HomeSøg DK EN
Home
Søg
DK EN

Brugernavn:

Password:


Klubturneringer Silkeborg Ry Golfklub

Turneringsresultater 2015

 

Whiskyturneringen 2015

 

Lørdag den 24. oktober afviklede vi årets sidste klubturnering på sommergreens i Resenbro, hvor skoven lige nu står i flotte efterårsfarver og banen stadig er i fin stand.

 

Der deltog næsten 100 herrespillere, heraf 20 spillere fra andre klubber, og turneringen blev afviklet som en stablefordturnering med såvel individuelle rækker som en holdrække. Undervejs havde vi ændret lidt på de normale turneringsbetingelser, så man fx på hul Øst 8 måtte erstatte et golfslag med et kast med bolden, hvis man uheldigvis var landet under et grantræ eller i kanten af en bunker. Om alle brugte denne mulighed vides ikke, men der blev præsteret fine scores - trods den løbende udskænkning fra Bente og Jytte i servicevognen under runden!

 

Efter godt 5 timers golfspil stod restauranten klar med gule ærter og biksemad i rigelige mængder, som i aftenens løb blev garneret med præmieoverrækkelser og tilsat kaffe og kage og winners speak.

 

Der var selvfølgelig whisky af forskellige mærker til de mange vindere, som kommer her:

  

A-rækken:

1. Jan Pedersen med 38 point

2. Claus Chouhan med 38 point

3. Alexander Nyehuus med 37 point

4. Kasper Brockstedt med 37 point

 

B-rækken:

1. Hans Bremer med 41 point

2. Christoffer Christensen med 34 point

3. Søren Kirkegaard med 33 point

4. Jørgen Lund Christensen med 32 point

 

Holdrækken:

1. Andreas Bonnichsen, Ole Jul, Erling Thomsen og Per W. Christensen med 116 point

2. Lars Axelsen, Søren Axelsen, Morten H. Jensen og Jan Pedersen med 116 point

3. Claus Draxbek, Alan Nørgaard, Jimmy Sejthen og Martin Bach med 116 point

 

Nærmest flaget:

Øst 2: Jannick Dyrlund med 0,58 m

Øst 5: Henrik Nyehuus med 2,06 m

Vest 4: Henrik Nyehuus med 0,38 m

Vest 6: Alan Nørgaard med 2,19 m

 

'Catering'

Hermed satte SRG's turneringsudvalg punktum for årets klubturneringer på sommerbanen, og næste klubturnering bliver søndag den 22. november, hvor vinterbanen indvies med en åbningsturnering.

 

Klubmesterskaberne i hulspil

At Silkeborg Ry Golfklub kan fostrer store talenter er ingen nyhed. Enhver der passerer gennem det smukke klubhus og lader blikket falde på de mange tavler med navnene på tidligere vindere af klubmesterskaberne, ved at det er golfsko i de helt store størrelser, der skal fyldes ud, for at leve op til forgængernes bedrifter.

 

Bedømt på søndagens semifinaler og finale i årets klubmesterskaber ser det dog ud til, at vi trygt kan gå fremtiden i møde med forventninger og håb om endnu flere pokaler til de i forvejen fyldte montre. 

 

Der blev dystet i en eliterække og tre bredderækker, hvortil b-Conzept leverede flotte præmier til alle vinderne. Desværre var der ingen tilmeldinger til damernes eliterække, så her bliver pokalen stående i skabet til næste år.

 

I herrernes eliterække stod finalen mellem Rasmus Bofill og Oliver Hundebøll.

 

Rasmus er 14 år og Oliver er 16 år. Ganske imponerende! Rutine er godt på en golfbane, men de to unge spillere beviste, at det også gælder om at have ungdommens mod og sult efter sejr. En spændende finale, hvor Rasmus og Oliver skiftedes til at tage føringen, fandt sin afslutning på hul 16, hvor Oliver kunne lukke duellen med en sejr på 3/2 og lade sig hylde som klubmester.

 

Oliver blev dermed klubmester 2015 i såvel slagspil som hulspil - stort tillykke med det.

 

Resultaterne i de 3 bredderækker, som spillede om præmier - men ikke om klubmesterskaber - blev:

Herre A-rækken:

Timmy Nielsen vandt efter et omspilshul over Søren Stougaard

 

 

 

Herre B-rækken: Mathias Lysdahl

 

Damerækken: Bente Mortensen vandt 1/0 over Sus Tonnisen.

 

Klubmesterskaberne i slagspil 

Da vi i 2014 skulle afvikle årets klubmesterskaber i slagspil lå tågen som en dyne henover golfbanen i Resenbro, og det var nødvendigt at udsætte starten med næsten 4 timer med de udfordringer det gav turneringslederne. 

 

Sådan var det heldigvis ikke i år, hvor vejret viste sig fra den mere sommerlige side, så turneringen begge dage kunne afvikles inden for tidsplanen.

 

Der var tilmeldt godt 90 spillere, men vi måtte desværre igen i år konstatere, at der var rækker vi ikke kunne gennemføre på grund af for få tilmeldinger. Således måtte vi droppe eliterækken for damer, junior piger og veteran damer. Det er lidt ærgerligt, at vi ikke kan samle flere af klubbens medlemmer til dette arrangement. Vi har opdelt rækkerne i elite- og bredderækker og desuden i herre- og damerækker opdelt efter alder for at gøre det muligt for alle at deltage, men deltagerantallet er alligevel ikke højere end i de omkringliggende, mindre klubbers klubmesterskaber.

 

Nåh - vi håber Jer der deltog havde et par gode dage. Godt 50 af deltagerne klarede cuttet og fik derfor lov at spille både lørdag og søndag.

 

Sidst på eftermiddagen var alle i hus og vi kunne kåre årets klubmestre i slagspil og overrække pokaler og præmier til vinderne og runner up.

 

Her neden for kan I se billeder af de dygtige spillere:

Elite Herrer

1. Oliver Hundebøll

2. Martin Frederiksen

 

Junior drenge

1.Shaun V. Wonterghem

2. Asker Nedergaard

 

Mid age Damer
1. Heidi Hansen
2. Rikke B.-Rasmussen

 

 

Midage Herrer
1. Kim Olesen

2. Zoran Milovanovic

 

Old Girls

1. Connie Dyrlund

2. Bente Mortensen

 

 
 

Old Boys

1. Lars Graven Nielsen

2. Poul Hansen

 

Veteran herrer

1. Bjarne Jensen

2. Knud Erik Verner

 

 

 

Og her er alle vinderne og runner ups så forsamlet uden for hul 19:

 

 

Bravo Tours flagturnering

Når turneringsudvalget planlægger årets tilbud til medlemmerne prøver vi at tilgodese de forskellige spilformer, så det ikke kun er rene stableford-turneringer vi har på tapetet.

 

Lørdag den 12. september var vi nået til årets slagspilsturnering, idet vi her afviklede en flagturnering med Bravo Tours som gavmild præmiesponsor.

 

Om det var spilformen, banen i Ry eller kalenderen der var årsag til, at kun et begrænset antal spillere havde tilmeldt sig turneringen vides ikke, men faktum er at kun 35 spillere var med til at spille om præmierne, som bl.a. var gavekort på 1200 kr., 1000 kr. 800 kr. og 600 kr.

 

Banen i Ry er bestemt blevet bedre med lidt bredere fairways og mere klippet rough, men den er fortsat udfordrende og meget anderledes at spille end skovbanen i Silkeborg.

 

Alligevel formåede to af dagens spillere at beholde dannebrogsflaget i baggen på alle 18 huller, og de måtte starte igen på hul 1 med hhv. 2 og 3 slag tilbage. I den sidste ende trak 15-årige William Müllertz det længste strå og vandt turneringen og dermed 1. præmien, som var et gavekort på 1200 kr.

 

Nærmest flaget:

 

Hul 3: Claus Matzen med 8,70 m

Hul 7: Ejgil Kjær med 7,57 m

Hul 13: Sigvald Nielsen med 2,82 m

Hul 18: Jens Gram Hansen med 5,80 m

 

Flagspillet:

 

Nr. 1: William Müllertz (hul 19)

Nr. 2: Ejgil Kjær (hul 19)

Nr. 3: Jacob Müllertz (hul 18)

Nr. 4: Bo Østergaard (hul 18)

Nr. 5: Sigvald Nielsen (hul 18)

 

Billede af dagens vindere:

 

 

Turneringsudvalgets kommende tilbud til medlemmerne er klubmesterskaberne i slagspil i weekenden 19. - 20. september og derefter årets whiskyturnering, som spilles lørdag den 24. oktober.

