EVENTS

EVENTS I SILKEBORG RY GOLFKLUB

Igennem tiderne har Silkeborg Ry Golfklub været vært for en perlerække af underholdende events og internationale golfturneringer. Bl.a. er klubben fast vært for Nordens mest prestigefyldte amatørturnering ’Danish International Amateur Championship’ (DIAC/DILAC), tilbagevendende vært for ECCO Touren samt haft besøg af Europamesterskaberne for hold og Long Drivers European Tour.

I 2018 fik SRG besøg af European Tour, da Made in Denmark turneringen blev afgjort på Silkeborg-banen. Der er således masser af muligheder for store internationale golfoplevelser i Silkeborg Ry Golfklub, som med 54 golfhuller stadig har masser af plads til at du samtidigt også selv kan nyde golfen aktivt.

Læs mere om…

Made in Denmark

Made in Denmark European Tour 2018.

Made in Denmark er mere end en golfturnering – MiD er en folkefest for alle! Efter 4 succesfulde år i Himmerland, med op mod 100.000 tilskuere om året, flytter den eneste Danske European Tour event til golfbanen i Silkeborg. Silkeborg Ry Golfklub bliver således den blot tredje værtsklub i Danmark for Europas fornemmeste golfturnering, og Silkeborg by vil sammen med Aarhus-regionen danne ramme om den største Danske sportsevent i 2018. Turneringen afholdes således på hjemmebanen for den danske Ryder Cup kaptajn, Thomas Bjørn, som umiddelbart efter turneringen skal udtage sit hold til den prestigefyldte Ryder Cup i Paris. Glæd dig således til at opleve Europas absolut dygtigste professionelle golfspillere samt en byfest med de ca. 100.000 tilskuere i løbet af ugen.

Made in Denmark 2018 i Bjørnens vugge

02.05.17 13.00: På et pressemøde i Silkeborg Ry Golfklub har Thomas Bjørn netop offentliggjort, at European Tour og Made in Denmark i 2018 rykker til Silkeborg Ry Golfklub. Thomas Bjørn havde det godt med, at Made in Denmark kommer til barndomsklubben. Her side om side med Silkeborgs borgmester Steen Vindum. Foto: Per Pedersen, foto8600.

Pressemeddelelse

Presse-
meddelelse

Efter fire år på Himmerland Golf & Spa Resort rykker European Tour-turneringen Made in Denmark til Silkeborg Ry Golfklubs smukke skovbane i Resenbro

Det ligner en eventyrlig slutning på en historisk cirkel, når 2018-udgaven af European Tour-turneringen Made in Denmark skal afvikles på den smukke skovbane i Silkeborg Ry Golfklub efter fire succesrige år på det Lars Larsen-ejede Himmerland Golf & Spa Resort. Turneringen afvikles 30. august til 2. september 2018 på banen i Resenbro.

Rundt regnet 40 år efter, at en lille purk ved navn Thomas Bjørn slog til de første golfbolde på Silkeborg-banen, var det den nu 46-årige nyudnævnte Ryder Cup-kaptajn, der på et pressemøde i barndomsklubben afslørede flytningen af Made in Denmark. Det bliver samtidig den sidste turnering i kvalifikationen til Ryder Cup-holdet, før Thomas Bjørn udtager det europæiske hold til matchen mod USA på Le Golf National i Paris.

”Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har spillet golf i Silkeborg, men at jeg nu skal spille en Europatour-turnering på min egen hjemmebane bliver en helt særlig oplevelse, som jeg glæder mig rigtig meget til. At det samtidig også bliver her i Silkeborg Ry Golfklub, at det Ryder Cup-hold, jeg skal stå i spidsen for, bliver komplet, gør jo bare ugen i 2018 endnu mere speciel,” siger Thomas Bjørn, der suppleres af Flemming Astrup som promotor for Made in Denmark:

”Vi glæder os meget til at komme til Silkeborg Ry Golfklub i 2018. Banen i Silkeborg har altid været kendt som en af Danmarks bedste golfbaner, og klubben har masser af erfaring som vært ved nationale og internationale turneringer, så jeg er sikker på, at vi får endnu en golffest i 2018,” siger Flemming Astrup.

Også i Silkeborg Ry Golfklub er der stolthed over at kunne byde medlemmerne og hele det midtjyske område på en Europatour-turnering – og så tilmed den sidste i kvalifikationen til Ryder Cup med Thomas Bjørn som kaptajn:

”Vi er stolte over at kunne tiltrække en Europatour-event, som først og fremmest er en kæmpe cadeau til vores greenkeeperstab og de hundredevis af frivillige, der igennem årene har været med til at løfte banen og klubben til den høje internationale standard, der gør det muligt at afholde Made in Denmark i Silkeborg. At vi samtidig kan krydre det med muligheden for at hylde vores Ryder Cup-kaptajn Thomas Bjørn på hjemmebane, er vi særlig stolte af,” siger golfmanager i SRG, Mads Faber.

