SKOTSK TRIUMF PÅ CHALLENGE TOUR I RY

 In Challenge Tour, Events

Foto: Direktør i Silkeborg Ry Golfklub, Mads Rugholm, overrækker vindertrofæet til skotten Calum Hill. Den nykårede danske amatørmester, Anders Emil Ejlersen, blev som nummer 33 den bedst placerede af de tre lokale spillere fra Silkeborg Ry Golfklub. Foto: Per Pedersen.

Kun vejrguderne levede ikke op til forventningerne til afviklingen af den første Made in Denmark Challenge i Ry, hvor de lokale talenter pressede de store professionelle navne.

Det blev skotten Calum Hill, der løb med sejren i den første udgave af Made in Denmark Challenge by Freja på Silkeborg Ry Golfklubs Kildebjerg-bane i Ry, hvor både de lokale talenter, de mange frivillige hjælpere og de travle greenkeepere levede op til forventningerne, selv om vejrguderne gjorde arbejdet mere end vanskeligt for især greenkeeperne med en række afbrydelser på grund af torden og skybrud over de fire dage.

Bedste dansker i det professionelle felt af 156 spillere blev Benjamin Poke på tredjepladsen, mens den kun 20-årige nykårede danske mester fra Silkeborg Ry Golfklub, Anders Emil Ejlersen, sluttede på en flot placering som nummer 33 efter fire gode runder under par (67, 70, 68, 69) og samlet 14 slag under par mod vinderens 21 slag under par.

Det betød også, at Anders Emil Ejlersen blev feltets næstbedste amatør efter college-spilleren fra University of Florida, John Axelsen, der sluttede helt fremme som nummer fem. Af de to øvrige spillere fra Silkeborg Ry Golfklub sluttede Oliver Hundebøll Jørgensen bedst som nummer 55, mens Morten Ørum Madsen ikke formåede at klare cuttet til de to finalerunder fredag og lørdag.

-Made in Denmark Challenge er uden sammenligning den største idrætsbegivenhed, der er foregået i Ry, og på trods af det elendige vejr var der rigtig mange lokale, der var mødt op for at nyde golf fra øverste hylde, siger Mads Rugholm, direktør i Silkeborg Ry Golfklub.

-De mange frivillige hjælpere gjorde en fantastisk indsats. De talrige forsinkelser på grund af tordenvejr og skybrud betød, at der var mange, der leverede en 12 timers arbejdsdag, siger Mads Rugholm, der fulgte den skotske vinder samtlige 18 huller rundt i finalen lørdag.

-Calum Hill viste blændende teknik og stor mental styrke, så der er ingen tvivl om, at han har en stor fremtid foran sig på European Tour. Men også vores egne talenter, Anders Emil Ejlersen og Oliver Hundebøll Jørgensen, fik værdifuld erfaring omkring Challenge Tour – og så endda med placeringer over al forventning, siger Mads Rugholm.

Fredag var den af de fire spilledage med de suverænt bedste vejrforhold, hvilket resulterede i en række gode scores. Helt amok gik den engelske veteran Richard Bland med en runde i 61 slag 11 under banens par 72. Det er uofficiel rekord for Kildebjerg Ry-banen, hvor den officielle rekord hedder 63 slag.