 

Jyske Bank Ægteparturnering

Rent vejrmæssigt har turneringsledelsen gennem de senere år haft held med at placere turneringen på en lørdag, hvor sol og sommer har præget dagen. I år var turneringen faktisk flyttet en uge længere hen i august på grund af Made in Denmark, men pyt - det gode vejr fulgte heldigvis med.

 

Med en tilslutning på 88 spillere nåede vi ikke helt op på turneringsledelsens håb om 100 deltagere, men alligevel flot og tilfredsstillende at så mange deltog. Og dejligt at se mange nye ansigter og gæstespillere på banen og til festen om aftenen.

 

Som sædvanlig var Jyske Bank præmiesponsor, og der var virkelig flotte præmier på spil for de 44 par, som var fordelt i en A- og en B-række.

 

Efter en runde, hvor vi spillede greensome, var der god tid til en forfriskning og lidt evalueringssnak ved bordene på terrassen, og der kom en del - både positive og knap så positive - bemærkninger til egen og ikke mindst til partnerens indsats, efterhånden som scorekortene blev afleveret. 

 

Kl. 19.30 mødtes alle så i restauranten, og så forløb aftenen og en del af natten ellers med at nyde den lækre mad fra Børges køkken, synge om golfspillets mange fortrædeligheder, præmieoverrækkelser og dans til jukeboks-musikken.

 

Jørgen og Anette Christensen var igen i år Jyske Banks repræsentanter og Jørgen overrakte sammen med turneringslederne præmier til de dygtige vindere, som følger her:

 

All-over-winners:

Charlotte og Rene Bofill med 42 point

 

A-rækken:

Anny og Flemming Jørgensen med 39 point

Heidi og Torben Hansen med 38 point

Marie Louise og Mogens Jespersen med 37 point

 

B-rækken:

Birgit Pedersen og Bo Jacobsen med 39 point

Mette Backhausen og Henrik Busch med 38 point

Kirsten Forsberg og Jan Aagaard med 38 point

 

Nærmest flaget:

Syd 1: Mogens Søndergaard Jensen med 14,15 m

Syd 7: Henrik Thomsen med 2,15 m

Øst 2: Patricia Bjerring med 4,12 m

Øst 5: Flemming Jørgensen med 1,95 m

 

Turneringsledelsen siger alle deltagerne tak for en hyggelig dag og den store opbakning, og ser frem til næste års Ægteparturnering, som sandsynligvis bliver flyttet tilbage til lørdag den 20. august, da Made in Denmark i 2016 spilles i perioden 25. - 28. august - så sæt allerede nu kryds i Jeres kalendere.

 

Her kan I se hvor glade de mange vindere var for deres præmier:


 

Carlsberg Open

 

På årets længste dag mødte ca. 50 spillere op til Carlsberg Open, der som navnet siger er sponseret af klubbens ølleverandør - og det vel at mærke med fine præmier i form af gavekort til golfshoppen, golfbolde og mange af Carlsberg specialøl i Jacobsen-serien.

 

Trods præmier for 5.000 kr. var fremmødet lidt skuffende for turneringsudvalget, som i ugen op til turneringen måtte vurdere, om turneringen skulle aflyses eller gennemføres, selv om der var under 60 deltagere.

 

Løsningen blev at gennemføre turneringen med løbende starter, så vi ikke skulle lukke banen længere end højst nødvendigt.

 

De spillere der deltog havde en fin dag, hvor vejret var næsten sommerligt med tørvejr og acceptable temperaturer, som gjorde det muligt at nyde de grillede pølser på terrassen på hul 19 forud for præmieoverrækkelsen.

 

 

Dagens vindere blev:

 

A-rækken:

1. Jette Ginderskov Hansen med 35 point

2. Christian Hedeby med 35 point

3. Mogens Lund Jensen med 34 point

4. Rikke Asmussen med 34 point

5. Henrik Tonnisen med 33 point

 

B-rækken:

1. Mathias Lysdal med 41 point

2. Annemette Jepsen med 37 point

3. Bent Neumann med 37 point

4. Erik Ravnholt Mortensen med 35 point

5. Villy Steinicke med 34 point

 

Nærmest flaget:

Vest 4: Mogens Olsen med 0,40 m

Vest 6: Tækker Jepsen med 2,21 m

Øst 2:Jan Jørgensen med 9,80 m

Øst 5: Poul Hansen med 3,14 m

 

 

 

 

Bushnell Cup

 

Også i år oplevede vi i turneringsudvalget stor interesse for turneringen Bushnell Cup, som blev afviklet i Ry søndag den 7. juni.

 

Om det er fordi turneringen spilles i Ry eller fordi der igen i år var præmier for mere end 60.000 kr. fra Bushnell og SportsBackup skal være usagt, men vi gør os selvfølgelig nogle tanker!

 

Vi måtte lukke for tilmeldingen flere dage før den normale tilmeldingsfrist udløb, da der allerede på det tidspunkt var 124 tilmeldte og en venteliste. Det er naturligvis glædeligt med den store interesse, og det blev en god - omend meget blæsende - dag på AVK-banen i Ry, som i øvrigt bliver bedre og bedre.

 

Dagen startede med fælles morgenmad, hvor Børge fra Restaurant Golfklubben sørgede for god og rigelig fortæring, så depoterne blev fyldt op før dagens strabadser. Samtidig fik alle deltagerne en lille velkomstpakke fra Bushnell med tees, håndklæde og bolde.

 

Turneringen var en stableford turnering i to rækker og desuden var der en holdturnering. Holdene var beregnet som ligeværdige hold med et samlet handicap på ca. 75, for at sikre  jævnbyrdighed og et fornuftigt flow på banen. Der var nemlig et stort spring i deltagernes individuelle spillehandicap, som spændte fra minus 1 slag til 41 slag.

 

Blæsevejret gjorde på dagen sit til, at deltagerne virkelig blev udfordret på de åbne arealer i Ry, hvilket også satte sit præg på dagens scorer. Kun een spiller brød handicapgrænsen ved at lave 37 point, og det var derfor ikke overraskende, at CBA ved den efterfølgende handicapregulering blev beregnet til minus 3!

 

Inden for ca. 5 timer var samtlige spillere efterhånden nået retur i klubhuset og Børge stod klar med grillede frankfurtere, mens turneringslederne tastede scorekort på livet løs.

 

Præmierne bestod i øvrigt af Bushnells X7-golfkikkerter, V3-golfkikkerter, XS-golfure, bælter og Bridgestone RX-bolde.

 

På grund af de dyre præmier - og for at ingen skulle komme på kant med amatørreglerne - var det besluttet, at en spiller ikke kunne vinde kikkerter/ure i både holdrækken og den individuelle række, og at pågældende i givet fald ville få den præmie med mest værdi. Og det blev faktisk aktuelt at håndhæve dette princip, da flere spillere var med i toppen af leaderboardet i såvel holdrækken som i den individuelle række.

 

Resultatet af dagens turnering følger her.

 

Længste  drive:


Damerne: Pernille Geneser

Herrerne: Alexander Nyehuus

 

Nærmest flaget:

 

Hul  3: Jørn S. Hansen med 4,88 m

Hul  7: Nikolaj P. Simonsen med 3,97 m

Hul 13: Allan Hede med 1,89 m

Hul 18: Käte Gram-Hansen med 3,65 m

 

Hold-rækken:


1. Thomas Rendbæk, Bjarne Olesen, Jesper L. Christensen og Ole O. Madsen (108 point)

2. James Caldwell, Jens Gram-Hansen, Alf Bansmann og Kurt N. Andersen (104 point)

3. Dan Sørensen, Erik D. Sørensen, Michael M. Knudsen og Ejner Kabel (102 point)

4. Andreas Bonnichsen, Hans J. Jensen, Anders K. Jensen og Mathias Lysdal (100 point)

 

A-rækken:

 

1. Jesper Kristiansen med 36 point

2. Bjørn Andersen med 34 point

3. Bjarne Olesen med 33 point

4. Kjeld Rasmussen med 32 point

5. Jens Gram-Hansen med 32 point

6. Karsten Nielsen med 31 point

7. Thomas Rendbæk med 31 point

8. Bente Mortensen med 30 point

 

B-rækken: 

 

1. Mathias Lysdal med 37 point

2. Ole O. Mathiesen med 34 point

3. Bo Østergaard med 34 point

4. Alf Bansmann med 34 point

5. Christian Müllertz med 31 point

6. Ejner Kabel med 31 point

7. Allan Hede med 31 point

8. Christian Balling med 31 point

 

 Turneringslederne siger alle tak for en god dag i Ry, og vi håber selfølgelig at se rigtig mange af Jer til de kommende klubturneringer, hvor Carlsberg Open søndag den 21. juni er den næste i rækken. Herefter følger Jyske Bank Ægteparturnering lørdag den 29. august, mens vi 12. september spiller Bravo Tours flagturnering i Ry.

