HomeSøg DK EN
Home
Søg
DK EN

Brugernavn:

Password:


Jubilæumsår med stor aktivitet 

Silkeborg Ry Golfklub går ind i 50-året, der byder på et spændende program med flere store nationale og internationale aktiviteter på banerne i både Silkeborg og Ry

 

De store begivenheder står i kø – nationale som internationale – og bliver interessante markeringer af Silkeborg Ry Golfklubs 50 års-jubilæum.

 

 

Hent den flotte Jubilumsavis (pdf)

 

Festlighederne bliver skudt igang på Ry-banen 6.-7. maj med den første afdeling af Long Drivers European Tour, der nogen sinde er afviklet på en dansk bane. Efter golfsportens stærkmands-konkurrence hører også den næste store begivenhed på programmet til i de professionelles rækker med afviklingen af Ecco Tour-turneringen Jyske Bank Championship by Ejner Hessel over tre dage (2.-4. juni) med indledende runder i både Ry og Silkeborg og en finalerunde, der i år er flyttet fra Silkeborg til Ry-banen efter ønske fra spillerne og Ecco Tour.

 

Jubilæumsårets største aktiviteter: 

7. maj:

Long Drivers European Tour (Ry) 

2.-4. juni:

Ecco Tour: Jyske Bank Championship by Ejner Hessel (Silkeborg og Ry)

17. juni:

Netværksgolf og reception (Silkeborg) – kun for Erhvervspartnere og særligt inviterede.

18. juni:

Jubilæumsturneringer (Silkeborg og Ry) og jubilæumsfest (Silkeborg)

29. juni-2. juli:

DIAC/DILAC (Silkeborg)

10. september:

Motorvejsturnering (Silkeborg)

 

Ecco Tour-finale i Ry

Jyske Bank Championship by Ejner Hessel er den eneste på Ecco-touren i Danmark, der spilles med et ekstraordinært stort felt af spillere, fordi den afvikles efter Dunhill Links-princippet på to forskellige baner.

 

Det er især de svenske spilleres positive reaktioner og lovprisninger af Ry-banen efter 2015-udgaven, der har ført til beslutningen om at flytte finalen til Kildebjerg Ry-banen.

 

”Jeg synes, det er rigtig spændende, at vi i år skal spille finalerunden i Ry. Jeg tror, at det vil give turneringen en ny dimension. Normalt blæser det godt i Ry, men hvis der ikke er så megen vind, kan der virkelig skydes en lav runde, så spillere, der eventuelt kommer bagfra, har en god chance på finaledagen,” siger Aalborg-spilleren Martin Leth Simonsen, der i 2015 var flyvende på netop Ry-banen og med en samlet tredjeplads sikrede sig en billet til Made in Denmark på European Tour.

 

Festugens aktiviteter

I selve jubilæums-ugen bliver der stor aktivitet i både Silkeborg og Ry fredag den 17. og lørdag den 18. juni.

 

Fredag kl. 11 indledes med en netværksturnering over 9 huller i Silkeborg for inviterede sponsorer og erhvervspartnere efterfulgt af den officielle jubilæumsreception fra kl. 14 til 17. Det præciseres, at dette arrangement alene er for inviterede sponsorer, erhvervspartnere, leverandører, forretningsforbindelser og samarbejdspartnere. Ikke øvrige medlemmer, som derimod kan glæde sig til den helt store jubilæumsfest om lørdagen, dagen efter.

 

Lørdag følges der op med hele fire turneringer på banerne i både Silkeborg og Ry før selve jubilæumsfesten med partytelt, festmenu, bar og live dansemusik.

På begge baner afvikles to turneringer: En 18 hullers for spillere under handicap 36 og en 9 hullers for spillere over handicap 36.

 

 

DIAC/DILAC  for 16. gang

Kun to uger senere går det så løs med den 16. udgave af Nordens største amatørelite-turnering Danish International Amateur Championship (DIAC) og Danish International Ladies Amateur Championship (DILAC), der afvikles over fire dage (29. juni-2. juli) på Silkeborg-banen.

 

Turneringen har ry for at være stedet, hvor der udklækkes kommende stjernenavne til de professionelle tours. Af tidligere vindere kan nævnes nuværende professionelle som Morten Ørum Madsen (biledet herover), Lucas Bjerregaard og englænderen John Parry hos mændene og Nicole Broch Larsen, Nanna Koerstz Madsen og Malene Jørgensen hos kvinderne.

 

Motorvejs-turnering

Rækken af store begivenheder i jubilæums-sæsonen rundes af den 10. september, når golfklubben kobler sig på festlighederne omkring åbningen af motorvejsstrækningen fra Låsby til Funder, der markeres med ”Danmarks største vejfest” i dagene 8. til 11. september.

 

Golfarrangementet består af to turneringer: En åben 18 hullers-turnering, hvor målgruppen er deltagere, der kommer fra strækningen Aarhus til Herning, samt en 9 hullers Texas Scramble turnering hvor golfspillere kan danne hold med ikke-golfere, som dermed får mulighed for at spille på en rigtig golfbane. Hovedsponsor er Bilforhandleren PerB – med bl.a. en bil på spil som hole in one-præmie. Forskellige tiltag med skilte m.m. vil for en dag få golfbanen til at ligne en motorvej.

 

Temaet for motorvejsturneringen er ”golfklub med egen motorvejsafkørsel” med henvisning til de få minutters køretid fra Silkeborg-afkørslen til golfklubbens faciliteter i Resenbro.

 

Efter en beregning foretaget af golfklubben vil der efter motorvejsåbningen inden for en køreafstand på 20 minutter være et rekrutteringsgrundlag på 130.000 indbyggere, hvilket vil være næsten en fordobling fra 70.000 i forhold til 2012.