HomeSøg DK EN
Home
Søg
DK EN

Brugernavn:

Password:


FROST I FINALENEDERLAG TIL ENGLÆNDER

Vinder af første afdeling af Long Drivers European Tour, englænderen Matthew Nicole, i midten med danske Frederik Frost (tv) på andenpladsen og finnen Teemu Pitkänen, der sluttede på tredjepladsen. Foto: Per Pedersen, Foto8600.


 

Billeder fra dagen:

Foto Mads Faber og Per Pedersen

 

 

 

Pressemeddelelse af Frits Christensen

 

Danskeren Frederik Frost sluttede på andenpladsen i første afdeling af Long Drivers European Tour, der blev afviklet på Kildebjerg Ry i Silkeborg Ry Golfklub 

 

Finalens længste drive på 379 yards (340 meter) var ikke tilstrækkeligt til at sikre danske Frederik Frost titlen i sæsonens første udgave af Long Drivers European Tour, der for andet år i træk blev afviklet på Kildebjerg Ry-banen i Silkeborg Ry Golfklub. 

 

Frederik Frost, der har tilknytning til Royal Golf på Amager, spillede en flot turnering og nåede frem til finalen, hvor han var oppe imod englænderen Matthew Nicole, der løb med sejren efter en finaleserie med slag på 355, 376 og 365 yards. Danskerens serie lød på 345, 379 og 339 yards.

 

Amatørrækken blev vundet af den lokale Martin Frederiksen fra Silkeborg Ry Golfklub med Jan Carstens fra Holstebro på andenpladsen. Blandt de syv deltagere var en hollandsk dreng på kun 12 år, der havde et længste drive på 299 yards!

Med høj sol og omkring 20 grader havde spillerne ideelle forhold til konkurrencen, der blev fulgt af en del tilskuere. De professionelle deltagere roste Ry-arrangementet og gav udtryk for håbet om, at de får mulighed for at vende tilbage også i 2018-sæsonen.


GOLFSPORTENS SUPERMÆND SÆSONSTARTER I RY

 

For andet år i træk lægger Silkeborg Ry Golfklub bane til, når den internationale Long Driving European Tour starter sæsonen den 6. maj på Kildebjerg-banen i Ry

 

Kald det bare for golfsportens tivolisering. Der er nemlig skruet godt op for både dunkende discorytmer og stærkt underholdende supermænd, når Silkeborg Ry Golfklub for andet år i træk er vært for en afdeling af Long Driving European Tour (LDET), der i 2016 for første gang lagde vejen forbi Danmark. LDET kommer i sæsonens løb rundt til otte forskellige lande før sæsonfinalen The Masters Long Driving European Tour.

 

Den danske afdeling af LDET afvikles som i 2016-sæsonen på Kildebjerg Ry-banens lange hul 1 lørdag den 6. maj. Amatørerne lægger ud kl. 9 og efterfølges af de flere end 20 deltagere i den professionelle række, hvor de to danske deltagere, Frederik Frost (23 år) og Michael Jepsen (24 år) udfordrer nogle af verdens længstslående longdrivere – inklusiv den regerende LDET-mester, amerikaneren Maurice Allen. Det er ikke ualmindeligt med vinderslag på næsten 400 meter afhængig af vindretningen. I amatørrækken deltager fire lokale spillere fra Silkeborg Ry Golfklub – bl.a. Martin Frederiksen, der i 2016 nåede frem til semifinalen - mens Michael Jepsen vandt finalen.

 

”Efter intensiv træning tror jeg på, at jeg er både hurtigere, stærkere og længere slående end tidligere, så jeg går helt sikkert efter at forbedre min slutplacering som nummer tre fra 2015 – men også meget gerne efter at vippe min gode ven, Maurice Allen, af pinden som LDET-vinder, siger Frederik Frost, det største danske talent, der er tilknyttet Royal Golf på Amager, men som fik sæsonen 2016 ødelagt på grund af skader. Hans længste drive er målt til 370 meter. Til sammenligning er det cirka 100 meter længere end gennemsnittet for de professionelle på European Tour.

 

”Det glæder os i Silkeborg Ry Golfklub, at vi igen i år kan tiltrække så store arrangementer som LDET og senere Ecco Tour, der er med til at sætte Ry på landkortet. Og samtidig kan vi byde både borgerne i Ry, klubbens medlemmer og gæster fra andre golfklubber på en unik, sjov og intens oplevelse, der bryder med alle de fordomme, man ellers måtte have om golf. I 2016 blev arrangementet i løbet af dagen besøgt af omkring 500 gæster, så vi håber naturligvis også i år på rigtig god tilskueropbakning, der er med til at skabe en fantastisk ramme om arrangementet og give støtte til de danske deltagere,” siger golfmanager Anette Buun Syvertsen.

 

Café Greenhouse i klubhuset på Kildebjerg vil være åbent hele dagen, mens der tæt på konkurrencen på banens hul 1 vil være gang i fadølsanlægget og tændt op i grillen. Tilskuerne har gratis adgang til konkurrencen, mens gæstespillere har mulighed for at spille greenfee på de sidste 9 huller på 18 hullersbanen eller på pay & play-banen for kun 100 kr.

 

 

Danske Frederik Frost sluttede i 2015 som nummer tre på Long Driving European Tour, men vil efter en skadesplaget 2016-sæson udfordre den regerende amerikanske mester Maurice Allen i den nye sæson, der starter i Ry 6. maj.


Long Drivers European Tour i Ry

vender tilbage til Ry den 5-6 maj 2017. Se billeder og video fra sidste besøg i 2016 nedenfor, og glæd dig allerede nu til at opleve golfsportens svar på stærkmandskonkurrence på nært hold.

 

Her kan du bl.a. glæde dig til at se hele to danskere duelere i pro-rækken imod sidste års champion Emil Rosberg (SWE) samt bl.a. den karismatiske favorit Maurice Allen (USA). Danske Frederik Frost og sidste års vinder af amatør-rækken, Michael Jepsen, har således meddelt at de begge stiller til start som pro'er i Ry, som samtidig markerer starten på LDET sæsonen 2017.

 

 

Billeder fra turneringen 2016

 

LDET officiel video