Greenkeepers Corner oktober 2021

 In Greenkeeper, Kontor, Nyheder

Overgang til vinterbaner fra 15. november

Efteråret kommer snigende, og nattetemperaturen har været nede omkring 2 grader, så det varer ikke længe før vi får det første morgenfrost. Græsvæksten begynder stille og rolig at stoppe, og det gør at vi får tid til at begynde på vinteropgaver, og listen er lang. Hen over vinteren vil vi fortsætte med at rydde op i skoven, oprette stier, vertidræne teesteder og fairways, lave ny beskyttelse bag ved bænke osv.

De nye måtter til driving-ranges i Silkeborg og Ry er nu blevet installeret og fliserne er blevet renset begge steder, og det pyntede gevaldigt.

Silkeborg
Indenfor kort tid vil vi klargøre banen til den kommende vinter og vi vil starte på at klippe ”vinter” greens og gøre dem klar til at gå på vinterbane.

Med alle de nye tiltag, og en anderledes pleje som vi har udført de sidste 2 sæsoner (f.eks mere topdress af greens og fairways), vil vi prøve at afvente overgangen fra sommerbane til vinterbane så længe som muligt, dog senest den 15/11. Fra den 1/11 vil par-3 hullerne dog skulle spilles fra tee steds måtter, og allerede fra nu her, skal man være opmærksom på, at vi ved rimfrost lukker sommergreens så der skal spilles til vintergreens for at skåne banen ved frost. Læs mer her

Der spilles mange flere runder golf hen over vinteren end tidligere, og det er derfor ekstra vigtigt at vi passer på banen og slider så lidt som muligt. De skader vi forvolder hen over vinteren kan ikke reetablere sig pga. det kolde vejr, og vil gøre at banen ikke præstere før langt ind i forår og sommer næste år. Det er utroligt vigtigt, at alle følger de anvisninger som vi har i klubhuset, hjemmeside og på GolfBox, som fortæller hvordan vi spiller banen på den givne dag. Husk herunder at vi skal bruge de mobile fairway måtter fra den 15/11, som gør en markant forskel ift. divots og manglende græs til foråret. Jeg vil også slå et slag for vigtigheden af at bruge bærebags! Banen er meget sårbar hen over vinteren, og efter sidste vinters megen spil og trafik fra el-trolleys og tungt golf udstyr, var banen virkelig slidt. Med det kolde og våde forår tog det os meget langt tid at får banen reetableret efter vinteren. På de erfaringer vi fik sidste vinter, vil vi denne vinter være mere ”skrappe” med at lukke banen helt, i perioder hvor vejret og spil risikerer at ødelægge banen.

Ry
Greens er blevet bedre, men vi er ikke i mål endnu og derfor vil vi tage ”propper” op på greens, topdresse og efterså i midten af oktober, så vi kan blive ved med at forbedre greens både til den kommende vinter men også til næste sæson. Se her hvorfor der er vigtigt at ventilere greens.

Vinterbane i Ry, vil være efter samme princip som i Silkeborg, dog vil vi spille på almindelige greens hele året hvis vejret tillader det. Greens vil være åbne så længe der ikke frost. Ved frost SKAL der spilles til vinter greens. Fra den 1/11 vil tee steder på par-3 huller blive flyttet til måtter, og fra 15/11 vil der skulle spilles fra måtter på alle tee steder. Jeg håber at så mange som mulig vil gøre brug af de gode faciliteter vi har i Ry, ikke bare i vinter, men også i sommer perioden.

Læs mere om vintergolf og vinterregler her: VINTERGOLF – Silkeborg Ry Golfklub

Med venlig hilsen
Jeppe Krogh Kristensen
Chefgreenkeeper Silkeborg Ry Golfklub