 

Backtee Pinseturnering


Pinsesolen dansede på smukkeste vis, da banerne i Resenbro lagde græs og smukke omgivelser til den årlige Pinseturnering.

 

Traditionen tro indledte de knap 80 spillere dagen med en velsmagende morgenbuffet fra Restaurant Golfklubben, inden de fandt ud til teestederne og tog hul på en runde fourball. Der blev spillet virkelig god golf, og laveste score var således 33 point, så der skulle i sagens natur rigtig mange point til for at komme i betragtning til en præmie.

 

Feltet var spækket med forhåndsfavoritter og tidligere vindere. Fætrene Nyehuus var igen at finde på startlisten, og længe så det også ud til, at Jonas og Alexander ville forsvare deres titel fra 2014. Men de måtte dog se sig henvist til det næstøverste trin på podiet, da et enkelt point skilte dem fra førstepladsen, som Ina Quist og Karsten Nielsen tog sig af med 44 point.

 

Det faste makkerpar Steinicke og Christensen var som altid blandt favoritterne til en samlet sejr, men et kollektivt kollaps på hul 15 kostede parret en plads i præmierækken. Villy måtte bruge hele to slag for at komme op af den drilske greenbunker. Ærgrelsen var stor og tilskuerne følte sig hensat til British Open i 2003, hvor to slag i greenbunkeren på hul 16 kostede vort æresmedlem Thomas Bjørn sejren i verdens ældste golfturnering! Heldigvis kan Villy trøste sig med, at han frem mod næste års Pinseturnering har fået en god aftale med sin arbejdsgiver Silkeborg Handelsskole. Så kan Villy fremadrettet træne bunkerslag to dage om ugen, så mon ikke vi ser Steinicke og Christensen på podiet i 2016.

 

B-rækken blev vundet i suveræn stil af Helle Raabjerg og Casper Engelbredt med hele 48 point foran bestyrelsesmedlem Jens Gram Hansen, der igen i år havde en god makker i fru Kate. Sidste år tog de førstepladsen i B-rækken, men i lighed med A-rækken måtte sidste års vindere altså træde et trin ned på podiet!

 

Præmierne var igen i år leveret af Backtee og bestod af flotte bærebags til vinderne og runner ups i begge rækker, samt poloer, paraplyer m.m. til de øvrige placeringer.

 

A-rækken:

 

1. Ina Quist og Karsten Nielsen med 45 point

2. Alexander og Jonas Nyehuus med 44 point

3. Rikke og Michael Asmussen med 42 point

 

B-rækken:

 

1. Helle Raaberg og Casper Engelbredt med 48 point

2. Kate og Jens Gram Hansen med 44 point

3. Alf Bansmann og Erik R. Mortensen med 43 point

 

Nærmest flaget:

 

Øst 2: Erik R. Mortensen med 1,91 m

Øst 5: Poul Hansen med 2,81 m

Syd 1: Ina Quist med 2,46 m

Syd 7: Per Munkholm Poulsen med 1,75 m

 

 Turneringslederne og turneringsudvalget siger tak for opbakningen til deltagerne i Backtee Pinseturnering og ser allerede frem mod næste turnering, som er Bushnell Cup i Ry. Her spiller vi søndag den 7. juni om præmier for mere end 60.000 kr. skænket af Bushnell og SportsBackup.

 

Christoffer L. Christensen

 

Tefal Toft Åbningsturnering

 

Så er golfsæsonen 2015 skudt i gang

 

Selv om der stadig stod marts måned på kalenderen, var græsset grønt, banen klippet og sommerflagene sat i hullerne. I år havde godt 170 spillere tilmeldt sig "Tefal Toft Åbningsturnering" søndag den 29. marts, så der var stor aktivitet på golfbanen og i klubhuset hele dagen.

 

I år havde sommerbanen ikke været åben forud for åbningsturneringen, så spillerne fik også fornøjelsen af at spille det nye hul Øst 8 for første gang. Det første hold på Øst 8 søndag morgen sørgede i øvrigt for en perfekt indvielse af hullet, da Jesper Svenningsen præsterede en flot birdie, som det ses på billedet.

 

Spillerne var som sædvanlig delt op i 2 grupper, så damernes A-række samt herrernes A- og B-række spillede om formiddagen - i øvrigt i fint golfvejr.

 

Damernes B-række og herrernes C- og D-række fik fornøjelsen af eftermiddagsrunden, hvor der var lidt længere mellem solstrålerne, men til gengæld enkelte byger i løbet af runden.

 

Turneringsledelsens bekymring om at nogle måske havde misset overgangen til sommertid blev heldigvis gjort til skamme, da alle 88 spillere stod klar på teestederne da signalhornet lød kl. 8.30.

 

Det var i øvrigt kendetegnende for såvel formiddags- som eftermiddagsholdene at der var et fint flow i spillet trods de mange spillere på banen.

 

Der var som sædvanlig præmier til rigtig mange spillere fra vores normale Åbningsturnerings-sponsor Toft i Vestergade og desuden særlige præmier til de dygtigste af de kvindelige deltagere i form af Jamie Oliver-gryder, potter og pander fra Tefal. 

 

Her følger en oversigt over dagens mange vindere.

 

Damerækken formiddag:

 

1. Jette Ginderskov Hansen med 35 point

2. Bente Mortensen med 35 point

3. Rikke E. Asmussen med 33 point

4. Kirsten B. Iversen med 31 point

 

A-rækken herrer:

 

1. Jesper Svenningsen med 38 point

2. Jesper Spannow med 36 point

3. Claus Birk Magnussen med 35 point

4. Uffe Karlsen med 34 point

5. Zoran Milovanovic med 33 point

 

B-rækken herrer:

 

1. Gerhard Müller med 37 point

2. Alex Dufke med 37 point

3. Mikael Mørck med 36 point

4. Benny Riis med 36 point

5. Torkild Petersen med 33 point

 

 

Damerækken eftermiddag:

 

1. Annemette Jepsen med 34 point

2. Birgit Lebeck Jensen med 30 point

3. Bente With med 30 point

4. Hanne Neumann med 30 point

 

C-rækken herrer:

 

1. Thorkild Dahl Jensen med 32 point

2. Martin Bjerregaard med 32 point

3. Walter Kobow med 30 point

4. Jørn Jespersen med 29 point

5. Ejlif Pedersen med 28 point

 

D-rækken herrer:

 

1. Mathias Lysdal med 44 point

2. Jakob Trolle med 40 point

3. Bent Nørskov med 35 point

4. Alf Bansmann med 34 point

5. Sigvald Nielsen med 34 point

 

Nærmest flaget formiddag:

 

Øst 2: Jan Fischer Henriksen med 1,20 m

Øst 5: Mikkel Rasmussen med 2,06 m

Syd 1: Uffe Karlsen med 1,58 m

Syd 7: Jørgen Kristensen med 2,79 m

 

Nærmest flaget eftermiddag:

 

Øst 2: Niels Knudsen med 1,65 m 

Øst 5: Jakob Trolle med 2,92 m

Syd 1: Ingen på green i første slag

Syd 7: Curt Rasmussen med 1,35 m

 

 

Golfsæsonen er dermed skudt i gang og byder på yderligere 7 klubturneringer i årets løb fordelt på banerne i Ry og Silkeborg. Næste turnering er Pinsesøndag i Silkeborg, hvor der er fælles morgenmad og Pinsefrokost.

 

Derefter følger Bushnell Cup i Ry den 7. juni, som er en åben turnering med præmier for over 60.000 kr. 

 

Turneringsudvalget har sammensat udvalget af turneringer, så der spilles både stableford, slagspil, greensome, fourball m.fl., så der er forhåbentlig lidt for enhver smag! 

 

Vi håber på stor tilslutning til turneringerne og ønsker alle medlemmer en god og hyggelig golfsæson.

 

Turneringsudvalget


Turneringsresultater 2014

16.11.2014

Skibutikkens Vinterbaneåbningsturnering

 

Selv om det ikke just var vintervejr, men derimod blæsende efterårsvejr og 10 graders varme, har vi nu taget vinterbanen i brug, hvor vi skal vænne os til kortere huller og større hulkopper. Desuden synes mange det er dejligt, at man uden problemer kan gå en runde på vinterbanen på 3½ time!

 

65 spillere havde tilmeldt sig turneringen som blev afviklet med en damerække samt to herrerækker og med flotte præmier sponseret af Anders og Jesper fra Skibutikken.

