JUNI 2019 INDSPIL FRA FORMANDEN

 In Nyheder

Kære alle
Det er imponerende som tiden går, jeg syntes lige sæsonen er gået i gang, og nu skriver jeg allerede mit ”Sommerferie Indspil”!!

Bestyrelsesmøder
Mandag d.1. juli afholdt vi Bestyrelsesmøder i Silkeborg Ry Golfklub og Silkeborg Golf A/S. Denne gang havde vi inviteret vore udvalgsformænd med til møde. Formålet med dette er at de kan rapportere om hvordan det går i de enkelte udvalg, og også et oplæg til dialog og spørgsmål til og fra ledelsen i klubben. Jeg må bare sige – det er en fantastisk frivillig indsats disse udvalg gør for vores klub, en kæmpe ros og tak herfra og fra hele ledelsen! I referatet fra Bestyrelsesmøderne vil I kunne læse mere om udvalgenes indsats og resultater. Herudover kan I læse om klubbens og selskabet periode regnskab der udviser et balanceret resultat i klubben og et pænt overskud i selskabet. Vores medlemsudvikling hvor vi igen ligger foran budget, samt en status på Kildebjerg Ry samarbejdet.

Møde med nye medlemmer
Den 11. juni havde Mads Faber og jeg inviteret til møde for vore nye medlemmer. Mere end 20 medlemmer mødte op, og det møde vi havde planlagt til at vare to timer blev til tre. Deltagerne blev præsenteret for en række informationer om vores klub og tendenser i golfsporten. Derudover en åben dialog om modtagelse i klubben og input fra vore nye medlemmer. Det blev til en rigtig god dialog, og det jeg hæftede mig særligt ved, var den gode oplevelse der samstemmigt kom fra medlemmerne om den modtagelse de har fået. Ikke mindst stor ros til de frivillige der tager i mod og introducerer – her kommer vi jo på ingen måder uden om de dygtige begynderudvalg, trænerne og i det hele taget klubbens medlemmer. Vi fik også rigtig gode input til hvordan vi kan introducere endnu bedre, og disse input gives videre til de respektive områder der kan have glæde af dem. Stor tak for en meget engageret deltagelse!

Lyn og torden
Har været højaktuel den seneste tid, og det har berettiget givet anledning til at forhøre sig om hvordan vi forholder os til dette, både i dagligdagen og i forbindelse med afholdelse af turneringer. Jeg vil derfor anbefale at I læser indlægget i Nyhedsmailen om netop dette emne. Eller på hjemmesiden under ”praktisk info” som findes under Banerne.

Miljøsensitive områder
Er som bekendt områder markeret med røde pæle med grøn top. Vi har oplevet nogle spørgsmål til disse. Vi kan slå fast at en bold der ligger ude i dette ”strafområde med spilleforbud” som det nu hedder efter de nye regler ikke må hentes eller spilles. Vi må på ingen måder betræde dette område, ej heller hente vores bold. Det gælder også personer der ikke er golfspillere! En overtrædelse af dette kan medføre bortvisning fra klubben. Der er dog en regel som jeg vil gøre opmærksom på, fordi den står meget knudret i de nye golfregler: Men essensen er, at hvis bolden ligger på banen (i det ”generelle område”), men at det kræver at du skal stå i ”strafområdet med spilleforbud” for at slå den, så må du uden straf droppe bolden fri, således du uden at tage stance i ”strafområdet” kan slå til bolden. Der er egentligt ikke en lokalregel, men er nu også præciseret i lokalreglerne, fordi det er så vanskeligt at udlede af golfreglerne.

DIAC/DILAC
I år er det 20. gang at vi afvikler den store internationale amatør turnering DIAC/DILAC på vores bane i Silkeborg. Turneringen er allerede i gang og slutter den 5. juli og har igen i år besøg af et virkelig stærkt felt med verdensmesteren John Axelsen i spidsen – John har vundet turneringen hele tre gange tidligere. Hos mændene har 138 tilmeldt sig og kun 96 får adgang, det viser bare hvor attraktiv en turnering det er, spillerne kommer fra hele 11 forskellige nationer! Også hos kvinderne får vi et meget stærkt felt at se med den tidligere vinder Sofie Kibsgaard Nielsen, Puk Lyng og Karen Fredgaard blandt nogle af de meget dygtige spillere. I kvinderækken er der plads til 30 spillere og 44 havde tilmeldt sig.
At være vært ved et så stort arrangement kræver en meget stærk turneringsledelse og det kan vi mønstre i SRG. Igen i år vil Dorte Træholt og hendes trofaste og engagerede team styre begivenhederne sammen med en række af klubbens frivillige. Jeg er personligt overbevist om at det igen i år bliver en succes, og jeg håber rigtig mange af jer vil komme ud på banen og følge de mange dygtige spillere og samtidigt være med til at fejre 20-års jubilæet for turneringen.

Pink Cup
Igen i år har en gruppe af vores gode medlemmer stået for at arrangere Pink Cup, en turnering der har det meget vigtige og gode formål at donere penge til kampen mod brystkræft. Jeg så ved selvsyn klubben, banen og de mange kvindelige spillere fredag d. 21. juni. Alt var klædt i ”pink”, ja selv flagene og pindene var i pink. I år er der foreløbigt indsamlet mere end 120.000, hvilket er ny rekord! Tusind tak til jer der bruger tiden på at arrangere, og til alle der gav et beløb til indsamlingen, det er så vigtig en sag.
Med dette vil jeg ønske jer alle en rigtig dejlig sommer med en forhåbentlig masse gode golfoplevelser.
Vi ses derude på banerne
Mange hilsner
Poul