HomeSøg DK EN
Home
Søg
DK EN

Brugernavn:

Password:


2016

Silkeborg Herrer II rykker op i 3. division

 

Den 29. maj tabte vi knebent 8-6 hjemme til Hammel. Havde vi vundet var vi sikker på oprykning – nu tabte vi og derfor var de sidste to spillerunder afgørende for om Hammel eller Silkeborg skulle op i 3. division. 

 

Lørdag vandt vi sikkert hjemme 10-4 over Ikast. Hammel vandt hjemme over Horsens og deforr blev søndagen afgørende. Vi skulle blot vinde i Horsens, da vi var bedre indbyrdes med Hammel. 

 

Det blev en gyser på Horsens lange bane. Horsens kunne spille frit (de var rykket ned) og vi var for nervøse. Flere spillere lavede for mange fejlbeslutninger, men der blev kæmpet. Vores foursome (Anders Rudbeck og Jakob Holst) spillede meget imponerede og sikkert og vandt 6/5. Shaun von Wontergehm ydede begge dage en stabil og fokuseret indsats. Han sled sin modstander op og vandt 5/4. 

 

Så manglede vi 2 point og de kom i første singlen hvor Christian Nordby efter en stærk start var blevet hentet på 16. hul. Christian vandt dog de sidste to huller og oprykningen var i hus – til stor glæde for os alle – vores mål for året var nået. 

 

Disse spillere var med i weekenden:

Alexander Nyehuus, Martin Frederiksen, Shaun von Wontergehm, Jakob Holst, Frederik Gjerulff, Søren Hjort, Anders Rudbeck, Christian Nordby, Kristian Busk Dencker.


4. Division Herrer 2015


Danmarksserien 2 - Herrer

17.08.15

  

SGCs 2. hold herrer blev nr. 3 i 4. division

I weekenden den 15.-16. august spillede vi de sidste to kampe i divisionsturneringen. Følgende spillere var udtaget over de to dage:

 

Frederik Gjerulff, Sebastian Brostrup, Søren Hjort Bredsgaard, Anders s. Rudbeck, Nicolai Røgen Jensen, Thomas Lyrskov Jespersen, Alexander Nyehuus, Christian Brunsborg. Steen Aksglæde var holdkaptajn og spillede med søndag.  

 

Lørdag mødte vi Dejbjerg ude. Vi havde revanche til gode fra et smerteligt nederlag i Silkeborg tilbage i maj. 3. single Søren Hjort og 1. single Nicolaj Røgen Jensen vandt deres matcher efter solidt spil. Foursome ved Alexander Nyehuss og Thomas Lyrskov Jespersen spillede stærkt og var 3 up efter 7 huller. Imidlertid satte Dejbjergs foursome en slutspurt ind og var 3 under par på de sidste 11 huller, hvilket Alexander og Thomas ikke kunne matche. De 4 point, som foursome tæller, gik til Dejbjerg.

Vi tabte 10-4, men cifrene snyder lidt - matchen kunne med lidt held være gået til vores side.

 

Søndag mødte vi Brande ude. Her sejrede vi 10-4 efter generelt godt spil på Brandes dejlige bane. Det er vigtigt at alle spillere udvikler sig og derfor har vi afprøvet adskillige foursome konstellationer igennem sæsonen. Søndag fik vores 5. og 6. single fra lørdagens match Sebastian Brostrup og Frederik Gjerulff til opgave at vinde deres match. De præsterede en fokuseret og godt spillet runde og sejrede 4/2.

 

Generelt har det været en god sæson, hvor der er gjort mange erfaringer. Spillerne har potentiale til at spille minimum i 3. division og derfor er målsætningen næste år oprykning fra 4. division. Teknisk er vi efter holdkaptajnens opfattelse det bedste hold i rækken, men vi skal forbedre vores course management. Vi har i år lavet for mange fejl når det gjaldt. Men vi har fået god erfaring, som vi nu bygger videre på.

 

SGCs vundne matcher var over Skærbæk Mølle hjemme og Brande ude og hjemme.
 

Slutstilling
Steen Aksglæde

08.09.14

Silkeborg Herrer II vandt oprykningsspil

Søndag den 7. september spillede Silkeborg herrer I og II oprykningsspil på Kai Lykke Golf Klub i Bramming.

Sammen med Skærbæk Mølle var Silkeborg II favoritter, da vi klart havde de laveste handicap. Det blev da også en duel med Skærbæk Mølle, som først blev slået på aller sidste hul, hvor Silkeborg II fik en birdie og Skærbæk Mølle en bogey.

Den endelige stilling ses her. De fire bedste hold rykkede op i 4. division.

 

Holdet som gjorde arbejde færdigt er fotograferet her foran 18. green på Kai Lykke: Fra venstre: Anders Rudbeck, Rasmus Bofill, Kristian Skorstengaard, Frederik Gjerulff, Martin Frederiksen, Oliver Hundebøll og Steen Aksglæde

Steen Aksglæde

Holdkaptajn

 


14.08.14

 

Herrer II i kamp

Lørdag den 9. august mødte vi Lyngbygaard ude og som i hjemmekampen på Ry var Silkeborg overlegne og sejren blev på 14-0. Da Himmelbjerget samme dag lidt overraskende vandt 8-6 på udebane over Søhøjlandet så var puljen faktisk allerede afgjort lørdag aften med Silkeborg som vinder.