 

Spillerne havde i år fået tildelt fuldt spillehandicap i modsætning til de sidste par år, hvor vi har spillet med 7/8 spillehandicap. Trods dette faktum var der vist en del, der syntes de stadig havde for få slag i forhold til banens udfordringer. Der blev nu lavet rigtig mange stablefordpoint af spillerne, og stort set alle var på den gode side af 30 point.

 

Damerækken:

1. Birthe Risom Schousen med 45 point

2. Alice Nielsen med 43 point

3. Laila S. Weirauch med 43 point

 

Herre A-rækken:

1. Mogens Jespersen med 44 point

2. Torkild Petersen med 43 point

3. Bjørke Nissen med 42 point

 

Herre B-rækken:

1. Ove Dalsgaard med 45 point

2. Sigvald Nielsen med 44 point

3. Jan Aagaard med 43 point

 

Nærmest flaget:

Øst 2: Birthe Risom Schousen med 0,94 m

Øst 5: Hans Aarup med 3,16 m

Syd 1; Villy Steinicke med 2,92 m

Syd 7: Jens Lassen med 0,80 m

 

Hermed har vi sat punktum for årets 8 klubturneringer. Tak for opbakningen til Jer der deltog - vi håber at se mange flere af medlemmerne til næste års turneringer. Vi er i turneringsudvalget meget interesseret i gode forslag til, hvordan vi gør det endnu mere attraktivt og spændende at deltage i klubturneringerne, så sig endelig til, hvis du har nogle ideer.

 

På Turneringsudvalgets og turneringsledernes vegne

 

Mogens Jespersen

 

13.10.2014

Whisky, golf og gule ærter

 

Lørdag den 11. oktober afviklede vi årets sidste klubturnering på sommerbanen, og det skete i rigtig flot efterårsvejr, med godt humør og god service undervejs fra Bente og Jytte, som var i besiddelse af et vist antal whiskyflasker.

 

Spillerne nød dagen, spillet og hinandens selskab - nogle hold åbenbart så meget, at de ikke nåede ind på hul 18 før spisningen var gået i gang. Vi gør for god ordens skyld opmærksom på, at der ikke nødvendigvis er sammenhæng mellem dem Jytte beskænker på billedet neden for, og dem der kom lidt sent ind :-)

 

 

Vi havde 72 spillere med i turneringen, og heraf en del gæstespillere, som i øvrigt tog for sig af præmierne, som det fremgår neden for. På hul 19 var der som sædvanlig fælles spisning, hvor restauranten havde sørget for en buffet med gule ærter og biksemad, så spillerne kunne forsyne sig med lidt af hvert.

 

Vi havde i år Rema1000 i Resenbro som præmiesponsor, og de havde lavet en række meget flotte købmandkurve som præmier - og selvfølgelig også nogle gode flasker whisky - så det var en flok tilfredse vindere, der under spisningen fik overrakt deres præmier.

 

 

A-rækken:

1. Jan Pedersen med 40 point

2. Jonas Nyehuus med 39 point

3. Alex Dufke (Hørsholm) med 37 point

4. Kasper Andersen med 36 point

 

B-rækken:

1. Ejlif Mathiassen (Himmelbjerget) med 37 point

2. Ejnar Bak Jepsen med 36 point

3. Bo Snede (Himmelbjerget) med 33 point

4. Bent Jørgensen med 33 point

 

Nærmest flaget:

Syd 1: Kim Rasmussen med 2,69 m

Syd 7: Preben Martinsen med 2,84 m

Vest 4: Johnny Haubro med 3,30 m

Vest 6: Lars Graven Nielsen med 1,43 m

 

Dermed lukker vi ned for sæsonens klubturneringer på sommergreens og årets sidste klubturnering bliver åbningen af Vinterbanen, som vi spiller søndag den 16. november.

 

28.09.2014

Klubmesterskaber i hulspil

Årets klubmesterskaber i hulspil blev i lighed med sidste år afviklet henover sæsonen efter cup-systemet og søndag den 28. september var vi så nået frem til semifinaler og finaler.

 

I damerækken måtte Cecilie Bofill desværre melde fra til sin semifinale pga dårlig ryg, så Rikke Brockstedt-Rasmussen gik i finalen, hvor hun mødte Camilla Bofill, som i sin semifinale vandt over Sophie Colding.

 

I finalen viste Camilla sig som den bedste og vandt matchen mod Rikke med 2/0 og blev dermed årets klubmester i hulspil i damerækken - så pokalen blev i familien, da Cecilie blev klubmester i 2013.

 

 

I herrerækken havde Kim Krüger, Kristian Skorstengaard, Oliver Hundebøll og Jan Henriksen spillet sig frem til semifinalerne. Også her fik vi et afbud, da Kim Krüger ikke kunne stille op, så der blev kun spillet een semifinale, hvor Oliver vandt over Jan.

 

I finalen mødtes så Kristian og Oliver, og det blev Kristian der trak det længste strå, da han vandt med 2/0 og blev årets klubmester i hulspil for herrer.

 

 

Tillykke til såvel vinderne som runner up.

 

 

22.09.2014

Klubmesterskaber i slagspil

 

Weekendens klubmesterskaber i slagspil gav fra morgenstunden en række udfordringer - ikke mindst for turneringsledelsen. En tæt tåge havde lagt sig som en dyne henover hele anlægget og vi måtte udsætte starten flere gange.

 

Da vi kl. 9 kunne skimte solen bag skyerne valgte vi at sende de to bolde med elitepigerne afsted - men det viste sig at være et dårligt valg, da tågen igen samlede sig og pigerne fik yderst vanskelige forhold på de første 9 huller.

 

Først kl. 11 lykkedes det at få skudt turneringen rigtig i gang og udsættelsen på 3½ time betød bl.a., at vi måtte reducere eliterækkerne fra 36 til 18 huller og samtidig måtte vi flytte rækken for Midage Herrer til Vest/Øst sløjfen for at indhente noget af tidstabet.

 

Fra turneringsledelsen vil vi gerne rose spillerne for deres tålmodighed. Vejret er ingen herre over, og alle accepterede beslutningerne og tog det med godt humør, og resten af weekenden forløb da også helt efter planen. 

 

Knap 90 spillere havde tilmeldt sig, og i turneringsudvalget er vi lidt skuffet over det lave antal. Det svarer nogenlunde til antallet af deltagere ved klubmesterskaberne i fx Himmelbjerget og Tange, så det må vi da kunne gøre bedre næste år.

 

Husk at klubmesterskaberne er opdelt i hhv. elite- og bredderækker og desuden aldersopdelt, så ALLE medlemmer kan deltage og prøve at spille en "rigtig" golfrunde i form af slagspil.

 

Nåh - som nævnt forløb resten af weekenden perfekt og kl. 16.30 var turneringslederne Meretha Thorsager og Mogens Jespersen sammen med Jens Gram-Hansen fra bestyrelsen klar til at overrække pokaler, blomster og præmier til vinderne og runner up i de 8 rækker.

 

Elite damer
Klubmester 2014
Camilla Bofill 156 slag

Runner up:
Rikke Brockstedt Rasmussen 171 slag

Elite herrer

Klubmester 2014
Michael Kærgaard Nielsen 152 slag
Runner up:
Mads Kristensen 154 slag

Junior Drenge
Klubmester 2014
Oliver Hundebøll Jørgensen 150 slag

Runner up:
Rasmus Bofill 151 slag

     
Midage damer

Klubmester2014
Heidi D. Simonsen 169 slag

Runner up:
Heidi Hansen 173 slag

Midage Herrer

Klubmester 2014
Dan Nørgaard 158 slag

Runner up:
Christian Bisgaard med 162 slag

Old Girls

Klubmester 2014
Connie Dyrlund 171 slag

Runner up:
Bente Mortensen 193 slag

 

Old Boys

Klubmester 2014
Jens Sejer Klein 168 slag

Runner up:
Poul Hansen 173 slag

Veteran Herrer

Klubmester 2014
Ib Brøndum Petersen 169 slag

Runner Up:
Mogens Jespersen 196 slag

 

 

 

På søndag gælder det så klubmesterskabet i hulspil, hvor vi i skrivende stund er nået frem til semifinalerne. De indledende runder er afviklet henover sæsonen, så nu mangler semifinalerne søndag formiddag og de to finaler søndag fra kl. 13.

 

Tag og kom en tur på golfbanen, støt op om spillerne og nyd en god omgang golf.

 

Turneringsudvalget 

 

 

23.08.2014

Jyske Bank Ægteparturnering

 

Så slog min kone ..  Sådan starter omkvæddet i Poul Christensens morsomme sang om de fortrædeligheder man kan løbe ind i, når man spiller greensome med ægtefællen. Sangen var som sædvanlig et festligt indslag under middagen og er faktisk lige sjov hvert år.

