GREENKEEPERS CORNER april 2021

 In Greenkeeper, Nyheder

Foråret ser nu ud til at være ankommet, og vi har været helt oppe på 18 grader, men også nattefrost så sent som den 20. april. Ugen før havde vi den koldeste nat/morgen i over 30 år, så selvom solen skinner og temperaturen er dejlig om dagen, mangler vi stadigvæk mere varme før der kommer vækst i græsset.

Greens i Silkeborg er på rette vej, men mangler stadigvæk meget før de er hvor vi gerne vil have dem i forhold til udseende, hastighed, firmness og trueness. Teesteder hænger meget pga. den lave temperatur, og de mangler simpelthen vækst for at kunne modstå slid fra spillet. Det samme gælder fairways, som er slidte af det meget spil både fra sidste sæson, men også fra meget vinterspil og den meget golf i foråret, som kan ses på fairways. Både teestederne og fairways får alt den opmærksomhed som er muligt, både hvad angår mekanisk pleje men også både vand og gødning, men før vi har en jordtemperatur på 7-8 grader, kan græsset ikke optage næring og vækste. Når det er sagt, er vi et godt sted, og de tiltag vi har gjort, begynder langsomt at bære frugt. Det kommer vi til at nyde godt af henover sommeren, og generelt synes jeg vi er længere fremme i år, end vi var sidste år på samme tid. Dette til trods for en hård vinter.

Vi har spillet på sommergreens i ca. 3 uger, og vi ser desværre meget trafik med trolleys, elbiler og scootere meget tæt på bunkers, hazarder og greens. Vi vil meget gerne have jeres hjælp til at passe på banen, så tænk over hvordan i færdes på banerne, og undlad at trække/køre trolleys, elbiler og scootere imellem greens og bunkers, henover teesteder, greens osv. Det er almindelig både god golfetikette, og en hjælp til at sikre en god stand på din golfbane. Der er ligeledes begyndt at være en del nedslagmærker som ikke oprettes, så husk også jeres pitchfork og ret nedslagmærker op.

Nattefrosten slipper forhåbentlig snart. Indtil da vil vi opsætte skilte ved start teestederne hvis der er frost- eller rimfrost. Ved frost eller rimfrost på greens SKAL der ALTID spilles til vintergreens, uanset om der er skiltet hermed eller ej på 1. tee. Særligt som medlem forventes det, at du passer rigtigt godt på vores golfbaner, og er opmærksom på at spil og færdsel på frosne greens laver varige skader – se video.

Påbegyndes en sløjfe af 9 huller til vintergreens, så færdiggøres de 9 huller i udgangspunktet også til vintergreens – uanset at man selv synes at greens nu er tøet op. Sol, skygge, vind og vejr kan betyde store variationer fra green til green, så selvom greens omkring klubhuset, eller enkelte greens ude på banen, måske ser grønne ud for dig, er det ikke nødvendigvis gældende for hele golfbanen. Desuden planlægger vi vores foran spillet ud fra dette. Er du i tvivl, så spil til vintergreens for en sikkerheds skyld, eller ombook din flight til et ledigt tidspunkt senere på dagen, hvor greens forhåbentligt er tøet op i mellemtiden.

I Ry arbejder staben med at få tilrettet semirough og native rough, for at give en bedre oplevelse når man spiller banen. Semirough omkring greens bliver gjort større så der er mere plads omkring greens, og roughen omkring fairways bliver indsnævret en smule. Vi arbejder stadigvæk videre med at tynde roughen og gøre den mere spilbar, dette er dog en langsigtet plan og vil tage noget tid, men vil blive bedre år for år.

På driving rangen i Ry er vi ved at opføre et udslagshus, så man kan træne og få undervisning af proérne i blæst og regn. Vi håber i tager godt imod det nye tiltag og vi regner med at huset står klar omkring den 1. juni. Et nyt starterhus er også på vej.

Vi glæder os meget til den kommende sæson, og greenkeeperne både i Ry og Silkeborg har gjort et stort arbejde henover vinteren, så giv dem et vink på jeres runde, det fortjener de.

Med venlig hilsen
Jeppe Krogh Kristensen
Chefgreenkeeper Silkeborg Ry Golfklub