KRAGEJAGT PÅ GOLFBANEN

 In Greenkeeper, Kontor, Nyheder

Af hensyn til dyreliv og golfbane reguleres kragebestanden i den kommende tid.
 
Krager gør stor skade på både flora og fauna, herunder vores smukke golfbane og de dyrearter der lever på og omkring golfbanen.
 Fra onsdag d. 1/9-2021 er der atter jagttid på krager, og derfor vil et team af klubbens jagtkyndige medlemmer, i samarbejde med greenkeeper-staben, sætte ind overfor det stigende antal krager på golfbanen i Resenbro.  Frem til den 31/1 er der generel jagttid på kragerne, og derfor kan du fra tid til anden opleve at se en eller flere jægere på banen, og du vil eventuelt også høre afgivne skud. Vi ansøger også hvert år Silkeborg Kommunes om tilladelse til at foretage regulering af kragerne i perioden 1/2 – 15/4, hvilket giver os mulighed for at foretage yderligere afskydning, og dermed forsøge at reducere problemet med krager på banen i Resenbro.
 
Du kan være ganske tryg på golfbanen. Alle jægere har jagttegn og er instrueret i at ophøre jagt-indsatsen, hvis der er golfspillere i nærheden. Hvis du ser en jæger, så er du mere end velkommen til at hilse, så er vi sikre på at vi ser hinanden.
 Er du jæger, og vil du være med til at give en hånd med til at få afskudt så mange krager som muligt, er du velkommen til at kontakte krage-udvalgets formand Simon Lyng på telefon 25438856 eller på e-mail: simon@lyng.be
 
Vi ønsker alle på golfbanen god jagt efter birdies 🙂
Fun fact: De fleste golfspillere bemærker de skader golfbanen lider som følge af kragernes søgen efter bl.a. gåsebillelarver (se foto), særligt på hullerne Vest 2, 3, 5, 7 og 8 samt Syd 6 og 8 i Resenbro. Men vidste du, at kragerne også stjæler vores golfbolde?!? Sidste år mistede vi således i hundredevis af golfbolde fra driving rangen. Fiffige observatører i krage teamet fandt således frem til et større ’spisekammer’ i skoven mellem Vest 1 og Vest 9, hvor de tyvagtige fugle havde samlet sig et foråd af gule ”æg” til trange tider. Om golfspillere gør det samme, melder historien dog intet om…