 

Ægteparturneringen er jo en af de faste traditioner blandt klubturneringerne og igen i år blev det en hyggelig dag og aften for de mange deltagere. 

 

Scores var i år lidt lavere end sidste år, men om det skyldes de få regnbyger eller andre ting vides ikke, men sikkert er det, at der på terrassen på hul 19 kom mange forklaringer - og bortforklaringer - på rundens forløb. Det er jo det gode ved greensome, at man her kan vælge at placere ansvaret hos medspilleren, hvis resultatet ikke er helt i top!

 

Stor ros til greenkeeperstaben for en super bane og også til Børge og hans medarbejdere i restauranten for rigtig lækker gourmetmad - det satte vi som deltagere stor pris på.

 

Jyske Bank var som sædvanlig sponsor for en række flotte præmier, som bankdirektør Jørgen Christensen overrakte til de dygtige vindere under middagen.

 

Allover winners

Mette Hjorth og Tom Jensen med 40 point

 

A-rækken

1. Hanne og Søren Stougaard med 40 point

2. Gudrun og Henning Jensen med 38 point

3. Inge og Ole Jul med 38 point

 

B-rækken

1. Mette Hjorth og Tom Jensen med 40 point

2. Anne-Lis og Christian Balling med 40 point

3. Heidi og Claus Magnussen med 39 point

4. Charlotte Greve og Jens Lassen med 39 point

 

Nærmest flaget

Syd 1: Birgitte Rugholm med 3,54 m

Syd 7: Søren Stougaard med 2,07 m

Øst 2: Andreas Bonnichsen med 2,34 m

Øst 5: Jørgen Christensen med 2,23 m

 


Tak til alle deltagerne for en hyggelig dag og aften.

 

 

06.07.2014

Carlsberg Open

 

Så fik vi afviklet endnu en klubturnering på Kildebjerg-banen i Ry, og denne gang var det med Carlsberg som præmiesponsor for en række fine golfpræmier suppleret med specialøl.

 

Mange har måske taget hul på sommerferien eller valgt andre aktiviteter denne søndag, så der var 'kun' tilmeldt 60 spillere til turneringen, og selv om det var en åben turnering, var antallet af gæstespillere lig 0!

 

Men dem der deltog fik rigtig fine forhold til turneringen, da banen på Kildebjerg bliver bedre og bedre og sommervejret bidrog på en positiv måde til fornøjelserne.

 

Hvis nogen mener det er svært at lave høje scores på banen, så prøv at se hvad de dygtige vindere kom ind med af point!

 

A-rækken:

 

1. Connie Dyrlund med 39 point

2. Erik Bundgaard med 38 point

3. Bjarne V. Olesen med 37 point

4. Morten Grønvald med 36 point

 

B-rækken:

 

1. Tommy H. Hansen med 44 point

2. Caspar L. Schrøder med 44 point

3. Henrik Tonnisen med 41 point

4. Bo H. Nielsen med 39 point

 

Der var som sædvanlig præmier til de spillere, der kom nærmest flaget på par-3-hullerne, og derudover var der længste drive i dame- og herrerækken på hul 1.

 

Følgende spillere gjorde sig fortjent til disse præmier:

 

Nærmest flaget:

Hul 3: Kristian Rønn Skorstengaard med 2,05 m

Hul 7: Mikael Mørck med 3,34 m

Hul 13: Rikke Asmussen med 0,54 m

Hul 18: Claus Magnussen med 9,11 m

 

Længste drive:

 

Damerækken: Sophie Colding

Herrerækken: James Caldwell

 

Desværre kom vi heller ikke i denne turnering af med et gavekort til Bravo Tours for hole-in-one på hul 18, så bedre held næste gang til alle. Husk konkurrencen løber hele sommersæsonen ud.

 

Næste turnering er Jyske Bank Ægteparturnering lørdag den 23. august og husk - man behøves ikke at være gift for at deltage. Vi byder også velkommen til kærestepar, samboende o.l. :-)

 

23.06.2014

Hjejlen Open

 

Søndag den 22. juni mødte godt 100 golfspillere frem for at deltage i årets Hjejleturnering, hvor Peter Kristensen fra Hjejleselskabet igen var en populær præmiesponsor.

 

Også i år var der deltagere fra andre klubber, dog ikke så mange som vi så for år tilbage. Mon det er konkurrencen fra andre klubturneringer, billige golfophold o.l., som betyder et faldende deltagerantal?

 

Det kan i hvert fald ikke være på grund af vores bane, og i turneringsudvalget synes vi også at prisen for at deltage er yderst rimelig. Tænk at man som gæstespiller kan spille vores bane og deltage i en turnering om attraktive præmier for 350 kr. på en smuk sommersøndag!

 

Spillerne havde også denne gang fine betingelser med solskin og lidt frisk vind, og det betød da også, at der kom mange fine scores i hus. Man kan i en fourball-turnering som denne virkelig se hvad det betyder, når de to spillere kompletterer hinanden på banens 18 huller.

 

I år havde turneringsudvalget besluttet at kåre en all-over-winner, så alle deltagerne havde chancen for at vinde en sejltur med Falken sammen med 25 inviterede venner og bekendte. Som det fremgår neden for blev det Helle Raaberg og Casper Engelbredt, der nu får fornøjelsen af at invitere gæster med på en sejltur på søerne.

 

Her følger en oversigt over dagens vindere fotograferet sammen med direktør Peter Kristensen fra Hjejleselskabet.

 

All-over-winner:

Helle Raaberg og Casper Engelbredt med 46 point

 

A-rækken:

1. Birgit Nyehuus og Jonas Nyehuus med 44 point

2. Winnie Nøddebo og Jørgen Hedegaard (Ikast) med 42 point

3. Marianne og Bjarne Rasmussen med 41 point

4. Morten Klausholm og Lars Bertelsen

 

B-rækken:

0. Helle Raaberg og Casper Engelbredt med 46 point (all-over-winner)

1. Esther og Ejgil Madsen med 44 point

2. Dorte With og Keld Vesterby med 44 point

3. Kim Kruse Hansen og Erik Thøgersen med 44 point

4. Alexander Nyehuus og Jeanette Kindt med 43 point

 

Nærmest flaget:

Vest 4: Jørgen Hedegaard med 1,62 m

Vest 6: Lars Wila Lauridsen med 2,54 m

Øst 2; Casper Engelbredt med 0,82 m

Øst 5: Torben Hansen med 2,10 m

 

De næste tilbud om deltagelse i klubturneringer til medlemmerne i SRG er Carlsberg Open i Ry søndag den 6. juli og Jyske Bank Ægteparturnering (som også er for kærestefolk o.l.) i Silkeborg lørdag den 23. august. Der er åbnet for tilmelding til begge turneringer i Golfbox.

 

Turneringsudvalget ønsker alle medlemmer en god sommer, som vi håber fortsætter med det gode golfvejr vi har haft i år.


10.06.2014

Backtee Pinseturnering

 

Historiens vingesus blæste over Resenbro, da den årlige Pinseturnering løb af stablen søndag den 8. juni. Blandt de 88 deltagere var adskillige tidligere vindere og i år kunne turneringen bryste sig af at have deltagelse af både en Tinning og en Bjørn.

 

Hanne Bjørns meritter kendes af enhver, der passerer klubhusets restaurant og kigger op på tavlerne over klubmestre. Sammen med Anna Bramming udgjorde hun en slagkraftig duo, der fra starten var iblandt favoritterne til sejren. Overfor sig havde de blandt andre Arne Tinning, der udover en lang karriere i Esbjerg Golfklub også er onkel til Steen og Iben Tinning.  Iben og Steen har begge talrige sejre bag sig på European Tour og med håbet om at føje Backtee Pinseturneringen til familien Tinnings triumfer, teede Arne Tinning ud i samme bold som Hanne og Anna.

 

Arne Tinning måtte dog sande, at spillet ikke rakte til en sejr. Det gjorde det ellers sidst han gæstede Silkeborg til TV Matchen i 1969, hvor turneringslederen i øvrigt hed Gunnar ’Nu’ Hansen. Heller ikke Hanne Bjørn og Anna Bramming triumferede i år. Hanne spillede som altid stabilt og kvikt – første hold i klubhuset – mens Anna havde problemer med at komme fri af det tunge sand, som greenkeeperen havde spredt udover fairway. Mon ikke vi snart ser Anna i sving med vægtene i klubbens fine fitnesscenter?

 

Som det fremgår af billedet, var der sand andre steder end på fairways - og det gav som sædvanlig visse problemer for spillerne.

