lidt for meget nogle steder! Den store vækst giver os nogle udfordringer med græs afklip. Vi prøver at få klippet så meget som muligt, men der vil desværre være nogle tidspunkter hvor vi ikke kan følge med og der vil være lidt græs afklip, som vi så blæser væk efterfølgende.

Her kommer lige lidt ”sure” opstød 😉
Vi oplever masser af medlemmer og gæster på banerne for tiden og således også utrolig mange tees på teestederne. Vi vil sætte meget stor pris på at man samler sine tees op og smider dem i tee-markeringerne.

De mange spillere på banerne udfordrer både spillere og greenkeepere, og det kræver tålmodighed, fra begge parter, da vi ønsker at lave den bedst mulige bane og I selvfølgelig ønsker at spille i stedet for at vente. På det seneste har vi desværre oplevet at der ikke bliver respekteret når vi arbejder på banen, og der er medlemmer/gæster der har slået selvom der en Greenkeeper på green eller indenfor rækkevidde. Denne adfærd er absolut ikke tilladt uanset hvad og kan i yderste konsekvens medføre bortvisning og inddragelse af spilletilladelsen!
Er der således en Greenkeeper på banen, så må man ikke slå før der er givet tegn herom. Se mere herom på: https://www.danskgolfunion.dk/video/greenkeeper-etikette

HUSK ligeledes man skal booke en tid, og kan man ikke booke en tid kan man heller ikke spille og der må ikke startes før kl. 7.00

Greenkeeperne går (næsten) aldrig hjem, og derfor er det træls når der bliver parkeret foran vores bom som på billedet den 8/7, og det gjorde at vi ikke kunne få leveret diesel, så vi må håbe at vi ikke løber tør inden weekenden!

Silkeborg
Vi er næsten ved at være der hvor vi gerne vil være, men vi døjer stadigvæk med nogle fairways og områder som ikke er helt på toppen.
Fairways er blevet vertikalskåret og topdresset. Vi har i år forsøgt at sprede et lidt mindre lag sand ud i håb om mindre gene for spillet, og det håber jeg kan mærkes. Øst sløjfen har vi ikke fået topdresset da vores maskine gik i stykker, men vi forventer at vi kan presse det ind på en af de planlagte lukkedage om tirsdagen.
Vi har haft en hydraulik skade på Øst 3 fairway. Skaden repareret skaden og markeret område som Ground Under Repair og skulle man ligge indenfor området, får man et frit drop.

Ry
Greens er stadigvæk ikke der hvor vi gerne vil have dem! Og jeg burde have meldt ud omkring hvorfor, så det gør jeg nu, bedre sent end aldrig.
Efterårets propning var til den sene side af året, og det har ramt reetableringen af greens mere end jeg havde forventet og det er taget til efterretning, så vi ikke rammer en lignende situation fremadrettet. Foråret har været kold og utrolig tørt hvilket heller ikke har hjulpet på greens og omgivelserne, så alt i alt har det været en vanskelig forår at få den ønskede vækst i græsset, og det gælder også i Silkeborg.
Propningen vi foretog i efteråret, er for at komme vores filtlag til livs (vi har 60-70 mm), filtlaget betyder at når det er tørt, tørre det meget hurtigt ud og det er meget svært at få vandet op igen, så de forbedringer vi har prøvet at lave, har ramt os selv med et koldt forår, beklageligt og ikke som vi gerne ville have det og langt fra det vi gerne vil tilbyde medlemmerne.
Oveni de faktorer som vi ikke selv har været herre over, vind og vejr har vi været så uheldig at vores vandingsanlæg er brudt ned, styresystemet som styrer hvor og hvornår der skal vandes er brudt sammen. Desværre opdagede vi dette for sent og således har der i en periode ikke været vandet om natten. Der er bestilt nyt styresystem så vi kan få systemet op at køre igen, og komme tilbage på sporet hurtigst muligt med gode greens.
Vi har udvidet semiroughen så der nu er længere ud til den høje rough, som gerne skulle gøre banen mere spilbar på og gøre golfrunden sjovere.

De nye golfbiler med GPS-styring, er blevet leveret og vi tager dem i brug fra weekenden i uge 23, og det glæder vi os alle sammen til.

Med venlig hilsen
Jeppe Krogh Kristensen
Chefgreenkeeper Silkeborg Ry Golfklub