GREENKEEPERS CORNER

 In Nyheder

2021 er startet godt ud med frost og sne, hvilket har været dejligt og forfriskende i en mørk vinter. Nu har frosten endelig sluppet sit tag, efter en usædvanlig lang periode med hård frost ned til -18 grader i området. Udsigten til mere golfspil er dermed kommet nærmere. Dog er denne tid hvor frosten slipper meget kritisk og banerne særligt sårbare. Jorden er pt. frossen ned i 25 cm dybde, hvilket gør at den smeltede sne ikke kan dræne væk, og banerne er ekstremt våde. I banernes nuværende stand vil golfspil og vrid fra sko ødelægge overflade og græsrødder, og lave skader som vil kunne ses langt ind i forårssæsonen. Derfor er det nødvendigt at vi nu lukker banerne, foreløbigt til og med onsdag den 24. februar. Vi holder nøje øje med udviklingen og håber på jeres forståelse, samt glæder os til kunne åbne forsvarligt igen – forhåbentligt i løbet af næste uge.

Sneen har dog også skabt glæde hos mange, men især skiløbere har der været flittigt besøg af. Dejligt at se at vores områder kan bruges af andre sportsgrene. Dog er det golfen som kommer først og vi skal passe på vores bane. Selvom vi har afspærret dele af banen omkring greens og sårbare steder, er der desværre nogle som ikke respektere dette, og går under afspærringen og ind på greens med eller uden ski. Dette gælder desværre både egne medlemmer og gæster udefra. Derfor en lille bøn til alle om at respektere vores afspærringer – og venligt hjælpe vores gæster til at også færdes ordentligt på vores anlæg.

Generelt oplever vi øget aktivitet af gæster i området, som er intensiveret her under coronaen. Heste, hundeluftere, og kondiløbere på kryds og tværs af golfbanerne er dog ikke hensigtsmæssigt, og kræver ekstra opmærksomhed hos os golfspillere så ingen kommer til skade. Gæster er meget velkomne, og det er kun glædeligt at andre oplever hvor godt vi har det her i golfklubben. Men det skal hverken være til gene for golfspillere, golfbanen eller naturen generelt. Sammen med administrationen arbejder vi derfor på øget oplysning og information til hjælp for områdets gæster.

Imens banerne har været dækket af sne, har vi bl.a. haft travlt med at tynde ud i skoven i Silkeborg, hvor der er blevet fjernet mange træer og buske. Vi er næsten færdig med SYD & VEST og vi fortsætter på ØST, hvor især underskoven har stor opmærksomhed. Det var et af de områder vi måtte nedprioritere sidste år pga. personalemangel, men vi håber du nu bedre kan finde bolden i 2021.

Maskinparken i Ry & Silkeborg er ved at blive serviceret så de er klar til den nye sæson. Vi har 100 klippeled som skal igennem værkstedet og slibes, så de er skarpe og klar til brug i foråret. Det er ganske krævende. Udover skov & maskiner er vi ved at gennemgå alle bænke, skraldespande, afstandsmarkeringer osv. Alle møbler bliver taget ind og vasket, gennemgået og malet så de fremstår pæne til den nye sæson.

Med venlig hilsen
Jeppe Krogh Kristensen
Chefgreenkeeper Silkeborg Ry Golfklub