NY AFTALE MELLEM GOLFKLUB OG KILDEBJERG RY

 In Kontor, Nyheder

PRESSEMEDDELELSE

Af: Frits Christensen
Foto Per Pedersen

Silkeborg Ry Golfklub har forlænget driftsaftalen med Kildebjerg Ry frem til 2022

 Siden foråret 2013 har Silkeborg Ry Golfklub haft en aftale med byudviklingsselskabet Kildebjerg Ry om at drifte det forholdsvis nye golfanlæg på Kildebjerg i Ry bestående af klubhus og 27 huller fordelt på en 18 hullers bane og en 9 hullers pay & play-bane. Den aftale er netop forlænget med yderligere to år frem til 1. oktober 2022 – med klare intentioner fra begge sider om at nå frem til en større og mere langsigtet løsning.

-For både klubbens medlemmer, de ansatte og den langsigtede planlægning har det været vigtigt med arbejdsro til at gennemarbejde en bæredygtig løsning omkring den langsigtede drift af golfanlægget i Ry. Det er en fremragende golfbane, der supplerer skovbanen i Silkeborg på fornem vis, og med afviklingen af den professionelle Challenge Tour i 2019 har vi set, at banen kan måle sig med de bedste, siger direktør i SRG, Mads Rugholm.

-Da vores klub samtidig oplever stor vækst i medlemstallet fra det østlige Jylland, nærmere betegnet Skanderborg og Aarhus kommuner, har vi fortsat stor tiltro til golfbanens potentiale, siger Mads Rugholm. Han fremhæver også det gode og konstruktive samarbejde med selskabet Kildebjerg Ry, der ejer golfbanen og den omkringliggende byggejord, hvor nye boliger skyder op omkring golfbanen uge for uge.

-Det giver betydelige synergier og fordele, at samdrifte de to golfanlæg, hvilket kommer alle vores medlemmer til gode, uanset om man har primær tilknytning til Ry- eller Silkeborg-banen. Vi har simpelthen færre driftsudgifter per golfhul, og uanset turneringer og andre arrangementer har vores mange medlemmer altid mulighed for at spille på en af golfbanerne – også om vinteren, siger Mads Rugholm.

Danmarks største golfklub

Silkeborg Ry Golfklub rundede for kort tid siden det magiske tal med 2.000 medlemmer, og med driftsaftalen med Kildebjerg Ry er klubben fortsat Danmarks største golfklub med tilsammen 54 DGU-ratede golfhuller. Kildebjerg Ry-banen åbnede for spil i 2012 med den daværende Pro Ark-koncern som driftsherre før firmaets konkurs. Banen er tegnet af arkitekten Line Mortensen med den professionelle Søren Kjeldsen som rådgiver. Den professionelle Ecco Tour har været på besøg flere gange, før European Challenge Tour kom første gang i 2019. Medlemsfremgangen i SRG mærkes ikke mindst i Ry.

-Der kommer rigtig mange nye tilflyttere til området, og det kan vi godt mærke på interessen, særligt på vores pay & play-bane. I særdeleshed er der mange, der under coronakrisen har fået øjnene op for golfsportens muligheder. Der er en klar stigning i medlemstallet fra Ry-området, men der kommer også mange fra Skanderborg og Aarhus kommuner, siger golfmanager i Ry, Anette Syvertsen, der dog understreger, at der stadig er god plads til flere nye medlemmer.