Mads Rugholm, Thomas Bjørn og Mads Faber. Ved annonceringen af at Made in Denmark 2018 spilles på Silkeborgbanen. Fotos Per Pedersen

Made in Denmark skaffer lokalområdet milliongevinst
Lars Larsens beslutning om at flytte European Tour-turneringen Made in Denmark fra Himmerland Golf & Spa Resort til Silkeborg Ry Golfklub vil betyde ekstraordninære indtægter for lokalsamfundet på omkring 60 mio. kr.

Selv om de professionelle spillere skal kæmpe om 1,8 mio. euro (13. mio. kr.) i præmiepenge, så var det også et signal om store millionindtægter til lokalsamfundet, da Danmarks bedste golfspiller gennem tiderne, Thomas Bjørn, på et pressemøde i barndomsklubben Silkeborg Ry Golfklub breakede nyheden om, at European Tour-turneringen Made in Denmark rykker til Silkeborg efter fire år på det Lars Larsen-ejede Himmerland Golf & Spa Resort.

De første tre udgaver af Made in Denmark resulterede i rundt regnet 250.000 tilskuere tilsammen. En effekt-analyse gennemført af Aalborg Universitet efter 2016-udgaven viste, at de mange golfturister genererede en merindtægt i det nordjyske lokalsamfund på godt 62 mio. kr. Det er indtægter, der i 2018 vil tilfalde det midtjyske område med Silkeborg som hovedstaden for outdoor-turismen.

Foruden de mange tusinde overnatninger på hotellerne i Silkeborg-, Skanderborg- og Aarhus-området, vil områdets mange turistattraktioner og ikke mindst golfklubberne i Golf Gudenå kunne registrere stor økonomisk fremgang i økonomien gennem flere greenfee-indtægter og international mediefokus.

Direktør Mads Rugholm i Silkeborg Ry Golfklub peger på de store fordele for Silkeborg og hele det midtjyske område: ”Turneringen er en fantastisk mulighed for at promovere både Silkeborg som by og Midtjylland som helhed – ikke mindst som en outdoor- og golfdestination. Silkeborg Ry Golfklub er en meget aktiv del af lokalområderne, og vi glæder os derfor til at dele denne kæmpe event med alle i og omkring Silkeborg og Ry og håber, at også mange uden interesse for golf vil tage del i festlighederne.”

Også Silkeborgs borgmester, Steen Vindum, udtrykker stor glæde og tilfredshed med en event, der sætter byen og egnen på landkortet i 2018: ”Jeg er utrolig glad for, at vi er lykkedes med at trække Made in Denmark til Silkeborg. Hvis alt flasker sig, forventer vi op mod 100.000 gæster og en bruttoindkomst til lokalområdet på omkring 100 mio. kr. Silkeborg bliver sat på det internationale landkort, og vi sætter handling bag ønsket om, at Silkeborg er Danmarks outdoor-hovedstad. Silkeborg er partner i den europæiske kulturhovedstad Aarhus 2017, og jeg ser Made in Denmark som en fortsættelse i 2018 af det gode samarbejde med de øvrige østjyske kommuner.

Effekten for SRG
Ifølge Mads Rugholm vil Made in Denmark i Silkeborg afføde flere positive effekter for SRG og lokalområdet. ”For det første er vi meget stolte af, at MiD og European Tour har valgt Silkeborg-banen i 2018. Med klubbens store sportslige traditioner er det naturligt for os at løfte overliggeren. For det andet vil arrangementet betyde, at vi får kræfter til at forbedre banen yderligere. For det tredje kan vi forvente et løft i alle forretningsområder i klubben, så det vil have en positiv økonomisk indvirkning på længere sigt. Og for det fjerde vil det styrke samarbejdet med Kildebjerg Ry, så MiD på den måde kan være med til at sikre, at klubben på sigt kan overtage Ry-banen, der giver klubben så mange fordele. Dels råder vi over to fantastiske baner, dels er der betydelige stordriftsfordele,” siger Mads Rugholm.

Opgaver for SRG
Mads Rugholm gør opmærksom på, at der også er mange udfordringer for klubben ved at skulle være vært for Made in Denmark: ”Man plejer at sige, at Djævlen ligger i detaljen! MiD kræver et tæt og åbent samarbejde mellem alle involverede parter på det administrative og lavpraktiske niveau. Gennem tre år har vi haft et succesfuldt samarbejde med Ecco-touren og promotor Flemming Astrups team, og vi har stor tillid til den ekspertise, der er blevet opbygget i MiD-organisationen med Jacob Brunsborg, Claus Birk Larsen og Thomas Nielsen fra Himmerland som frontfigurer. Gennem et halvt år har vi haft et tæt samarbejde med MiD-folkene, og selv om der uden tvivl vil vise sig en række praktiske bump på vejen frem mod MiD 2018, så er jeg sikker på, at vi i fællesskab vil overkomme disse bump gennem løbende dialog,” siger Mads Rugholm.