NYE LOKALREGLER

 In Nyheder

I forlængelse af de nye golfregler har vi nu tilpasset vores egne lokalregler så de matcher golfreglerne.

I samarbejde med DGU er klubbens lokalregler nu tilpasset de nye golfregler som trådte i kraft den 1. januar. Du kan læse de nye lokalregler for Ry-bane her og Silkeborg-banen her, og vær herforuden altid opmærksom på midlertidige lokalregler. Der spilles således  stadig efter vinterregler.

Hvad er ændret i Lokalreglerne?

  • Alle regelhenvisninger er tilpasset til de nye golfregler (nye regelbøger kan nu købes i både Ry og Silkeborg)
  • Tekster er tilpasset til DGU’s anbefalinger. De nye lokalregler er godkendt af DGU.
  • De Miljøsensitive områder i Silkeborg er stadig lige miljøsensitive, men hedder nu ”strafområde med spilleforbud”. Det er endvidere præciseret at overtrædelse af adgangsforbud kan medføre bortvisning.
  • Enkelte lokalregler er udgået da de erstattes af de nye golfregler fx ”udstyr til afstandsmåling” og ”sten i bunker” og ”uforsætligt flytning af bold eller boldmærke på green”
  • NY standard lokalregel E-5 er indført (se nedenfor)

Efter anbefaling fra DGU har vi på begge baner indført ’Standard Lokalregel E-5’ som giver en alternativ mulighed til spil fra forrige sted ved en bold out of bounds eller en bold som er mistet. Mange kender og anvender i dag reglen på ikke tællende hyggerunder som et ”venskabeligt drop” eller et såkaldt ”svenskerdrop”, for at få spillet til at glide hurtigere og nemmere. Og netop med begrundelsen om færre provisoriske slag, mindre søgetid og dermed hurtigere spil på banen til glæde for alle, har vi valgt at gøre denne praksis ”lovlig” i SRG med indførelse Standard Lokalregel E-5. Bemærk at det koster 2 straffeslag at benytte lokalreglen som uddybes her. DGU forventer at 74% af de danske golfklubber indfører denne regel, så tjek altid om reglen er gældende på fremmed bane inden du tager dit næste ’svenskerdrop’.

Du kan læse mere om de nye golfregler på klubbens hjemmeside her, og husk at vi desuden afholder medlemsmøde med bl.a. regelinformation den 29. januar kl. 19:00. Inden mødet har Ferdinand fra kl. 17:00 tilbud på Lasagne og salat til kun kr. 75,-. Der er allerede rift om pladserne, så husk at booke bord til en hyggelig aften med dine golfvenner. Der vil være mulighed for køb af regelbøger til 30-40 kr. i kontanter.