Formandens Indspil august 2018

 In Formanden, Nyheder

Siden mit sidste indspil i juni måned har vi i klubben været igennem en meget begivenhedsrig periode, ikke mindst med afholdelsen af Europatour turneringen Made in Denmark, og sidder stadigt med en stolthed, et smil på læben og en enorm taknemmelighed som vil præge dette Indspil. Jeg beklager også at dette Indspil bliver på mere end den sædvanlige ene side.

Medlemsmøde. Jeg vil starte med vort medlemsmøde, hvor vi endnu engang stort set kunne fylde hele lokalet med engagerede medlemmer. Thomas Nielsen gennemgik på sædvanlig humoristisk vis planerne for MiD, og Mads Faber og Mads Rugholm supplerede med praktiske informationer, og ikke mindst de økonomiske forventninger til turneringen set med klubbens briller, en forventning om et rundt 0,-, men med mulighed for afledte indtægter i de kommende år i form af blandt andet øgede sponsorater og greenfee indtægter.

Rugholm kom også rundt om vores forestående forhandlinger med Kildebjerg Ry, hvor vi i ledelsen går målrettet efter en langvarig aftale så vort samlede anlæg og flotte udbud kan bevares. Personligt tror jeg på det kan lykkes, men vil også garantere jer for at det bliver under forsvarlige økonomiske rammer.

Herefter blev ordet givet frit, og sikke et engagement og lyst til dialog. Et af de større områder var håndteringen af vore gæster, hvor der var forslag om frivillige fra klubben kunne stå for modtagelsen. Klubbens baneservice varetager allerede en sådan opgave, men kan bruge flere hænder til starterfunktion. Så herfra en opfordring til at kontakte baneservice, såfremt du har tid og lyst til at bidrage hertil. Vi har besluttet at lade de mange gode input indgå på vort bestyrelsesseminar som afholdes efter sæsonafslutningen, og hvor vi også vil drøfte klubbens fremtidige mål og strategi, og dermed også vort ambitionsniveau. Jeg vil endnu engang sige en stor tak for jeres fremmøde og engagement for vores klub.

Den 18. september udsendes årets sidste undersøgelse af ”Golfspilleren i Centrum”, så herfra en anbefaling til at alle jer der modtager den, går ind og svarer – det er vigtig information til os som ledelse.

Made in Denmark. Hvor skal jeg starte? En kæmpe succes, som blev afsluttet med at både Flemming Astrup og den engelske European director udtalte at dette var den bedste MiD til dato – mere kan vi da ikke forlange! Først og fremmest vil jeg sige en kæmpe tak til Chefgreenkeeper Stig Helm og hele hans stab. Uden jeres helt fantastiske indsats havde vi ikke haft den flotte turnering vi havde. I har kæmpet mod det umulige og alligevel lykkedes I – tak!

Tak til staben i hele klubben, en i forvejen hård hverdag i Ry og Silkeborg blev endnu mere belastet, og I har gjort det med et smil på læben og den sædvanlige gode service overfor vore medlemmer.
Og så måske det der rørte mig allermest under selve turneringen – jer, vore egne medlemmer. Alle jer der var derude som frivillige og som gjorde en kæmpe forskel, og alle jer der fulgte turneringen og som spontant udtrykte ”hvor er vi bare stolte”! Tak skal I have alle sammen.

Vi er i ledelsen naturligvis ikke blinde for at det ikke er alle medlemmer i klubben der synes at arrangementer som MiD er det rigtige, herunder nedlukningen af Silkeborgbanen i en længere periode. Vi håber dog I oplever at vi har gjort alt hvad vi kunne for at minimere generne, blandt andet de særlige medlemsfordele for booking i Ry, rabataftaler med naboklubber, medlemsturnering og medlems lounge etc.

Klubbens økonomi. Af de nyligt udsendte bestyrelsesreferater kan I mere detaljeret læse om status på vores økonomi. Det er det område på vore møder vi investerer mest tid i. Grundet den ændrede tilskudsramme på nu fast 1.7 mill kr. fra Kildebjerg Ry, har vi i bestyrelsen på et meget tidligt tidspunkt afholdt første møde med forretningsledelsen om budgettet for 2018/19. Vi er blevet mødt med et meget vel gennemarbejdet oplæg, hvor hvert område havde været nede at se på alle detaljerne for omkostninger og indtjening. Mødet mundede ud i flere initiativer til forbedring af indtjeningen så vi fortsat kan sikre en sund økonomi i klubben.

Medlemsopgørelse. Til dette har vi netop modtaget en opgørelse over udmeldelser og nedkonverteringer pr. d.1.10.18 (fristen for udmelding/ændring var d.31.8.). Den viser det meget positive resultat at 25% færre ”tunge” medlemmer (medlemmer som har medlemskab på 4.000 kr. eller derover) har meldt sig ud, sammenlignet med 2017. I fakta tal 55 mod 77 sidste år, og det samlede antal udmeldelser er faldet med 23% fra 129 sidste år til 99 i år. Det er samtidigt tal der er væsentligt under DGU`s gennemsnitlige udmeldelsesrate. Medlemmerne er den væsentligste indtægtskilde for vores klub. På nuværende tidspunkt er vi en anelse bagude med rekruttering af nye medlemmer, men samlet set betyder disse tal at vi allerede nu har passeret det tal for ”tunge” medlemmer der ligger til grund for det foreløbige driftsbudget for 2018/19, og indsatsen for at få endnu flere medlemmer ind i år ikke er stoppet!

På generalforsamlingen vil I som sædvanligt få en detaljeret gennemgang af klubbens økonomi.

Jeg indledte med at ”taknemmelighed” vil præge dette Indspil. Jeg vil også slutte med dette. Jeg er dybt taknemmelig for det engagement og lysten til at præge dialogen så mange har. Samtidigt også den loyalitet overfor klubben den væsentligt lavere udmeldelse viser. Det signalerer at vi ”vil” klubben!