Forlængelse af samarbejdet om Ry-banen

 In Medlemsinfo

Den nuværende samarbejdsaftale omkring driften af Ry-banen ophører den 30. september i år, og vi har derfor igennem en længere periode drøftet med Kildebjerg Ry A/S, hvordan samarbejdet skal strikkes sammen fremadrettet.

25.07.18

Erfaringerne igennem seks sæsoner har vist, at Ry-banen udgør et meget stort aktiv for Silkeborg Ry Golfklub. Den større banekapacitet skaber ikke bare flere spillemuligheder for det enkelte medlem, men det giver mulighed for at arrangere store begivenheder som eksempelvis Made in Denmark, der vil styrke klubben økonomisk og kvalitetsmæssigt. Ligeledes medvirker Ry banen til at frigøre spilletider på Silkeborg-banen, der tidligere har været presset til det yderste.

Der har vist sig større økonomiske stordriftsfordele, end vi oprindeligt forventede, og udvidelsen af klubbens rekrutteringsområde er også blevet større end forventet. Eksempelvis får vi i dag mange nye medlemmer fra Aarhus-området.

Kvaliteten af Ry-banen er igennem årene blevet gradvist forbedret, og selvom der stadig er medlemmer, der synes, at antallet af bunkers er i overkanten, så er der sket en massiv vækst i antallet af spillede runder på banen, også fordi flere og flere aktiviteter som eksempelvis regionsgolf, eliteturneringer, company days og greenfee-grupper, der tidligere belastede Silkeborg-banen, nu spiller på Ry-banen. Kvalitetsforbedringerne har endvidere skabt grundlag for Cafe Greenhouse, der med udvidede åbningstider og større sortiment både tiltrækker flere medlemmer og greenfee-spillere, men også forbedrer driftsøkonomien ved at tiltrække et stigende antal fester og lokale arrangementer i Ry. Den samlede udvikling er således meget positiv.

Det er derfor stadigvæk planen, at Silkeborg Golf A/S på den lange bane skal overtage anlægget i Ry, men en sådan løsning kan naturligvis først komme på tale, når der er overskud på den samlede drift. SRG og Kildebjerg Ry vil således benytte det kommende efterår til at forsøge at skrue en langtidsholdbar aftale sammen, som vi vil præsentere for medlemmerne, når den ligger klar.

Der er derfor indgået aftale om en forlængelse af samarbejdet med Kildebjerg Ry A/S for et år, hvilket vil sige frem til den 30. september 2019. Betingelserne for samarbejdet er samtidig blevet ændrede, således at der ikke fremadrettet vil være et ubegrænset driftstilskud, som det tidligere har været gældende. Efter nu i en periode på 6 år at have drevet Ry-banen og derigennem opnået detaljeret erfaring med driftsøkonomien, er der på baggrund heraf aftalt et driftstilskud fra Kildebjerg Ry på kr. 1,7 mio. i sæson 2018/19, hverken mere eller mindre. Lykkes det at forbedre økonomien, vil det afspejle sig i et større driftsoverskud i klubben, men samtidig får vi naturligvis selv ansvaret for det samlede driftsresultat.

Kildebjerg Ry har igennem årene udbetalt over kr. 20 mio. i driftstilskud for at få golfbanen passet, hvortil kommer en række udgifter til skovplantning og lignende, så bestyrelsen og ledelsen i SRG arbejder målrettet frem mod en situation, hvor driften af Ry-banen bliver selvbærende, først og fremmest ved at få flere medlemmer i Skanderborg og Aarhus kommuner. De nye vilkår for tilskuddet betyder imidlertid, at vi i 2018/19 skal indregne en økonomisk buffer på ca. kr. 300.000 ud over det budgetterede driftsoverskud på ca. kr. 500.000, hvilket er det samlede økonomiske mål for Silkeborg Ry Golfklub og Silkeborg Golf.

Den detaljerede budgetlægning for 2018/19 vil blive igangsat hen over sommeren. Vi kan allerede nu se, at afholdelsen af Made in Denmark på Silkeborg-banen i 2018 og Made in Denmark Challenge på Ry-banen i 2019 vil medføre forøget indtjening i de kommende år, men om det vil blive tilstrækkeligt til at forbedre driftsøkonomien med kr. 300.000 allerede i 2018/19 er naturligvis usikkert, så der vil sandsynligvis blive tale om både besparelser og driftsforbedringer, så vi kan sikre et robust driftsbudget.

Alt i alt ville det være et kæmpe tab for SRG, både kapacitetsmæssigt og kvalitetsmæssigt, hvis der opstod en risiko for at stoppe samarbejdet omkring Ry-banen, så alle parter arbejder målrettet frem mod at sikre den langsigtede driftsøkonomi, også efter den 30. september 2019, så Silkeborg Golf A/S på sigt kan overtage banen. Vi er derfor glade og meget tilfredse med, at Kildebjerg Ry yder et driftstilskud på kr. 1,7 mio. i det kommende år for dermed at bane vejen for en sådan løsning