Nye regler for Flexmedlemskaber

 In Medlemsinfo

DGU’s repræsentantskab vedtager nye regler for fleksmedlemskaber

En række danske golfklubber inkl. Silkeborg Ry Golfklub (SRG) vil fremover have nye muligheder for at tilbyde medlemskaber, der giver fuldt DGU-kort, også selvom spilleren ikke har adgang til alle klubbens golfhuller. Disse klubber vil fremover kunne udstede et medlemskab til den ene af de to baner, som eksempelvis SRG’s RyPlus-medlemskab, men med fuldt DGU-kort og de rettigheder, som følger deraf. Et fuldt DGU-kort (uden F-anmærkningen) betyder blandt andet, at man kan deltage i DGU-turneringer, Regionsgolf og have fuld spilleret på alle danske baner.

I forhold til nuværende RyPlus medlemmer er der ingen ændringer, idet SRG helt fra starten har udstedt RyPlus medlemskab uden Fleks-F’et. I forlængelse af Ikast-Tullamores fusion viste denne praksis sig dog, at være i uoverensstemmelse med de forældede og komplicerede fleks-regler. Dette fandt SRG naturligvis urimeligt overfor klubbens medlemmer, særligt de medlemmer med primær tilknytning til Ry. Overfor DGU og senere DGU’s repræsentantskabsmøde har SRG derfor bestridt det rimelige i den gamle ordning, som reelt ville betyde at bl.a. RyPlus-medlemmerne blev straffet med et ’F’, alene af den årsag at RyPlys medlemmerne (27 huller) jo er en del af en større samlet klub bestående af 54 huller.

”Der er tale om urimelige vilkår idag. Der er fleksmedlemmer i visse klubber, der betaler op til 9.000 kroner, men fuldtidsmedlemmer i andre klubber, der betaler helt ned til 1.400 kroner for adgang til 9 huller”, argumenterede direktør i Silkeborg Ry Golfklub, Mads Rugholm, i sit indlæg på Repræsentantskabsmødet.

Et klart flertal af de stemmeberettigede på Dansk Golf Unions repræsentantskabsmøde i lørdags kunne se det urimelige i vilkårene, dog kun for så vidt angår de helt store klubber med 2 x 18 hullers baner. Det åbner nu nye muligheder for klubber som Skjoldenæsholm, Esbjerg, Himmerland, Holstebro, The Scandinavian og Silkeborg Ry Golfklub. Imens reglerne er uændrede for alle andre golfklubber.

Forslaget kom fra DGU’s bestyrelse, men var afstedkommet af et forslag fra Silkeborg Ry Golfklub, som ønskede en endnu mere vidtgående ændring. SRG fremsatte et forslag, hvor alle med medlemskab til mindst ni ratede golfhuller skulle have adgang til et fuldt DGU-kort (uden F), hvilket ville ligestille mulighederne og konkurrencevilkårene for alle danske golfklubber, uanset om de råder over 9, 18, 27, 36 eller i SRG’s tilfælde 54 golfhuller. Forslaget blev imidlertid nedstemt, hvorfor DGU’s forslag efterfølgende kom til afstemning, og blev vedtaget med stort flertal inkl. SRG’s stemmer

Det betyder konkret at SRG’s RyPlus medlemskab fortsætter som ’fuldt medlemskab’ (uden F) og SRG’s 9-hullers medlemskab fortsætter som ’fleks-medlemskab’ (med F).

”SRG havde gerne set en liberalisering af flex-ordningen, der ville have tilgodeset alle klubber under DGU, men det var der desværre ikke opbakning til. Vi er imidlertid glade for den endelige afgørelse, der både nu og i fremtiden skaber mulighed for, at 18-hullers klubber kan fusionere, uden at deres nuværende fuldtids-medlemskaber ændres til flex-medlemskaber med de begrænsninger dette medfører omkring deltagelse i divisionsgolf, regionsgolf, rabatgivning mellem venskabsklubber og mulighed for at spille i alle danske golfklubber”, udtaler Mads Rugholm fra SRG.

Læs mere om afgørelsen her: https://www.golf.dk/nyhed/dgu%E2%80%99s-repr%C3%A6sentantskab-vedtager-nye-regler-fleksmedlemskaber

Med venlig hilsen

Mads F.