 

Men vi var klar kl. 08:00 næste morgen mod Himmelbjerget, som altid gør sit bedste for at slå os. Det blev en rigtig god og tæt match hvor Anders Rudbeck og Steen Aksglæde begge vandt 1-0, Andreas Bofill og Ramus Bofill begge delte mens foursome ved Kristian Skorstengaard og Frederik Gjerulff vandt sikkert 4-2. Benjamin Appleyard tabte 2-1 mod en godt spillende Daniel Gernow.

 

Rasmus Bofill har imponeret i sine matcher hidtil og derfor valgte holdkaptajnen Steen Aksglæde at lade Rasmus spille 1. single mod Himmelbjergets Pro, Michael Juhl Dalsgaard. Ramus var to up med to huller at spille, men tabte så de sidste to. Det var tæt på en ”god skalp”.

 

Her er link til den endelige stilling.

 

Oprykningsspil

Næste opgave bliver oprykningsspil den 7. september på Kaj Lykke banen ved Bramming. Her spilles slagspil og de fire bedste hold rykker op i 4. division.

 

Tak for en god indsats af spillere så langt

Holdkaptajn Steen Aksglæde

 


16.06.14

Silkeborg II suveræn i 3.og 4. spillerunde

Følg stillingen for Silkeborg Herrer II

 

I første spillerunde i maj led vi et ærgerligt nederlag på 6-8 ude mod Søhøjlandets første hold men tog dog revanche dagen efter mod Himmelbjerget I, som vi slog 13-1.

 

Denne weekends spillerunde var holdet opsat på at bevise, at holdet har potentiale til at rykke op i 4.division. Begge matcher blev spillet på Ry, hvilket gav betænkeligheder hos nogle spillere om det nu gav den hjemmebanefordel, som vi plejer at have på Silkeborg. Det viste sig at det gjorde ingen forskel.
Lørdag mødte vi Lyngbygaard II, som stillede et hold som hcp mæssigt var lidt højere end os. Det kom også til udtryk som matchen skred frem og sejren blev på komfortable 13-1. Lyngbygaard II førte rækken ved dagens start, men det fik vi ændret. Lyngbygaard spillerne var en hyggeligt bekendtskab som viste god opførsel og sportsmansship.  

 

Søndag hed modstanderen Søhøjlandet I og her havde vi revanche til gode. Søhøjlandet I havde modtaget instruktioner fra klubbens sekretariat i god tid, men noget var smuttet. For da der manglede 25 min. til start stod Søhøjlandet klar i Silkeborg og vi stod klar i Ry. Vi valgte naturligvis at gennemføre matchen med en lille forsinkelse, selvom for sent fremmøde normalt har konsekvenser. Søhøjlandet I lagde hårdt ud – blodtrykket var for nogle Søhøjland-spillere lidt højt – de var sat ekstra op - og efter de første huller var vi lidt under pres. Men så fik vi ro og rytme over vores spil og stille og roligt fik vi styr på matcherne, som endte med en komfortabel sejr på 12-2.

 

Stor ros til spillerne for en koncentreret indsats.
Samlet blev weekendens cifre 25-3 og derfor kan det være forkert at fremhæve nogle spillere frem for andre. Alligevel skal nævnes at Rasmus Bofill og Oliver Hundebøll spillede foursome begge dage og mod respektive klubbers bedste spillere. Men både Ramus og Oliver er aldeles uimponeret over hvem de møder og spillede fremragende – begge foursomes blev vundet 4-2. Også Frederik Gjerulff med hcp. 6,6 leverede en indsats søndag, hvor der blev spillet betydeligt bedre end hcp. Afslutningen bør specielt nævnes. Søhøjlandet vandt 17. hul og så var matchen square. Et fremragende 5. jern på det 190m lange 18. hul til 2 meter afgjorde dog matchen til Frederiks fordel og så var vi sikre på sejren på det tidspunkt.  

 

Refleksionen var de første 4 spillerunder er, at holdet netop lever op til dets formål – at være et udviklingshold for kommende 1. holds spillere. Matcherne giver god erfaring og det både på det spillemæssige og menneskelige plan.

 

Følgende spiller var med denne weekend:
Rasmus Bofill
Andreas Boill (kun lørdag)
Anders Rudbeck
Oliver Hundebøll
Martin Frederiksen
Alexander Nyehuus (kun lørdag)
Kristian Skorstengaard (kun søndag)
Benjamin Appleyard (kun søndag)
Frederik Gjerullf (kun søndag og undertegnede Steen Aksglæde, som er holdkaptajn og spillede med lørdag.
Vi slutter turneringen den 9. august ude mod Lyngbygaard II og 10. august ude mod Himmelbjerg I.