 

Humøret var dog højt og med solskin og mætte maver var der da heller ikke grund til andet. Igen i år startede spillerne med at indtage et veldækket morgenbord, så maverne var fyldt op inden de 18 hullers fourball.

 

Birgit Nyehuus deltog som altid i Pinseturneringen og som nabo til banen er hun altid blandt favoritterne. Birgit spillede også ganske habilt lige indtil turneringslederen kiggede forbi på hul 15. Et ærgerligt 4-put knækkede kurven på en ellers ganske fortrinlig runde. Fire put på et hul er imidlertid ikke noget, der knækker Birgits evigt gode humør. Smilet på Birgits læber blev ikke mindre, da hun kunne se to af sine børnebørn løbe med sejren i A-rækken. Det var en stolt farmor, der klappede begejstret, da Jonas og Alexander modtog førstepræmierne skænket af Backtee. Backtee havde i år leveret præmier for i alt 16.000kr., så der var bestemt meget på spil og flotte præmier til alle vinderne.

 

I B-rækken var det også en af golfklubbens legender, der tog sejren. Jens Gram-Hansen og fru Kate vandt med hele 45 point. Jens er søn af klubbens tidligere formand Paul Gram-Hansen, der i sin tid gjorde et stort stykke arbejde for at gøre Silkeborgbanen spilbar. I pinsen kunne Jens så høste frugterne af farmands arbejde og sammen med sin hustru føje pinseturneringen til de mange sejre familien har hjemført i tidens løb.

 

Dagens største overraskelse stod Finn Kristensen for. Længe så det ellers ud til, at Finn igen i år måtte tage hjem uden præmier og ansigtet var lagt i taberens folder, da han afleverede sit scorekort. Spillet fungerede slet ikke for Finn, der ellers både havde øvet på træningsbanen, allieret sig med en glimrende makker i fru Lone og som vanligt smurt en overdådig madpakke fra morgenbordet. Til alles overraskelse lykkedes det dog Finn at slå bolden nærmest flaget på Syd 7 og Finn kunne derfor triumferende gå fra pinsematchen med tre par sokker og en livrem. Lige hvad han manglede! Turneringsledelsen vil her undlade at nævne, hvad Finn scorede på Syd 7.

 

Her følger en oversigt over dagens mange vindere:

 

A rækken:

 

1.       Alexander & Jonas Nyehuus med 46 point

2.       Connie Dyrlund & Bente Mortensen med 43 point

3.       Dan Sørensen & Martin Schougaard med  40 point (bedst på sidste 9)

4.       Hanne og Søren Stougaard med  40 point (bedst på sidste 7)

 

B-rækken:

 

Kate og Jens Gram-Hansen med 45 point

Lisa og Rene Kjær med 44 point

Kate Larsen og Claus Magnussen med 43 point

Søren Fogsgaard og Henning Madsen med 43 point

 

Nærmest flaget:

 

Vest 4: Bjørke Nissen med 1,73 m

Vest 6: Thomas Rendbæk med 2,57 m

Syd 1: Martin Schougaard med 2,02 m

Syd 7: Finn Kristensen med 2,23 m

 

 

Dagens arrangement blev afsluttet med fælles frokost og sang i klubhuset.

 

På gensyn til Pinseturneringen 2015.

 

Inden da kan du bl.a. deltage i Hjejlen Open den 22. juni, Carlsberg Open den 6. juli og Ægteparturneringen den 23. august. Der er åbent for tilmelding i Golfbox. 

 

Med venlig hilsen

 

Christoffer Løvstad Christensen

Turneringsleder

 

 

06.05.2014

 

Fuldt hus til Bushnell Cup i Ry

 
Søndag den 4. maj var der stort rykind i klubhuset og på golfbanen på Kildebjerg i Ry, da 128 spillere fra forskellige klubber havde tilmeldt sig turneringen Bushnell Open, hvor der var virkelig flotte præmier på spil.  
 
Flemming Stein fra Sports/BackUp og Bushnell var præmiesponsorer for bl.a. golfkikkerter og golfure, og desuden var der som sædvanlig et gavekort på 25.000 kr. fra Bravo Tours til den spiller, der kunne lave hole-in-one på hul 18. 
 
Efter fælles morgenmad og udlevering af startpakker fra sponsor med bolde m.m. til alle spillerne, bød golfmanager Kjeld Rasmussen velkommen og fortalte lidt om banen og turneringsleder Kenneth Gadeberg gennemgik derefter turneringsbetingelserne. 
 
Oprindelig var grænsen for antal deltagere sat til 120 spillere, men det lykkedes torsdag aften turneringsledelsen at finde plads til alle 128 tilmeldte spillere, og at afvikle turneringen med et godt flow om søndagen.
 
Golfbanen på Kildebjerg er som bekendt nyanlagt og med nyplantede træer, som betyder, at banen stadig er noget åben og lidt 'windy'. Søndag lagde vinden sig efterhånden samtidig med at temperaturen steg op ad dagen, så det blev en golfrunde under næsten perfekte forhold på en udfordrende og spændende golfbane.
 
Efter golfrunden og en tur forbi Børges griller mødtes alle igen i klubhuset til præmieoverrækkelse, hvor turneringslederne Birthe Willemann og Kenneth Gadeberg overrakte præmier til vinderne sammen med administrerende direktør Flemming Stein fra Sports/BackUp.
 
Følgende spillere fik del i de flotte præmier:
 
Længste drive damer: Dorte Træholt
Længste drive herrer: Bjarne Petersen
 
Nærmest flaget hul 3: Gert Knudsen med 1,27 m
Nærmest flaget hul 7: Keith Forsyth med 2,10 m
Nærmest flaget hul 13: Ole Daugbjerg med 0,42 m
Nærmest flaget hul 18: Kate Kahr Larsen med 1,87 m
 
Vinderne i Holdrækken:
 
1. Alf Bansmann, Flemming Stein, Lars Bertelsen og Timmy Nielsen med 123 point
2. Jens Andresen, Kenneth Burslund, Knud Borum og Kurt Nymark med 117 point
3. Casper Engelbredt, Christian Müllertz, Michael Frisch og Hanne Stougård med 115 point
 
Vinderne i A-rækken:
 
1. Bjørn Andersen med 39 point
2. Kim Olesen med 39 point
3. Timmy Nielsen med 38 point
4. Flemming Skovbjerg med 37 point
 
Vinderne i B-rækken:
 
1. Helle Raaberg med 38 point
2. Kurt Nymark med 36 point
3. Bo Hovedskov Nielsen med 35 point
4. Flemming Stein med 35 point
 
På grund af præmiernes værdi kunne den enkelte spiller ikke vinde i både holdrækken og de individuelle rækker, så derfor blev der også præmier til Ulla Thygesen (35 point) og Bente With (33 point) i B-rækken.
 
PS: Klubben kom desværre ikke af med et gavekort for hole-in-one på hul 18, men det var tæt på, da chefgreenkeeper Stig Helm-Pedersen ramte flaget i sit slag fra teestedet med et 7-jern!
 
Turneringsudvalget kunne sidst på eftermiddagen konstatere, at arrangementet havde været en stor succes, dels med de flotte præmier, dels aktiviteterne i klubhuset og endelig selve afviklingen af turneringen på banen.
De næste klubturneringer i Silkeborg Ry Golfklub er Backtee Pinseturnering søndag den 8. juni i Silkeborg, Hjejlen Open den søndag 22. juni i Silkeborg og Carlsberg Open søndag den 6. juli i Ry. Alle turneringerne er åbne for gæstespillere og tilmelding sker i Golfbox.  

 

06.04.2014

 

Så er vi i gang!

 

Sidste år måtte vi udsætte Åbningsturneringen tre gange og vi nåede frem til søndag den 21. april, før frosten og sneen var væk og golfbanens teesteder og greens klar til brug.

 

Sådan har det ikke været i år. Da vi i januar måned planlagde årets turneringsprogram blev vi enige om, at ’satse’ på søndag den 6. april som den dag, hvor vi ville åbne sommerbanen. Men som alle ved har sommersløjferne været åbne de sidste 3 uger, og mange af klubbens medlemmer har allerede benyttet lejligheden til at spille banen. Det er måske forklaringen på, at der i år var færre deltagere i Åbningsturneringen end de foregående år!

 

Men – knap 150 spillere havde dog tilmeldt sig og var som sædvanlig fordelt i to grupper, hvor C- og D-rækkerne i år slog ud kl. 8.30, mens A- og B-rækkerne slog ud kl. 13.30.

