SILKEBORG RY GOLFKLUBS BANE ER DANMARKS BEDSTE

 In Baneinfo, Nyheder

Pressemeddelelse v/ Frits Christensen
Silkeborg-banens hul 8 på SYD-sløjfen er et godt par 5-hul, der tidligere er kåret til et af landets bedste. Foto: Per Pedersen

Et ekspertpanel på 12 personer udvalgt af Golfmagasinet har peget på Silkeborg Ry Golfklubs bane i Resenbro som Danmarks bedste

Selv om det danske golfunivers har budt på mange store og nye prestigeprojekter siden begyndelsen af det nye århundrede, så er det den 56-årige Silkeborg Ry Golfklub, der netop nu har Danmarks bedste golfbane beliggende i Resenbro syv kilometer øst for byen.
Det mener i hvert fald Golfmagasinet, der i den nyeste maj-udgave har bedt et ekspertpanel på 12 personer udpege den bedste golfbane i Danmark. De adspurgte er en blanding af professionelle golfspillere, PGA-trænere, golfjournalister og en enkelt banearkitekt. Golfmagasinet bad de 12 personer udpege deres personlige top-fem 18 hullers-baner og har givet point efter placeringer fra fem for en førsteplads til et point for en femteplads.

Resultatet blev en sejr for Silkeborg-banen (SYD/VEST-sløjfen) foran Holstebros skovbane. På de næste pladser kom landets nyeste bane, Great Northern i Kerteminde, foran Esbjergs Marbæk-bane. Femtepladsen er delt mellem The Scandinavians Old Course, Lübker Golf Resort og Rungsted Golfklub.
”Afstemningen blev en tæt duel mellem Silkeborg og Holstebro. Mesterskabsbanen hvoraf størstedelen af hullerne har udspring i den originale bane etableret i Resenbro fra 1966 og frem til 1968, er oprindeligt tegnet af den velkendte og yderst arbejdsomme Frederik Dreyer, som arbejdede videre på engelske John D. Harris’ oprindelige skitser. Siden har klubbens store bidrag til dansk golfhistorie, Thomas Bjørn, givet sit besyv med til forbedringer af banen, og det har udmøntet sig i en golfoplevelse, som en lang række af vores paneldeltagere fremhæver,” skriver chefredaktør for Golfmagasinet, Kasper Ørkild.

Frit valg blandt 200
De 12 eksperter i panelet havde frit valg blandt landets næsten 200 golfbaner, og fire af deltagerne gav topkarakter til Silkeborg, tre til Holstebro og to til Great Northern og Esbjerg. Fire andre havde Silkeborg på en andenplads, to på en tredjeplads, én på en femteplads, mens en enkelt deltager havde ’overset’ Silkeborg-banen.
Blandt de fire eksperter, der havde Silkeborg-banen på en førsteplads, var de tre professionelle spillere Lucas Bjerregaard, Søren Hansen og Martin Leth Simonsen, mens banearkitekten, Philip Spogárd, havde Silkeborg som nummer to efter Holstebro. I begrundelsen for valget af Silkeborg går det igen, at det komplette forløb fra første til sidste hul er gennemført, mens banen kræver en masse forskellige slag af udfordrende grad. Men derudover fremhæves naturoplevelsen på skovbanen.
”Hullernes variation, naturoplevelsen og det arbejde, der gøres med hele tiden at forbedre banen gør, at den får min førsteplads. Men det er tæt, for vi har mange gode baner i Danmark,” skriver Søren Hansen i sin begrundelse.

En stolt formand
-Jeg er utrolig stolt og glad for valget, og måske også lidt positivt overrasket, for det er jo en hård konkurrence, siger formanden for Silkeborg Ry Golfklub, Poul Hansen.
-Vi vil gerne være en visionær og markedsledende klub med fokus på vedvarende livskvalitet for alle golfinteresserede. Den vision hænger også sammen med, at vi hele tiden skal holde os skarpe og være på forkant med udviklingen. Banen er med til at binde klubben sammen og give en wow-effekt, så vi er selvfølgelig stolte af, at både gæster og medlemmer synes, at vi har en dejlig bane, siger formanden, der i øvrigt bebuder fremtidige forbedringer.

-Banearkitekten Philip Spogárd fremlagde i efteråret 2021 en udviklingsplan for alle tre sløjfer, og vi har i tankerne, at vi i 2022 og 2023 vil kigge på den plan i forhold til SYD/VEST-banen. Der er tale om en tilpasning og en optimering af de styrker, som banen har. Det kræver selvfølgelig en finansierings- og investeringsplan, men det er en udviklingsplan, som vi løbende kan kigge i retning af, for at banen kan være på forkant med udviklingen og fortsat være blandt landets foretrukne, siger Poul Hansen, der også glæder sig over et øget antal gæstespillere.

-I 2021 havde vi en masse greenfee-spillere fra alle mulige steder, som vi ikke har set før. Der var stor vækst på det punkt både nationalt og internationalt. Vi kan også se på tilfredshedsundersøgelser, at gæsterne synes om banen. Men vi har jo også selv en oplevelse af, at vi har en fantastisk bane, ikke mindst takket være flot arbejde af chefgreenkeeper, Jeppe Krogh Kristensen, og hans stab. Desuden har værtskabet for European Tour i 2018 givet os en enorm eksponering, der formentlig har været afgørende for mange gæsters beslutning om at opleve banen, siger Poul Hansen.

Flyv en tur over Vestbanens huller her
Flyv en tur over Sydbanens huller her