GREENKEEPERS CORNER 26.05.2021

 In Greenkeeper, Nyheder

Foråret er ankommet, og den koldeste april i 35 år, er nu blevet overtaget af den vådeste maj i mands minde. Vi har til dato fået 145 mm i maj, mod 30 mm som er normalen.

Greens i Silkeborg er på rette vej, men mangler stadigvæk meget før de er hvor vi gerne vil have dem i forhold til udseende, hastighed, firmness og trueness, og i den kommende uge vil vi derfor proppe greens, topdresse og efterså for at komme det organiske materiale til livs. Organisk materiale er afklip, døde rødder som ikke er blevet omsat og vi har 2.25 gange mere end anbefalet. Derfor er det så vigtigt at vi får fjernet filtlaget, så vi kan fortsætte med at have gode greens. Læs mere luftning af greens her.

Greens er blevet mere faste (firm), og det er et godt tegn på at vores arbejde bærer frugt. Dog betyder det ikke, at man ikke laver nedslagsmærker – de er bare ikke helt så synlige som hidtil. Vi bemærker at der er kommet rigtigt mange nedslagsmærker, som ikke er rettet op, og de skader det efterlader kan vi ikke nå at afhjælpe. Det er spillerens ansvar. HUSK derfor at rette dine egne og andres nedslagsmærke op, se her hvordan det gøres korrekt.

Vi har desuden påbegyndt topdresning af fairways i Silkeborg, men regnen driller os lidt. Vi topdresser fairways for at jævne og oprette små sætninger, samt for at få en overflade som kan dræne bedre på sigt. Alene denne ene gang bruger vi ca. 550 tons sand på vores fairways, hvilket svare til 14 store lastbils læs. Det lyder måske af meget, men vi tilfører faktisk kun 3 mm sand, hvilket ikke er ret meget og hurtigt vil være arbejdet ned i græsset, så det ikke er til gene.

I Ry arbejder vi med at få tilrettet semirough og native rough, for at give en bedre oplevelse når man spiller banen. Semirough omkring greens bliver gjort større så der er mere plads omkring greens, og golfspilleren ikke bliver straffet så hårdt hvis bolden ruller af green. Semiroughen omkring fairways vil blive gjort lidt smallere, dog vil der som noget nyt blive klippet ”kontrolleret” rough rundt om semiroughen så bolden er nemmere at finde i næste klipning. Vi arbejder stadigvæk videre med at tynde den høje rough, og gøre den mere spilbar. Dette er dog en langsigtet plan som vil tage noget tid, men vil blive bedre år for år.

På driving rangen i Ry er vi ved at opføre et udslagshus, så man kan træne og få undervisning af proérne uafhængigt af vejret. Vi håber i tager godt imod det nye tiltag og vi regner med at huset står klar omkring den 1. juni. Et nyt starterhus er også på vej.

Med venlig hilsen
Jeppe Krogh Kristensen
Chefgreenkeeper Silkeborg Ry Golfklub