 

Der var hele dagen et rigtig godt flow i spillet og flere hold både formiddag og eftermiddag kom rundt på 4 timer, og i klubhuset gav mange spillere udtryk for, at det havde været dejligt – både vejrmæssigt og tidsmæssigt. Kun et par af eftermiddagsholdene fik et par dråber vand inden de nåede hul 19 ellers var det fint golfvejr.

 

Vi havde igen i år Toft på Vestergade (www.toft-silkeborg.dk) som vores præmiesponsor i herrerækkerne og til Nærmest flaget, og Joran Toft havde desuden sørget for vand og bananer til spillerne undervejs, så ingen gik ned på grund af sult eller tørst – alle 200 bananer blev i hvert fald spist!
Igennem DGU havde vi fra SEB Group fået tildelten række præmier til damerækkerne i form af Jamie Oliver Tefal-gryder, pander og strygejern.
Endelig var der ved turneringens afslutning en klappepræmie i form af en overnatning med morgenmad og fri golf på Gut Apeldör sponseret af golfresortet Gut Apeldör i Nordtyskland (læs på www.apeldoer.de mere om deres mange golftilbud). Den heldige vinder af dette ophold blev i øvrigt Curt Rasmussen.
Her følger en oversigt over dagens mange dygtige vindere:

 


Dame A-rækken:
1. Mona Hjorth med 37 point
2. Irma Jensen med 34 point

Dame B-rækken:
1. Meretha Thorsager med 37 point
2. Helle Raaberg med 37 point
3. Alice Nielsen med 37 point
4. Kirsten Schrøder med 37 point

Herre A-rækken:
1. Jørn Skovslund Hansen med 40 point
2. Thomas Rendbæk med 37 point
3. Jeppe Thøgersen med 37 point
4. Anders Michaelsen med 36 point

Herre B-rækken:
1. Jørgen Kristensen med 37 point
2. Flemming Skovbjerg med 36 point
3. Pete Christensen med 36 point
4. Mogens Olsen med 35 point


Herre C-rækken:
1. Leif Aarup med 42 point
2. Helge Skjoldan med 42 point
3. Ejnar Bak Thygesen med 40 point
4. Søren S. Thygesen med 38 point

Herre D-rækken:
1. Martin Sørensen med 46 point
2. Kaj Brauner med 42 point
3. Søren Raben med 35 point
4. Rene Lehmann Jensen med 35 point

Nærmest flaget formiddag:
Øst 2: Hans Aarup med 5,20 m
Øst 5: Meretha Thorsager med 13.16 m
Syd 1: Karen M. Christoffersen med 17,90 m
Syd 7: Walter Kobow med 5,62 m

Nærmest flaget eftermiddag:
Øst 2: Michael K. Nielsen med 1,79 m
Øst 5: Karsten Lund med 3,60 m
Syd 1: Jan Jørgensen med 4,00 m
Syd 1: Jeppe Thøgersen med 4,00 m
Syd 7: Jesper Spannow med 2,43 m

 

Alle vinderne af formiddagens turnering

 

 

Alle vinderne af eftermiddagens turnering

 

Dermed er årets klubturneringer i gang og forude venter 8 turneringer, som vi har fordelt mellem Silkeborg og Ry. Desuden har vi prøvet at variere turneringsformen, så vi spiller turneringer med stableford, slagspil, fourball, greensome m.m.
De næste klubturneringer er Bushnell Cup i Ry den 4. maj, Backtee Pinseturnering i Silkeborg den 8. juni og Hjejleturneringen i Silkeborg den 22. juni.

Vi håber I bakker op om disse arrangementer og glæder os til at se Jer.

Turneringslederne


Turneringsresultater 2013

23.05.13
Pinsesolen dansede (igen i år)
 
Også i år måtte Silkeborgs præster spejde forgæves efter en del af menigheden Pinsedag, da Silkeborg Ry Golfklub traditionen tro afholdt årets Pinseturnering.
 
Alt imens kirkeklokkerne kimede for Helligånden og de tomme kirkebænke, fyldtes klubhuset af morgenfriske og som altid sultne golfspillere. Sulten blev stillet ved hjælp af en veldækket morgenbuffet fra turneringens præmiesponsor - Golfklubbens egen restaurant.
 
Mange par gjorde sig allerede her forhåbninger om at løbe med sejren senere på dagen, og så nøje deres konkurrenter an. Finn Kristensen udviste drevent overblik, da han med medbragt mellemlægspapir kunne smøre sig en klemme fra morgenbordet og tage med ud på runden - til modstandernes store misundelse. Dermed var forventningerne til Finn og hans makker Tom Nordby skruet voldsomt i vejret, og mange anså parret som klare favoritter til den samlede sejr. Skuffelsen stod derfor malet i ansigtet på Finn, da han slukøret måtte aflevere sit scorekort med blot 32 point - og ikke i nærheden af en præmie.
 
Heldigvis fik Finn og Tom hurtigt smilet tilbage, da de så frokostbuffetten. Igen i år havde restauranten tilberedt en dejlig frokost, så Finn i nederlagets stund glemte alt om dagens skuffende resultat på banen.
 
Blandt de øvrige favoritter var hjemvendte Trine Mortensen, der havde en perlerække af flotte resultater fra ind- og udland med i sin bag. Trine spillede sammen med sin mor Cita, men sluttede trods mange flotte slag desværre uden for præmierækken.
 
Villy Steinicke og Peter A. Kristensen forventede mange også at se i topstriden og parret skuffede da heller ikke. I år blev det til en fornem tredjeplads for Steinicke/Christensen - ikke mindst takket være en solid slutspurt fra Villy. Villy ved om nogen, at en golfturnering først vindes på de sidste ni huller søndag eftermiddag.
 
Den samlede sejr i A-rækken gik til ægteparret Jette og Poul Hansen med hele 47 point. Især Poul havde fundet det virkligt gode golfspil frem og med fornem opbakning fra fruen, var sejren aldrig rigtig i fare.
 
Her følger en oversigt over dagens vindere.
 
A-rækken:
 
1. Jette og Poul Hansen med 47 point
2. Kirsten Svane Nyehuus og Jens Lassen med 43 point
3. Villy Steinicke og Peter A. Christensen med 42 point
4. Glennie Dam og Peter M. Jensen med 42 point
 
3193 vindere A pinse 2013
Glennie Dam og Peter M. Jensen, Peter A. Christensen og Villy Steinícke, Kirsten Svane Nyehuus og Jens Lassen samt Jette og Poul Hansen
 
 
B-rækken:
 
1. Kirsten Forsberg og Jan Aagaard med 48 point
2. Charlotte og Rene Bofill med 45 point
3. Bente og Raydon With med 43 point
4. Lene Schmidt og Bjørke Nissen med 42 point
 
3194 vindere b pinse 2013
Rene og Charlotte Bofill, Bjørke Nissen og Lene Schmidt, Jan Aagaard og Kirsten Forsberg samt Bente og Raydon With
 
 
Nærmest flaget:
 
Vest 4: Anders Dyhr med 1,25 m
Vest 6: Hans Kurt Beier med 1,70 m
Øst 2  : Torben Nyehuus med 1,10 m
Øst 5  : Heidi Hansen med 2,56 m
 
3192 alle vindere pinse 2013
Alle dagens vindere samlet på puttinggreen
 
 
Turneringsudvalget og turneringslederne takker sponsor og alle deltagerne for en herlig dag og turnering. Selv som passivt medlem er det en stor fornøjelse at være en del af denne tradition i Silkeborg Ry Golfklub.
 
Fortsat god sæson til alle!
 
Christoffer Løvstad Christensen


07.05.13
Endnu en dufferturnering
 
Så fik vi afviklet den sidste dufferturnering i denne omgang med deltagelse af ca. 30 spillere, som hyggede sig med en runde på Vest-banen. 
 
3189 hyggestund  Duffer 6. maj 2013
Tove Hesel og Thomas Mygind med deres duffere.
 
Formålet med disse turneringer er som bekendt, at medlemmerne inviterer ikke-golfspillere med på en runde golf, hvor man spiller Texas Scramble. Klubben håber selvfølgelig, at nogle af de inviterede spillere får lyst til golfspillet - og til at blive medlem i Silkeborg Ry Golfklub.
 
Spillerne blev løbende serviceret af Meretha og Ulla, som havde turneringsledertjansen, og overrakte præmier til vinderne. Præmiesponsor var igen Glarmester Gjerulff - stor tak til Mai og Allan.
 
Dagens vindere blev:
 
1. Michael M. Knudsen og Oliver Knudsen med 31 point
2. Bo Rosted Jacobsen og Michael Sørensen med 26 point
 
Nærmest flaget Vest 4: Søren Thygesen med 3,50 m
Nærmest flaget Vest 6: Torben Kjær med 2,95 m
 
3188 dagens vindere Duffer 6. maj 2013
Dagens dygtige vindere.
 
