Sommerbanerne åbner allerede fredag d. 29. marts

 In Nyheder

Banerne i både Ry og Silkeborg åbner allerede fredag formiddag, således at golfspillere kan få glæde af det gode forårsvejr i den kommende weekend. Vejret har været gunstigt den seneste tid, så vi kan åbne banerne lidt før end planlagt.

Vi går dog samtidigt en koldere uge i møde i næste uge, og afventer derfor at klippe faiways og greens længere ned, så forvent lidt længere græs og dermed mindre rul end normalt. HUSK at der i tilfælde af frost altid SKAL spilles til vintergreens!

Som nævnt i seneste Nyhedsmail, har vi stadig et par greens på VEST-sløjfen i Silkeborg, som har brug for mere vækst og ro ovenpå sidste års hårde tørke. Derfor spilles der 18-hullers bane på ØST-SYD, imens VEST udgør 9-hullers banen med provisoriske vintergreens på hullerne 3, 5 og 6 (øvrige på sommerbane). Fra den 1. april til vil klubbens 9-hullers medlemmer derfor også kunne spille på 18 hullers banerne i Ry og Silkeborg, og modtager særskilt mail om hvordan dette håndteres i praksis.

I Silkeborg betyder åbning af sommerbanen også, at de mobile måtter kan gemmes væk til næste vinter. Der kan spilles med oplæg i det generelle område, hvor der er klippet til fairwayhøjde eller lavere, og der kan således ske handicapregulering iht. lokalreglerne. Se nedenfor samt lokalregler og opslag i klubhus.

Spil med oplæg – vi giver græsset en chance:

Når der spilles med “Oplæg”, gælder følgende regler:

  • En bold, der ligger i det generelle område klippet til fairwayhøjde eller lavere, må løftes og renses uden straf.
  • Før bolden løftes, skal spilleren markere dens position. Efter at have løftet bolden, må spilleren placere den på et sted indenfor et scorekort, dog ikke nærmere hullet, end hvor den lå oprindelig.
  • En spiller må kun placere bolden en gang. Den er i spil, når bolden er sluppet igen. Hvis bolden efterfølgende flytter sig, er der ingen straf. Men bolden skal spilles hvor den ligger, medmindre bestemmelser i en anden regel gælder.
  • Hvis spilleren undlader at markere boldens position før den løftes til rensning, eller flytter bolden på anden måde (såsom rulle den med en kølle), pådrager spilleren sig et strafslag.

Handicapregulering ved lejeforbedring:

Der kan ske handicapregulering selv om der spilles med lejeforbedring. Se lokalregler.

Vi ønsker alle en god weekend og sommersæson, og held og lykke med at vinde flotte præmier fra TOFT og BILERNES HUS til åbningsmatcher den 31. marts og 7. april (alt udsolgt).