GREENKEEPERS CORNER september 2021

 In Nyheder

Sommeren er kommet tilbage for en kort stund, og det nyder vi hos greenkeeperne, til at få de sidste opgaver udført i godt vejr.
De nye måtter til driving-ranges i Silkeborg og Ry er desværre som alt andet blevet forsinket, men vi har nu fået 44 stk. ud af 60 stk., så i den kommende uge vil fliserne på driving rangen i Ry blive rengjorte, og de nye måtter vil blive installeret. Ugen efter ligeså i Silkeborg (hvis de sidste måtter er ankommet).

Vi har i de sidste 4 uger haft vores 2 lærlinge til deres fagprøve på Sandmoseskolen i Tranum, og de er nu udlært efter 4 års uddannelse. Stort tillykke til dem begge, og ser i Lene og Anders på banen så giv dem lige et vink – de har gjort det SÅ godt 😊

Silkeborg
Vi er begyndt at klargøre banen til den kommende vinter og inden længe vil vi starte på at klippe ”vinter” greens og gøre dem klar til at gå på vinterbane.

I den forgangne uge har vi vertikalskåret, eftersået, topdresset og gødet fairways på Øst sløjfen, og i den kommende uge giver vi Vest og Syd samme behandling. Det er en god investering at vedligeholde fairways som vi gør, selvom det er et stort arbejde og kan være til gene for golf spillet et par uger efter. I kan se mere hvorfor og hvordan vi udføre arbejdet i videoen her.

Jeg har også i tidligere nyhedsmail bemærket at for mange glemmer at rette nedslagsmærker op. Især i denne forholdsvis varme og fugtige tid vi er i, er det vigtigt at få dem oprettet, da det ellers kan være en kilde til at vi får svampesygdomme. Det er spillerens ansvar. HUSK derfor at rette dine egne og andres nedslagsmærke op, se her hvordan.

Roughen i skoven er blevet klippet på ØST-sløjfen, og de steder på vest og syd hvor det har været meget tæt har vi også klippet. Vi skal være påpasselige med at klippe roughen alt for meget ned der hvor vi har lyng. Lyngen har stor fokus og vi vil gerne have at lyngen klarer sig godt og virkelig gør en forskel på banens fremtoning.

Ry
Den høje native rough er blevet klippet, og vi har ændret i vores klip af semiroughen samt tilføjet et ekstra klip i 80 mm. Dog har vi været uheldige at miste en maskine som var købt til at klippe netop semiroughen. Derfor er den ekstra klip i 80 mm ikke blevet klippet så tit som vi gerne ville for at holde den i den ønskede højde, derfor er den blevet klippet ned så den nu er en del af semiroughen.

Greens er blevet bedre, men vi er ikke i mål endnu og derfor vil vi tage ”propper” op på greens, topdresse og efterså i midten af oktober så vi kan blive ved med at forbedre greens både til den kommende vinter men også til næste sæson. Se her hvorfor der er vigtigt at ventilere greens.

Med venlig hilsen
Jeppe Krogh Kristensen
Chefgreenkeeper Silkeborg Ry Golfklub