Efter præmieoverrækkelsen fortalte Anna Bramming om golfspillet, begynderudvalget og golfklubben.
 
Tak for en god dag til alle deltagere og tak til de medlemmer, der fungerede som mentorer for forhåbentlig kommende golfspillere.


22.04.13
Så kom vi endelig på sommerbanen !
 
Da turneringsudvalget i januar måned fastlagde spilledatoerne for sæsonen 2013 blev Åbningsturneringen planlagt til søndag den 24. marts, da vi syntes at vinteren allerede i januar havde varet længe nok - men vi skulle blive klogere!
 
Først måtte vi flytte datoen til 7. april og derefter en ny udsættelse til søndag den 21. april, hvor vi mente, at så måtte vinteren da være helt ovre.
 
Alligevel måtte vi lørdag formiddag foretage den sidste ændring og flytte starttiderne 1 time længere op ad dagen, da vi lige skulle have en runde mere med nattefrost. Og det viste sig at være en klog disposition at flytte formiddagens starttidspunkt til 9.30, da vi havde været nødt til at spille på vintergreens, hvis starttidspunktet havde været 8.30 som oprindelig planlagt - og det havde næsten ikke været til at bære efter alle disse udsættelser.
 
Nåh - alt faldt på plads til sidst og vi havde en dejlig åbningsturnering, hvor vejret endelig viste sig fra den gode side og alle så ud til at nyde dagen.
 

Lone Kristensen koncentrerer sig om putningen


Spillerne prøver green på Øst 5


Der er blevet bedre plads mellem træerne


Connie Dyrlund lægger op på klippet areal


Flot udsigt - og finish
 
På grund af de mange udsættelser var en del af de spillere, der oprindelig havde tilmeldt sig nu forhindret, mens andre der havde meldt fra til de første datoer pludselig fik mulighed for at deltage. På deltagerlisterne optrådte ca. 225 forskellige spillere henover perioden med udsættelser, og vi endte med at være ca. 180 spillere på dagen.
 
Som sædvanlig var spillerne delt op i 2 grupper, og i år var det spillerne med de laveste handicap (op til 18,6) som spillede om formiddagen, mens resten slog ud fra teestederne kl. 14.30.
 
Vi havde igen i år TOFT på Vestergade som præmiesponsor af en række lækre trøjer, poloer m.m., og i år havde vi suppleret med køkkengrej fra Tefal i form af Jamie Oliver-pander, gryder og strygejern som præmier i damerækkerne. Vittige sjæle mente dog under præmieoverrækkelsen at såvel poloer som køkkengrej var deciderede herre-præmier
 
Afviklingen af dagens to runder gik gnidningsløst - trods enkelte udeblevne spillere - og inden for de forventede tidsrammer, men på leaderboardet kunne man efterfølgende godt se, at mange vist nok var på sommerbanen for første gang i denne sæson.
 
Her følger oversigt over alle dagens vindere:
 
A-rækken damer:
 
1. Heidi Simonsen med 33 point
2. Charlotte Hvid Laursen med 33 point
 
B-rækken damer:
 
1. Mona Hjorth med 32 point
2. Lone Kristensen med 32 point
 

Heidi Simonsen, Charlotte Hvid Laursen, Lone Kristensen og Mona Hjorth
 
A-rækken herrer:
 
1. Uffe Karlsen med 39 point
2. Henrik Christensen med 37 point
3. Jørn Skovslund Hansen med 35 point
4. Ronny Lillerøj med 34 point
5. Jeppe Thøgernsen med 34 point
 


Jeppe Thøgersen, Uffe Karlsen, Henrik Christensen og Jørn S. Hansen
 
B-rækken herrer:
 
1. Frank Andersen med 36 point
2. Mikael Mørck med 35 point
3. Morten Hvam Jensen med 35 point
4. Erik Mikkelsen med 35 point
 


Mikael Mørck, Frank Andersen, Erik Mikkelsen og Morten Hvam Jensen
 
Nærmest flaget formiddag:
 
Øst 2: Jesper Svenningsen med 2,37 m
Øst 5: Ronny Lillerøj med 2,08 m
Syd 1: Mona Hjorth med 0,95 m
Syd 7: Anders Dyrh med 0,68 m
 
Juniorrækken:
 
1. Malene Appleyard med 35 point
2. Frederik Gjerulff med 30 point
 
C-rækken damer:
 
1. Luciana Pistillo med 34 point
2. Kirsten Forsberg med 33 point
 
D-rækken damer:
 
1. Heidi Magnussen med 36 point
2. Alice Harbo Jensen med 33 point
 


Malene Appleyard, Heidi Magnussen, Alice Harbo Jensen, Kirsten Forsberg og Luciana Pistillo
 
C-rækken herrer:
 
1. Curt Rasmussen med 41 point
2. Helga Skjoldan med 39 point
3. Hans Kurt Bejer med 38 point
4. Ejnar Bak Jepsen med 38 point
 


Helge Skjoldan, Curt Rasmussen, Hans Kurt Bejer og Ejnar Bak Jepsen
 
D-rækken herrer:
 
1. Lars Christensen med 46 point
2. Bent Nørskov med 45 point
3. Niels Knudsen med 36 point
4. Thomas Tollund med 35 point
 


Lars Christensen, Niels Knudsen, Bent Nørskov og Thomas Tollund
 
Nærmest flaget eftermiddag:
 
Øst 2: Knud Jensen med 4,00 m
Øst 5: Alexander  Saugstrup med 3,81 m
Syd 1: Lars Christensen med 0,28 m
Syd 7: Sofus Kristensen med 5,44 m
 
Dermed er golfsæsonen 2013 officielt i gang og forude venter en række spændende tilbud til medlemmerne i form af klubturneringer, som vi i år selvfølgelig afvikler lidt på skift i Ry og Silkeborg.
 
Vi har blandet turneringerne i forskellige spilleformer, så der er stablefordturnering, slagspilturneringer, fourball-turneringer, greensome-turneringer og turneringer med lidt 'sjove' regler undervejs.
 
Så vi opfordrer medlemmerne til at tilmelde sig turneringerne, opleve hyggen og den sociale del af golfspillet sammen med andre - og måske nye mennesker.
 
Turneringsudvalget


 

14.04.13
Dufferturneringer i Ry og Silkeborg

Søndag den 14. april afholdt vi årets første turneringer i Ry og Silkeborg, og det var samtidig de første arrangementer efter sammenlægningen af de to klubber.

I forbindelse med Golfens Dag havde klubben indbudt medlemmerne til to små turneringer, hvor man kunne invitere ikke-golfspillende venner, naboer, kolleger m.m. til en 'rigtig' golfrunde på banerne, for på den måde at prøve golfspillets herligheder.
 
Baggrunden for arrangementerne er selvfølgelig at promovere golfsporten og gøre potentielle golfspillere interesseret i at blive medlemmer i vores klub.

Knap 60 spillere deltog i de to turneringer. I Ry spillede man en 9-hullers turnering på Pay-and-Play banen, mens man i Silkeborg afviklede en tilsvarende 9-hullers turnering på Vest-sløjfen.

Banerne bar selvfølgelig stadig præg af den lange vinter, men begge steder fik spillerne nogle hyggelige timer sammen på banen, og 'dufferne' fik afprøvet udfordringerne med den lille, drilske hvide bold.

Efter turneringerne var der servering og præmieoverrækkelse til vinderne, og mens golfmanager Mads Rugholm fortalte lidt om golfspillet og Silkeborg Ry Golfklub i det midlertidige klubhus i Ry, sørgede begynderudvalgets formand Anna Bramming Madsen for en tilsvarende orientering af deltagerne i Silkeborg.

Dagens vindere i Ry blev:

1. Peter Elkhøj og Thomas Munkholm med 30 point
2. Olaf Jakobsen og Kresten Jakobsen med 24 point
 

Dagens glade vindere i Ry

Dagens vindere i Silkeborg blev:
1. Bent Nørskov og Helle Buchberg med 32 point
2. Poul Østerby og Robert Østerby med 30 point.
 
3136 vindere Dufferturnering Silkeborg 14. april 2013
Der var 5 glade vindere i Silkeborg.

Da foråret har ladet vente på sig, og vejret måske har afholdt nogle fra at deltage, har klubben besluttet at gentage arrangementet, så der næste gang spilles Texas Scramble for Duffers lørdag den 4. maj i såvel Ry som Silkeborg.
 
Vi håber på at medlemmerne vil støtte op om dette arrangement og hjælpe klubben med at rekruttere nye medlemmer.